С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 375
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
Poohito по смело. Аз бременеех ,а после и гледах детето си сама. Бащата се отказа от нас и сама действах,покупки,планове,финаснси,тичане по прегледи... Когато правех по големи покупки,като детското легло,колеги които имат кола ми помагаха,аз дори нямам книжка.
Направих си ремонт,смених обзавеждането на стаята ми и сама си сглобих дори всички мебели,имах само един почивен ден в седмицата,и за да се справям с парите дори не ползвах 45д болничен преди раждане.
И съм оцеляла.
Сега нямам и помен от това всичко е в миналото. Не ги взимай толкова навътре нещата....всичко минава.
Ако можем да помагаме с нещо ,тук сме...

# 511
  • Пловдив
 Peace И това го има, като знам хората, че се справят в доста по сложни ситуации се чувствам, като абсолютна лигла  Laughing

# 512
Peace И това го има, като знам хората, че се справят в доста по сложни ситуации се чувствам, като абсолютна лигла  Laughing
Далеч не си лигла....
Просто няма смисъл да си късаш нервите с такива неща,ми ние бременните сме така!казват му хормони  Laughing

# 513
Аз бях при Марков  на ФМ довона съм.
poohito нормално е покрай бременността да си по чувствителна и сълзлива . ММ също е оставил покупките на мен , не е суеверен , но също мисли , че е рано , защото мин. ден купих малко дрешки за бебо да си направя кефа и той вика не е ли рано , то верно си е рано, но аз да си направя кефа  той каза "Така може "  Joy .Той изобщо не е по-покупките дори за него си не пазарува , аз купувам всичко , но на мен така си ми и харесва .Приеми страната с покупките от добрата страна , ще си избереш и подготвиш всичко по твоя вкус , не знам  за твоя мъж , но ако пратя моя не покупки неща и да знам какво ще купи  #Crazy За другите проблеми мога да кажа само горе главата момиче , всичко ще се оправи .
Billi22  Joy не знам на гениталното изследване могат ли да ти сбъркат пола , там не гледат ли  Х и У хромозомите ?

# 514
Пухи, аз не правих никакви планове кое, какво, кога. Започнах да пазарувам в деня, в който влезнах в 9-я, основно от продавалника, че тогава не бяхме мн добре финансово Blush, но не съжалявам. Всичко, което взех ми влезна в употреба.
Billi22  Joy не знам на гениталното изследване могат ли да ти сбъркат пола , там не гледат ли  Х и У хромозомите ?
hahaha.
Точно 20 седмица добре ли е за ФМ?

# 515
Генетичното изследване би трябвало да е най-точно ! Нали е ДНК  изследване. И аз така си мислех, ама  newsm78.
Иначе 20 седмица е подходяща за ФМ.

# 516
Пухито, не се шашкай. Нищо страшно няма. Най- важното, според мен е ти и баща ти да сте добре. Пазаруването ти е последният проблем. Може да напазариш всичко за нула време от някоя детска борса, тогава когато имаш възможност. Аз така направих при първата си бременност и смятам, че си спестих доста средства от купуването на излишни неща (да си признаем, всички се заглеждаме по реклами в медиите). Първоначално ще ти трябват много малко неща. С времето сама ще прецениш от какво имаш нужда. Даже да не е можеш да стигнеш до магазина- има интернет  Peace

# 517
  • Helsinki / Sofia
poohitoHug Наистина доста неща са ти се струпали на главата и разбирам защо ти идва в повече. Нормално е да си поплачеш от време на време. В такива моменти аз се хващам в нещо в бъдещето (в нашия случай ще гледам в юни месец) и ще се опитвам да мисля по-малко тежки мисли. За покупките - момичетата с опит вече са те посъветвали много хубаво. magi_sveta е дала страхотни идеи за началото, дори аз мисля да се възползвам от тях. Факт, че в началото няма смисъл човек да се претрупва с неща, които почти не се ползват. Така че горе главата, маце  Hug Всичко ще се нареди.

magi_sveta,   202uu

Филмът, който babyAty препоръча, е много хубав!

