Фраза, която мразя

• 1 218 267
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 18 330
Ох, Джаста Праста, така ме разсмя, човек! Милозливо си е, откъдето и да го погледнеш! Simple Smile))

Фраза, която не мога да кажа, че чак мразя, но е дългогодишна паразитка на приятелка. Разказва някаква случка и вметва: ...в един момент прекрасен.... От десет изречения, пет задължително съдържат по един момент прекрасен, без значение колко непрекрасна е историята, която разказва. Понякога ми е мъчително да я слушам, защото мислено се налага да изтривам от съзнанието си фразата, за да разбера правилно какво точно казва.
ПП - ама си я търпя, защото си я обичам Simple Smile

Това със свикването е страшно Close както и обръщение на патка.
Наистина звучи ужасно.
  П&атка ...Символът  & дали замества буквичката А? Mask

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 09:55 от tetka_the_best

# 18 331
Един бивш колега така говореше за жената, с която живееше. Съвсем скоро, не преди 60 години. Angry

# 18 332
  • Mediterraneo
То ако обръщението беше патка, с мед да го мажеш. Това е една от най- гнусните думи за мен, никога не съм я изричала, не защото съм много културна и възпитана, а защото ми е гнусна и не ми се събира в устата.

# 18 333
Обръщението "бате", "баце" и "брат" са ми по неприятни от "човек" на мен.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 08:39 от Sysly

# 18 334
Да дам друга посока, евентуално...
Омръзна ми да чета/слушам думи като "наратив" (особено ми е омразна тази дума), "дискурс", "парадигма".
Въпреки че са си професионални термини, масовата им употреба е от псевдоинтелектуалци/псевдожурналисти, за да покажат колко са извисени над по-голямата част от народа.
В този ред на мисли, въпреки че горните термини си ги знам от университета, ми се наложи да търся в нет-а какво означава "мизогиния". Аз си го знам простичко "женомразство".

А, пуси, аз го знам във вариант "пусико" (пепелянка-усойница-кобра) - умилително обръщение към любимата. Laughing

# 18 335
Вече като чуя "подкаст", " надкаст" и пр., се изпращам. И като питам какво е това, каква е разликата, невинаги могат да обяснят.

# 18 336
  • София
Ама и надкаст ли имало?

# 18 337
  • София
И аз "кастите" не ги разбирам и не знам разликата...

# 18 338
подкаст е терминът. Надкаст и другите варианти са оригиналничене на водещите, за да се разграничат и за да са по-интересни.
"Над"каст го измислиха Неделчо и другия от Игри на Волята като противовес на "под"каст, игра на предлози(?), срички

# 18 339
А, пуси, аз го знам във вариант "пусико" (пепелянка-усойница-кобра) - умилително обръщение към любимата. Laughing

Това е типични дума с ново значение. Веднъж щерката като се излюпи сутринта и ми идва една такава сънена, аз я посрещнах с едно детско стихотворение, което съм учила в английската забавачка "Good morning prity pussi", а тя веднага се разсъни и като ми скокна... Странното е, че ако се пусне едно търсене по тази фраза в Гугъла не излиза никакво стихотворение Simple Smile

Подобни дум са "паламарка", "баджанаци", "бахур"...

# 18 340
  • София
Стихотворение не, но едни други неща излязоха...
Същите като във вица: В у-ще учихме, че ХХХ е римско число. Написах го в Гугъл и като наизскачаха едни голи римляни
Скрит текст:
Само да отбележа, че правилно е pretty pussy

# 18 341
  • София
Като паразитна фраза често чувам в разказ:...нямам нищо против, но...  и се продължава. След  две изречения пак... нямам нищо против, но...

# 18 342
Не е паразитна, а служи за избягване на прекия сблъсък. Така да се каже смекчаване на опозиционната мисъл с някакво помирително начало.

# 18 343
Маама му стара, пак се припознах. Нямам нищо против, разбирам, че... и следва опозиционна теория. Joy

# 18 344
Така е, в един конструктивен спор, ако се търси допирна точка, трябва да се позволи на опонента да запази лице. Помня едни преговори по голям енергиен проект в НЕК. Някакъв "експерт" нещо се запъна, че нещо не е така и бам, сделката блокирана. Как ли не го убеждаваха, не та не. И тогава извикаха тежката артилерия, опитен търговец чужденец.  Той дойде, изслуша внимателно и почна:
- Да, веднага се вижда, че сте експерт и схващате проблема. Напълно съм съгласен с Вас и предлагам да приемем вашата поправка и да направим както казахте, а именно... И после пак същото, ама онзи вече кима доволен и всичко стана.

Общи условия

Активация на акаунт