Фраза, която мразя

• 1 208 081
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 19 650
  • Пловдив
Херцен, отпушването на Цариградско не, просто пренесох цялото изречение. Осмислянето и смислените развръзки имах предвид.

# 19 651
'да СИ(?) спечелите'
'...можете да пуснете смс на.. и да СИ спечелите награда от ...' звучи супер селско и неграмотно. 'Да спечелите' е коректно, 'да СИ спечелите' хем е, хем супер не е.

'Личи сЕ.'  Личи си, че си от чапръчене.

'Всичкото това, което...'  'МВР трябва да се бори с корупцията и с всичкото това, което ни оставиха от предното правителство.' Цв. Цветанов беше голям ползвател на тоя безсмислен паразитизъм.

'Ще ви замоля'
'Благодаря за което' 

'брат, братле, ти луд ли си' - как съм се въздържал досега да не ошамаря някой пубер на публично място след тиради включващи три-четири нормални думи допълнени с двайсетина форми на 'брат' и 'ти луд ли си' само аз си знам

# 19 652
  • София
... и изречение, завършващо със "смисъл" (неправилно употребено "в смисъл", но без нищо след него).

# 19 653
Още ''по-любимо'' ми е:В смисъл....what a fuck?! Придружено с физиономия, която би трябвало да се досетим, че е неразбираща случващото се.

# 19 654
  • SF
Също и един жест от индийските танци. Длани нагоре на височината на раменете, а главата се движи насам-натам между тях.

Това "смисъл???" винаги ме кара да замръзвам. Обяснявам, обяснявам нещо и сакная "Смисъоъъъл?????" До там съм!
Няма смисъл!

# 19 655
Когато събеседникът не може да разбере смисъла, по-добре да прекъснеш комуникацията. Laughing
Това го казвам в кръга на шегата. Въпреки че наистина има хора, които не могат да разберат смисъла дори на елементарен виц, лично познавам такива.

# 19 656
Мен ме дразнят хора, които искят да им се "обясняват" смешки. Или го намираш за смешно или не, какво толкова има да се разчепква и дискутира.
Както и обратното, някой който държи да ти обясни смешката докато я разбереш и ти стане смешно Joy

# 19 657
Вече не само се бичи, ами се избичва айляка. Joy

# 19 658
Не е точно фраза, но масово разни репортери говорят много странно на "ъ". Например: Еди къде си се провежда вотЪ за кметЪ, като реално думите са - вот за кмет. И чак натъртват на това Ъ.

# 19 659
  • София
Струва ми се, че това са хора, чиято мисъл и реч не текат бързо и това Ъ накрая цели да удължи паузата, докато решат коя да бъде следващата дума. Това Ъ ми звучи като съкратено "ъъъ"
А може би им звучи по-благозвучно, ако между двете съгласни има гласна, както във френския се прави "лиезон"

# 19 660
  • SF
Да, пауза си е, печелене на време и подготовка за следващата дума, но звучи така, както говореше Димитър Пенев.
Гала също говори така.

# 19 661
Цветя и рози!
Розите не са ли цветя, все едно да кажеш зеленчук и зеле...
Не знаех, че още се ползва, докато не го чух днес от Цветанка Ризова.

# 19 662
Ох, такъв е изразът. Използва се иронично, не е нужно да се възприема буквално.

# 19 663
Така е, изразът е такъв, но е безсмислен!

# 19 664
Че малко ли са такива?

Общи условия

Активация на акаунт