Фраза, която мразя

• 1 208 039
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 19 665
Като е един от многото да не му/им обръщаме внимание ли?

# 19 666
Точно така, не му обръщай внимание, щом толкова те дразни.
Лека нощ, да спиш в кош, да сънуваш златен грош. Simple Smile

# 19 667
Може и "да спиш в леген, да сънуваш мен"! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 19 668

Като "ток и жици" Smirk

И двата израза действително са (леко) иронични.

# 19 669
  • Пловдив
Ох, такъв е изразът. Използва се иронично, не е нужно да се възприема буквално.
Е, тя буквално ли да си е помислила, че се използва?
И според мен е нескопосан тоя израз.

# 19 670
  • Пловдив
"Цветя и рози" ми напомня за "месо и риба" - ясен е смисълът, но има известно противоречие. Не ме дразни, просто ми прави впечатление.

# 19 671
А може точно затова да се е наложил изразът. Някой искал да каже "с бонбони и рози", но се объркал и казал "с цветя и рози", другите видели тавтологията, харесало им и почнали да се бъзикат и изразът тръгнал.  Нещо като с "Мослен Ужасон" от Мечо Пух, по-късно дало живот и на "ужасен ужасон" по форумите.

# 19 672
И аз съм се питала защо е цветя и рози, но реших, че няма смисъл. Не ми харесва и не го използвам. Ток и жици ми харесва. Grinning

# 19 673
  • Пловдив
На мен и "ток и жици" не ми харесва. Някак простовато ми звучи. Няма угодия за всеки. Sunglasses

# 19 674
  • SF
На мене "ток и жици", "кърти мивки", "рита кочината" не ми харесват и не ги ползвам.
В цветя и рози има закачка, виц, и ми допада.

# 19 675
И аз не ги използвам, но все пак ток и жици би било странно като цветя и рози, ако е жици и тел /жици и проводници/.

# 19 676
Аз пък розата я възприемам като царица на цветята. Превъзходна степен на цвете, та затова не ме дразни изразът.

# 19 677
"Цветя и рози", както и "Кърти мивки" приемам, че даже и използвам понякога, макар и рядко, когато ми се стори удачно. Но това "ток и жици" чувам за пръв път и ми е тотален абсурд, даже не знам какво точно значи. Може би защото съм инженер?

# 19 678
Смисълът е, че всичко е наред, нещо върви много добре. Аз правя аналог с метъл концерт Joy

# 19 679
  • София
ЧС, сериозно ли? Много е разпространен изразът. Аз го знам "ток и жица". Предполагам идва от всичко е точно - точно - ток (има израз "всичко ток" със същото значение) и накрая до "ток и жица/жици". Не ми е любим, но го изтървавам понякога, както и къртенето на мивки, избиването на риба и други такива остроумия.

Общи условия

Активация на акаунт