# 518
Добро утро прекрасни Юнки  Hug
Не искам никакви депресии и отчаяния от вас  Naughty
Аз когато гледам нещо се разчувствам,но като свърши веднага се окопитвам и не си го слагам на сърце  Wink
poohito не се притеснявай толкова,всичко ще се нареди  Wink И аз чак през 45-дневния ще пазарувам,така,че има много време до тогава  Wink И аз нямам нищо,защото ми е първо детенце и ще купувам от нулата  Wink Сега само си чета списъци и си разглеждам в нета за да се ориентирам долу горе за това какво ми харесва и какви са цените  Wink А мъжете по принцип не са много по плануването и организацията,това си е наша работа  Wink Аз си държа всичко аз да си планувам и купувам по мой си вкус,а на мъжа само съобщавам какво съм решила  Rolling Eyes Единствено за да ни е по-лесно през юни - си имаме една касичка в която от 01 януари всяка вечер слагаме по 10лв. и така до юни ще имаме минимум 1500лв.,които мисля,че за начало ще са достатъчни  Rolling Eyes
Ellle според мен нищо не ти пречи да си направиш за твое успокоение,аз затова го направих,хем да си знам по-принцип.На мен ми взеха 35лв. за изследване на IgM и IgG,но виждам,че има и по-евтини варианти в зависимост от това в коя лаборатория си го направиш,но на мен не ми се ходеше на друго място и затова си ги пуснах там където ми взеха и за безплатните изледвания  Wink
Billi22 това голямо разминаване бе  Shocked Щом си правила амниоцентеза би трябвало техния резултат да е по точен  newsm78 А какво казва д-ра ти по ЖК ? Това е много объркващо  Thinking
Petkata 80 честито ти момиченце ,а на snowflakely честито момченце  Wink Много да ви радват малките съкровища  Wink

# 519
poohito, сега те прочетох. Не мисли, че си лигла. Всеки има такива моменти. Имаш право да плачеш, имаш право да си тъжна и това няма да навреди на бебето ти, освен ако не прекараш така цялата бременност.
Конкретно на опасенията ти - аз съм приела, че за някои неща в семейството се интересувам и грижа аз, за други мъжа ми. Нали за това сме двама. Никога не е било да хване и да планира финанси за каквото и да е. Аз хващам смятам, ако имам притеснения разказвам. Покупките за бебето, въпреки огромните списъци, които виждаш могат да се направят много бързо, да не струват толкова скъпо и са пълни с излишни неща. Огледай, прецени, остави какво да ти купят за подарък роднини и приятели. И втора употреба да купиш нещо, няма по лошо да си гледаш детето. Люлката на дъщеря ми я ползваха 4 бебета след нея, сега второто ще е 6-то бебе за нея, а тя си е съвсем наред.

# 520
Пухито, много мами са ти казали вече, ама да се включа и аз - всеки човек има в живота си такива трудни периоди - при някои са по-трудни, при други по-малко, но и всеки ги възприема по различен начин. Майка ти е права, че сега не трябва да се тревожиш, така или иначе ти едва ли можеш да направиш нещо за баща ти, което тя не може. Това, че се налага мъжът ти да ходи често в командировки не е добре, особено сега, но едва ли има как да го избегне. А за покупките -това вече хич не ти е никакъв проблем. Повярвай ми, че дори и нищо да не сте купили, като влезеш в болницата и той остане сам, веднага ще се замисли, че като си дойдеш, вече ще сте с бебе и сам ще се спретне и ще купи и направи всичко което е необходимо. Още повече, че той вече е минал през това, както ти каза. Друг е въпросът, както друга мама беше писала, дали ще е съвсем по твой вкус, ама ако пък нещо толкова не ти харесва, винаги е поправимо и заместимо. Аз също съм с две ръце за купуване на неща от продавалника и др. подобни места, дори и да няма особено финансово притеснение. Просто считам, че не е оправдано да се дават много пари за неща, които ще се използват много кратко време, а някои неща може да се окаже, че и въобще не се ползват - нямаш нужда, не понасят на бебето или друга причина. Затова има и много неща втора употреба, които изглеждат като нови. Дори и да имаш пари да ги купиш нови, защо да ги дадеш за това, като можеш да ги дадеш за други по-смислени неща, ако щеш ги заделяй за бъдещето му - образование и т.н. Тези неща ще ги ползваш някои по 6 месеца, други - 1-2 -3 г. и ще излязат от употреба. А бебето няма да ти каже: защо количката ми не е нова, няма да си го и помисли, а ако е обичано, ще бъде щастливо и в най-старата количка.
Дано не съм досадила, ама ми се струва тъпо да се притеснявате и впрягате за такива неща.

