Фраза, която мразя

• 1 219 286
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 12 555
Освен всички правописни грешки, изключително много ме дразнят "съкращенията" - "нз", "здр", "копр" и не знам си още какви.
Е какво те дразнят толкова? При чат(скайп) естествено да се пестят излишни натискания. И аз едно време много се дразнех като видя писмо или чат писани само с малки букви - изглеждаше ми отвратително. А сега го смятам за повече от нормално, все пак зависи кой на кого и за какво пише. По въпроса със "здр" - напоследък "ок" го свивам до "к", не само аз а и доста други.

# 12 556
Ти на колко години си?
Защото ако си колкото дъщеря ми, очевидно е нормално да не те дразни.
Но нас, на повече години, ни дразни, да.

# 12 557
  • Велико Търново
BCD, ами... ей така - просто ме дразни. Трябва ли да обяснявам защо? В крайна сметка си имам мнение и мисля, че мога да си го изразя. Дразнят ме и не ги използвам, но естествено, че няма да обеся тези, които ги използват.
А и принципно въпросът "Е какво те дразни толкова?" може да бъде зададен за едно 70-80% от всички посочени "дразнители". Всичко е въпрос на гледна точка, на нагласа и възприятие. И мен също ме дразнеше писането само с малки букви. Сега го практикувам, но само частично - не започвам изречение с главна буква, само че при писане на имена си натискам "Shift"-а.
Обаче "нз", например, какво точно значи - "не знам" или "няма значение"? Защото не винаги може да се разбере от контекста на употребата. Аз като ще питам кое какво значи и като ще ми обясняват... язък им за спестените натискания

DeVa®, ег*ти консерваторките ще излезем, ама си е баш тъй

# 12 558
  • София
О, дъщеря ми това "копр" го е съкратила само до "кп". След казването (не писането) на "кп" следва и някаква малоумна дума, която не схващам. Определено ме дразнят съкращенията.

А за броя на учениците... в основното училище изобщо нямам спомен колко деца сме били. В гимназията бях 36ти номер, като след мен имаше още 3-4 деца. Бях в езикова паралелка и не се "пръскахме" по шевовете.

# 12 559
Да, КП, К и други също ги ползваше дъщеря ми в тийн възрастта. Simple Smile

# 12 560
Първият ми сблъсък със съкращенията след asl pls беше преди десетина години. Пиша много възпитано по месинджър на една майка да поканя сина ѝ на рожден ден на дъщеря ми, знаете как е в детската градина - налага се да каните деца, чиито родители изобщо не познавате. Дамата изглеждаше доста интелигентно и тогава я харесвах, както и сега. В отговор получих mc
Не можах да го разгадая - дали детето е взело телефона на майка си и е писало произволни букви, дали тя държи да ме информира, че е в месечен цикъл Joy
След кратко чудене все пак я запитах. Значело мерси.

# 12 561
  • ту тук, ту там
По мое време имаше лимит на паралелките до 26 човека. Затова ми е странно.

# 12 562
Аа, щом си хванала лимита, значи си около моя набор Wink сигурно 45 г или по-младичка.
Преди това и аз знам, че са били много деца, и според свидетели, били много послушни всички Wink

# 12 563
Да, мс е мерси. Забравих ги вече , тя порасна.
Елени, ти си малка, затова не ги знаеш тези неща. Simple Smile

# 12 564
  • ту тук, ту там
сигурно 45 г или по-младичка.
Да, по-младичка, по-младичка! 😌

# 12 565
Ние максимум сме били 24 човека в паралелка, някои години сме били и по 16-17. Запомнила съм, защото правехме прогнози при някои учители от първите или последните номера ще изпитват съответния часа, четни или нечетни номера... Имаха си система някои и беше важно да се разбере каква ще е съответния час. За целта се разпитваха и останалите паралелки, при които вече часът е минал

# 12 566
  • София
В моя гимназиален клас бяхме до № 41, макар 2-3-ма да липсваха, значи сме били поне 38 души. Говоря за 84-88 година

# 12 567
  • Пловдив
И аз не съм младичка, та помня, че в основното училище, сме били и по 36 - 38 сеца в клас. Но това беше за кратко. Вече в гимназията бяхме 24 - 25. Само в УПК то бяхме 39, но там голям наплив и то все деца на „важни другари“ - кмет, директор на завода в града, доктори ...

# 12 568
  • София
Аз си ползвам някои съкращения в чата. Тр, мн, бтв и брб, май не се сещам за други. Освен това пропускам почти всички препинателни знаци, главните букви и пълния член. Същински е.е.къмингс го раздавам.
Телеграфният стил си е съвсем валиден стил, не е нужно да чатиш с правописния речник в другата ръка. Идеята е бързо да се обясниш по един-два въпроса, за излиянията си има мейл.

# 12 569
  • пак там
А каква е разликата, Флип? Дали по мейл, дали в чата, не пишеш ли по един и същ начин?

Общи условия

Активация на акаунт