С шапка, шалче и палтенце чака мама ЮНСКОТО детенце - тема 6

• 27 362
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Скрит текст:
Може да се каже, че не сме на общ бюджет, защото няколкото ми опита за такъв ме докараха до отчаяние.. Едва ли не непрекъснато лазехме по ръба на разорението. По времето, когато имах спестявания в брой у дома те се изчерпваха без да знам защо и как и касата ме заварваше празна в най-неочаквани моменти. Но никога не се презареждаше касата. За да си спестя тревоги и нерви реших радикално нещата, като разделих бюджета и оставих всеки да преценя как ще се разпорежда със спечелените от него средства, какво и кога има възможност да купи за дома и други нужди и т.н.
Пак станаха много обясненията.
Не искам от всичко това да звучи, че съпруга ми е отвратителен човек, който не го е грижа за мен или, че е използвач. Обича ме и аз го обичам, разбираме се някак, но на финансова тема може би никога няма да постигнем съгласие. Може би пък изглежда, че аз съм дребнава, може и да е така. Аз си знам всички причини, които са ме довели до това решение на нещата и че сега съм доста по-спокойна.

# 556
Elle, аз когато работя се разполагам полулегнала и лаптопа ми е на бедрата. КОрема все още не ми пречи да виждам монитора, единствено ми идват ръцете малко къси и понякога леко присвивам краката за да си стигам всички букви.
Тази поза я открих в края на деня и определено е най-удобна. Само малко трябва да се взирам, че нали съм кьорава, а лаптопа ми идва далеч, ама не се оплаквам Simple Smile.  

# 557
Ами тогава ще трябва да разчиташ на твоите си средства, това от гледан точна на факта, че мъжете по принцип не са устроени като нас да мислят за бъдещите бебета. Ето например аз си гледам по сайтове  разни неща планирам, набелязвам....моя мъж на този етап изобщо не мога да си го представя да мисли, камо ли да седне да си запълва свободното в разглеждане време с комплекти за изписване  Grinning  Не че аз през 5 мин не го викам нещо да му покажа де  hahaha Но просто не му е бяш отвътре, после ще пазаруваме заедно, предния път съм го пращала и сам да купува. Аз тогава също лежах и си запълвах времето с изготвяне на списъци. Всичко си бях харесала и описала, разделено по магазини, по вид,  брой, номер на артикул и съответен цвят Simple Smile  С времето и той стана по оправен, и вече знаеше всичко, памперси, млека, залъгалки, капки за колики, козметика, но това стана чак след като родих и то понеже участваше активно в отглеждането. Така че ти си действай сама по подготовката, само не знам за покупките как ще се разберете, понеже то детето не е само твое или само негово, ама пък не може и по бройка  newsm78 Вие с времето ще си намерите някак вашия си начин, може пък да се редувате, единия месец той да поема разходите, следващия ти, или да си ги делите.

# 558
Elle, аз когато работя се разполагам полулегнала и лаптопа ми е на бедрата. КОрема все още не ми пречи да виждам монитора, единствено ми идват ръцете малко къси и понякога леко присвивам краката за да си стигам всички букви.
Тази поза я открих в края на деня и определено е най-удобна. Само малко трябва да се взирам, че нали съм кьорава, а лаптопа ми идва далеч, ама не се оплаквам Simple Smile.  

Аз съм с очила и нямам този проблем, ако ми се преуморят очите си слагам два чифта очила един върху друг  Grinning

# 559
kashmir не знам дали с ММ правите секс , но корема се втвърдява по същият начин когато стигнеш до връхната точка , голямо обяснение дадох  Joy  , но поне моя тогава се втвърдява задължително и то по някой път в доста странна форма  #Crazy
sisonder след като бебето е наваксало с 2 седмици кой термин ти остана този по цикъл или другия при който се смята , че си с късна ОВУ (мисля , че ти беше може и да се бъркам) , защото и при мен е някакво подобно положението.
Аз пия на допел херц  витамините актив мама още от началото , може и от тях така да си имам апетит и да си трупам килца , но не мисля да ги спирам.
poohito  ще ме извиниш за питането , но ми стана интересно сега като се роди бебето , кой ще му плаща покупките като сте на отделен бюджет ? Когато сте двама е ок , но като станете 3ма, а предполагам и сметки плащате тях делите ли си ги или как ги плащате ? Ние с ММ също не мога да кажа че имаме обща каса защото всеки си има няколко сметки и си теглим от тях , но това се получи защото аз дълго време не бях в БГ . Но никога не си правим сметка с коя карта плащаме и с кои пари с мойте или с неговите  то е все едно и също . Държим си и вкъщи пари от тях и двамата взимаме по всяко време . Щом сте стигнали до някакво решение е добре в крайан сметка всяко семейство знае най-добре за себе си .