Billi22, ти каза ли му после на Марков, че си правила амниоцентеза и че според генетичните изследвания е момче? Според мен, явно той е сбъркал. В тази връзка, аз при предишната бременност ходих два пъти на тази ФМ през една седмица, защото първо като бях при доц. Димитрова във Фемина, тя ми каза, че бебето има увеличени бъбречни легенчета и два съда на пъпната връв, което само по-себе си не е нещо притеснително, но трябва легенчетата да се наблюдават, за да може да се реагира своевременно след раждането ако проблема се задълбочи. Аз обаче се вкарах в едни филми, четох разни специализирани медецински статии по американски сайтове, и бях на кантар да правя амниоцентеза в последния възможен момент. Та тогава реших да отида и при него, като известен специалист в областта. Обясних какъв е случая и ми дадоха час за след 1-2 дни от обаждането ми. Той потвърди двата съда в пъпната връв, но твърдеше, че бъбречните легенчета са нормални - на горната граница, но в норма. В крайна сметка аз не направих амниоценетза /не заради него, проведох още други консултации/, синът ми се  роди жив и здрав, но си има увеличение на едното бъбречно легенче дори все още /наблюдаваме ги първата година беше през 6 м., сега е през една година. Едното легенче му влезе в норма още до края на бременността /моята докторка ги следеше при всеки преглед/. Така, че определено беше сгрешл за това. Не че това е кой знае каква грешка, а и на пракитка това не води до никакви проблеми за детето /поне за сега, дано да е така и в бъдеще/. Написах всичко това, за да кажа, че и той греши, а в твоя случай - при наличие на генетични изслидвания в противен смисъл, явно че е сгрешил. Ако пък се окаже, че са сгрешили в лабораторията, направо не знам какво да мисля, то тогава всички изследвания трябва да се поставят под въпрос и се обезмислят едва ли не. Между другото, това с увеличените легенчета вече смятам, че явно е наследствено, защото и на сегашното бебе са му в горната граница, даже едното е съвсем гранично. Това отново Димитрова го установи. Няма друга причина да е така. А и каза, че понеже сега полът е женски, няма никакви притеснения, защото нямало как да продължат да се увеличават, а при момчетата имало. Не разбрах защо.

Отново се извинявам за дългия пост, ама явно аз ще съм така - включвам се рядко, но "качестевно" Laughing

Хубав и успешен ден!

# 521
Пътешественичка ,  мен именно това ме притеснява, да не би да са сгрешили в лабораторията, което поставя под съмнение резултатите, че всичко с бебето е наред, както е посочено в това изследване. На 27 съм на ЖК и тогава лично ще си прочета резултатите от амниоцентезата, защото докторката ми ги каза по телефона преди няколко дни, а аз лично не съм видяла какво пише там. 
Иначе Марков ми каза също, че едното бъбречно легенче е леко увеличено, а другото си е наред и както на теб са ти казали би могло да влезе в норма още преди раждането, но след раждането трябва да се проследи.
Аз не се притеснявам за пола, просто искам да съм сигурна, че с бебето всичко е наред, а тези противоречиви резултати ме объркват и притесняват /дано да е излишно/. А и не на последно място всеки от тези прегледи и изследвания струва пари и то не малко. А ние като отговорни родители сме съгласни и плащаме всичко само и само бебето да е наред.
И на всичкото отгоре Марков ми каза, че съм с постоянни контракции, защото коремът ми е адски твърд  и трябва да пия магнерот. А пък аз контракции не чувствам.  Thinking

