Фраза, която мразя

• 1 220 074
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 10 695
  • Пловдив
Да допълня към "зайчето", че любителите коткари наричат всички котки котета. Коскоджамити пет кила дърта десетгодишна котка е пак коте.

# 10 696
То и аз съм от Североизтока, ама не казвам "майкини".

# 10 697
  • Пловдив
Ама никой не е казал, че всички в Североизтока без изключение го казват. Wink

Особено в днешните диалектомразки времена.

# 10 698
  • SF
В тази връзка - прави ми впечатление, че доста думи на английски с W се произнасят с V,  а не с U. Като например вай фи, вместо уай фай, форВард, вместо форУард.
И то от хора, които владеят английски.
Това някаква нова мода ми е? Thinking

Да. Но не бих до нарекла мода, а модерно лигавене. Виски, викенд - уж се подиграват на сърбите и на руснаците, а всъщност се излагат като демонстрират, но наистина демонстративно демонстрират беден речник и ниско ниво на владеене на езика. Язък, ако всъщност го говорят добре.
А и липса на забавно чувсто за хумор демонстрират. Не стига, че форуърд е достатъчно трудно за изговаряне с български акцент и изписване с българските букви, ами те го правят още по-изчекнато.

# 10 699
Интересно,а как казваш?
Аз, докато беше жив баща ми,казвах у нашите. Сега отивам при майка ми,а да кажа "при мама ми" не мога. Не ми идва отвътре.

# 10 700
Казвам "при майка ми".

# 10 701
  • Down south
И сега половината форум да се изреди и да ни уведоми "как казва" Close

# 10 702
И сега половината форум да се изреди и да ни уведоми "как казва" Close
Питаха ме, иначе не умирам да се отчитам.

# 10 703
Интересно,а как казваш?
Аз, докато беше жив баща ми,казвах у нашите. Сега отивам при майка ми,а да кажа "при мама ми" не мога. Не ми идва отвътре.

У майка ми/сестра ми/братовчедка ми. Peace

# 10 704
  • Far away from here...
Дразни ме коментарът “Цена?” под обява, в която продавачът се е постарал да опише стоката си, да приложи снимки и т.н.

# 10 705
Щом нещо се продава, значи, че трябва да има цена. Постарал се да опише нещото, а не обявил стойността? И защо? И аз бих написала същото отдолу.

# 10 706
  • Far away from here...
Не се изразих достатъчно ясно явно Simple Smile. Разбира се, че е важно да се знае стойността. Дразни ме кратката форма на въпроса, вместо “ Каква е цената?” или “Колко струва?” например.

# 10 707
  • Пловдив
А понякога дори и да пише цена, пак си питат отдолу. Нещо като "есе".

# 10 708
Мен пък много ме дразни "Уни" вместо "Университет". Пишат чаршафи в темите, но проблемът е в оставащите 8 букви.

# 10 709
И аз се дразня на такива питания във фейсбук-страници не на някакви гащници, продаващи нелегално във фейсбук, а на официални, законни фирми, с реални магазини и пр., сложен линк към артикула в официалния им сайт, където има ЦЕНА, обаче във фейсбук се изреждат да питат "Цена???"

Общи условия

Активация на акаунт