# 560
Да се похваля и тук - ще си имаме госпожица  newsm44 Много съм щастлива. Искам си розовия щъркел.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 561
Да се похваля и тук - ще си имаме госпожица  newsm44 Много съм щастлива. Искам си розовия щъркел.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Имаш го  Peace! Честито!

# 562
Абе, всички пием витамини, но май само аз пия  Supple Maman.Никой друг ли?  Thinking
Някоя спомена, че разчита основно на разнообразна и пълноценна храна без да взима таблетки витамини. Но не съм убедена, че посред зима можем да си набавим нужното, защото  още 1 човече се храни и си има свои нужди. Въпреки, че всички изследвания до момента са ми добри, щом и двамата лекари са сметнали да пия витамини, считам, че в комбинация с добра храна - резултатите ще са по -добри.

# 563
Мимко, и аз пия Сюпле маман витамините, не си сама Hug

# 564
  • София
Добро утро, мамита Simple Smile Аз не пия витамини. Още при първия преглед на ЖК питах доктора и той каза, че не сме сомалийци и смята, че се храним нормално, та витамини не ми трябват.

# 565
  • Пловдив
Аз също не пия витамини, не съм и питала за такива.
В първите 3 месеца пиех фолиева киселина. После АГ ми каза, че е достатъчно. Пих вит. С по време на нещо, за което имаше съмнение, че е вирусна инфекция. Смятах да изпия целия блистер по 1-2 на ден, но хапчетата бяха нападнати от кучето (изяде опаковката) и не ги изпих аз. При записвяне на ЖК ми изписа Собифер, заради леко понижен хемоглобин, тези дни ще свършат и те.

# 566
Добро утро, момичета,
Аз бях написала, че не пия витамини , а се опитвам да ям максимално балансирана храна. Доки каза, че от витамини няма нужда, щом бебето расте и се развива добре, а и аз също се чувствам добре. Не боледувам и кръвната ми картина е нормална. Каза, че няма нужда да натрупвам нищо допълнително в организма, щом той няма нужда от това. В момента ям повече киви от нормалното защото в него има много  витамин С , заради грипа.

# 567
И аз не пия витамини.

А за избързването на бебето с две седмици да кажа, че и моя така върви, не ми казаха да ми се е сменил термина, по-скоро ще си го следят и когато се прецени, че е дошъл момента ще насрочат дата за секциото. От седмия месец моята лекарка започва да ме вика на две седмици и съм сигурна, че ще следи кога му е времвто да се срещаме с беболин. Аз крайна дата за срещата съм си избрала 21 май , та остаяат по-малко от 4 месеца, които много бързо ще минат.

# 568
  • athina
Добро утро мамчета щастливи и нетърпеливи!
Честито за новите сини и розови щъркелчета-аз за моето ще почакам още 17-18дни.
Относно изследванията-още на прегледа за установяване на бременността ми пуснаха един ферман който включваше:пълна кръвна картина,урина,специално изследване на кръвната захар,кръвна група,хормоните-ТСХ,ФТ3,ФТ4.Пуснаха ми още за средиземноморска анемия,желязо витамин В12 и ФЕРИТИН(това защото съм с много ниски хемоглобин и хематокрит),анти тела за Токсоплазмоза-IgG,IgM,за австралийски антиген,за СПИН и хепатит и за Рубеола.Всичко това плюс микро биология.Няма да ви казвам как се опулих като видях всичко и най-вече като прочетох какви точно са изследванията а докторката ме успокои че този е пакетът начални изследвания за всички бременни.Оттам на сам всеки месец ПКК урина и стойности на захарта в 6-ти месец контролно за Токсоплазмоза защото нямам анти тела.
ВИТАМИНИ-не са ми дали да пия но пия фолиева,желязо и магнезий.
За общият бюджет-в момента в който се преместих да живея със съпругът си-7месеца преди сватбата-той ми даде картата с която получава заплатата си и каза че аз съм домакинята и аз трябва да се разпореждам със семейния бюджет.
Относно лошото и РЕВЛИВО настроение-поне веднъж в седмицата и аз изпадам в такова-отдавам го на скуката-не съм свикнала да нямам какво да правя.
Не се сещам какво още исках да кажа но МОМИЧЕТА горе главата-на работещите вкъщи стискам палци да се оправят коремчетата ви и да сте спокойни и вие.
Лек слънчев и усмихнат ден ви желая

# 569
На мен кръв и урина всеки месец си ми взимат ,но това е защото всеки месец ме водят , че съм влязла в болница за 5 дни и после съм излязла  за да мога да си взема болничен.
От няколко дни разглеждам разни бебешки креватчета , но нещо всички модели са ми много скучни и старовремски . Някой насочил ли се е към някакъв модел .
Иве аз съм си избрала дата 20ти май за секциото  Joy , но да видим . Ще чакам док. да каже първо и тогава аз  Grinning Защото не искам и бебето да го вадят прекалено рано .

Общи условия

Активация на акаунт