# 522
dennni, мисля си, че щом вече ти е излязла една стрийка, ще продължат да ти излизат още с нарастване на корема, така, че според мен не рискувай и се мажи  Wink.
Честит розов щъркел на Petkata80 и син на snowflakely!
Diva*, tedi8811, хвърлихте ме в размисли пак. Аз имам сърцебиене, а на майка ми й откриха Хашимото преди няколко месеца, т.е съм наследствено обременена. Никой до сега не ми е казвал нищо за хормони и щитовидна жлеза  Thinking.
За токсоплазмозата като почетох малко стигнах до извода, че трябва да имам имунитет, защото детството ми /или поне ваканциите/ мина на двора при баба и дядо, играейки си с котки. Ще говоря с док и може и да си пусна за всеки случай изследвания.
poohito, момичетата вече са ти писали и сигурно ще се повторя. Всеки има такива моменти в живота си.
Скрит текст:
Аз преди 2 години бях изпаднала в такава дупка, че си мислих, че няма да изляза никога от там. Баща ми загуби работата си 1 година преди пенсия и то по много долен начин, от там рухна здравословно, след него и майка ми. Ходих с баща ми по съдилища /водихме дела с/у бившите му работодатели/ и по болници, на моменти мислех, че ще го загубя. Малко след като той се позакрепи поставиха на свекър ми най-лошата диагноза. От там тръгнахме по други болници, операции и т.н. За капак свекърва ми си счупи рамото и всичко падна на моите плещи /живеем в една къща на различни етажи/. И когато си мислех, че не може да е по-зле се случиха и други неща, но не ми се изпада в подробности сега. Всичко това ми се струпа в рамките на година и аз бях изпаднала в такава депресия, че постоянно ревях и не исках да говоря с никой. Сигурно съм изглеждала лигла от страни, ама аз си знам какво съм преживяла. Постепенно нещата се понаредиха и всичко влезе в релси. Сега дори не искам да си спомням за тази черна серия.
Всичко минава и след всеки дъжд изгрява слънце. Мисли за хубавото, което ти предстои и не се притеснявай за неща като списъци и покупки за бебето и т.н. Аз и с предната бременност и сега си събирах парички още като разбрах, че съм бременна. Така до края се надявам да събера някаква сума, която ще ми трябва за раждането и за някой покупки. Покупките са едно удоволствие, което можеш да си доставиш когато решиш за добре и както са ти писали момичетата, не е необходимо да ти коства много пари и много време. Напълно подкрепям идеята за покупки от продавалника. Аз дори съм решила да взема някаква люлка на бебка от там и евентуално лятна количка по-натам. Има страхотни оферти на почти нови колички и кошарки. Не ти трябват много дрехи, толкова много подаръци ще получиш, че дори няма да успееш да използваш всички. Можеш също да си направиш някакъв списък на глезотии като активна гимнастика, играчки за кошара, шезлонг и т.н., които можеш да казваш на приятели за подаръци. СЪс сиурност някой ще те питат какво да купят  Peace.
Billi22, направо ме разби  Shocked. Не казахте ли на док за резултатите от амниото?

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 18:31 от Ellle

# 523
  • София
Elle, аз цял живот съм била заобиколена от котки, а имунитет нямам.  Peace Всъшност е заблуда, че котките са най-големите преносители - трябва да им пипаш акото и да не измиеш, за да се заразиш.  Wink Но можеш да се заразиш от неизмити зеленчуци съвсем спокойно.

# 524
Billi22, аз продължавам да мисля, че Марков е сгрешил пола. Много странна ситуация, пиши като се изясни какво е всъщност, защото наистина много въпроси възникват.

Общи условия

Активация на акаунт