Фраза, която мразя

• 1 208 197
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 19 575
Ядеш и ревеш. (Май го имаше и в някаква реклама като еквивалент на много вкусно)
ооооо, много ме дразни това

за ларгото знам, че едно време са се разхождали да ги видят, нещо като 'да врътнем кръгче в центъра (на града)'
та ларгото го разбирам да минеш да те огледат как си, що си, фейсбукът на 19ти век
в никакъв случай ларго не е само за 'триъгълника на властта' Laughing

# 19 576
Това с оглеждането е "по стъргалото".

# 19 577
Това с оглеждането е "по стъргалото".

Една потребителка твърдеше, че момите и момците парадирали на селския мегдан.

# 19 578
Напоследък ме дразни фразата "пее като звяр", доста често я срещам тук, очевидно като обяснение за хубав, силен глас, но на мен изобщо не ми звучи като нещо положително. Може би защото не харесвам много "викащи" певци, повече ми въздействат по-нежни гласове.

# 19 579
Това чудо за пръв път го срещам, някой може ли да ме просвети откъде произлиза?

Възпалила? Thinking

# 19 580
Много хора взеха да прекаляват с читав/читаво. Доста дразнещо - толкова не могат да намерят по-подходяща дума, че все читав им е на устата. Отделно, че повечето го правят от подражание и даже не са наясно какво точно значи думата. Ползва се в смисъл на качествен/добър/свестен, а речникът твърди, че значи "цял, невредим" и нищо друго. Примерно: Търся читав сервиз. Как се връзва с цял или невредим?

# 19 581
  • SF
Читаво за мене е синоним на приемливо. Не скъпо, не луксозно, не прекрасно, но добро, не счупено, работещо.

# 19 582
Примерно: Търся читав сервиз. Как се връзва с цял или невредим?

Буквално. Явно не си купувал сервизи. Simple Smile

# 19 583
  • Пловдив
Че даже и за човек казват читав. И за мен е дразнещо, наистина се прекалява с тази дума.

# 19 584
  • София
Това чудо за пръв път го срещам, някой може ли да ме просвети откъде произлиза?
....Възпалила? Thinking
"Възпалявам" го срещам като синоним на "възмущавам, скачам". Нов жаргон.

# 19 585
Според мен е "дразня се", т.к. възпаление е синоним на раздразнение в някои случаи, например възпалена (раздразнена) кожа.

# 19 586
Аз пък мислех да не е разгорещил, разпалил? Но може би е по-скоро раздразнил.

# 19 587
  • SF
Много мразя, когато във форума се породи дискусия, да започнат да пишат "какво се пениш!" или "стига си се пенила!".

# 19 588
Мен пък - какво подскачаш?

# 19 589
Много мразя, когато във форума се породи дискусия, да започнат да пишат "какво се пениш!" или "стига си се пенила!".

Ха, аз пък не бях чувала този израз/дума скоро на живо! По-скоро бих сложила думата/израза в темата за вече архаичните такива. От родителите ми съм я чувала, от по-млади хора не съм.

"възпалил/а" ми е неприятна дума, просто си представям някаква гадна гнойна пъпка, като я чуя.

Общи условия

Активация на акаунт