Домакини 47/ В годината китайска на овцата, късмет ще има много на Земята

• 40 276
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Смърфи и аз страдам редовно... на мен ми помага неоренал - облегчава болките и цистон, но там не знам дали има при вас... Може при вас има нещо друго - в основата трябва да е брезови листа...

# 151
Смърф,  като дете ме лекуваха с отвара от "коса" на царевица. Пиеш вместо вода, в големи количества, действа безотказно.

# 152
Какво е коса на царевица? Билка ли е? newsm78

Лус, ще търся нещо с брезови листа, може пък и да имат?  newsm78

# 153
И аз я втасах, пипнах грип някакъв. Девойките са командировани в спалнята при баща си, а аз се тъпча с бабини илачи.
Славче, не съм ти казала колко се радвам за развоя на събитията при вас! Hug

# 154
  • при късмета
Смърфи, ако е бактериална инфекцията пий си АБ. И за боровинката съм чувала, че помага, никакъв съвет не мога да дам аз. След тях да се отърваваш вече от лекарства, че много ти се събра  Hug
Славче и на теб
Хортензия, бързо оздравяване
Марче, утре като биеш на карти ще ти мине.

И аз не съм голям фен на Лидл. Рядко ходя и нещо немските стоки не ме грабнаха с вкус. Той е различен при всеки. Баничките не съм опитвала, от време на време взимам замразени дето трябва да се метнат за малко във фурната, но много рядко. Тези може да ги опитам другия път.
Далече ми е този магазин и ходя, ако е нещо което само там може да го има.

От утре мъжо е на работа и какви ще ги творим с шефа не знам. Той горкия чака с нетърпение събота и неделя да излезем всички заедно и си знае, че той като не е на градина и тате почива. Ако е хубаво времето ще му мисля някакви забавления.

# 155
Купуваш си царевица на кочан обелваш листата и вътре мамула е покрит с едни влакна. На тях казват коса.

# 156
  • София
Всичко което са изброили момичетата, Смърфи, + Ципробай , но  няма да мине, казвам го от собствен опит. Само веднъж съм боледувала от това доста неприятно заболяване, което не е страшно и минава,  но е изключително досадно и болезнено.  Ципробай не е антибиотик а е химиотерапевтик и върши работа, но ако е много силно болезнено ще трябва и да се включи АБ  по мнение на доктор, разбира се и третото е  Бисептол по определена схема, след лечението на другите препарати.  Мисля, че веднъж съм го споделяла. Точно така се лекува за да не става хроничен. Мога на ЛС да ти споделя схемата по която се взима, тя ми е предписана от лекар-нефролог и аз си я пазя, защото точно този германски модел на лечение ме оправи окончателно.  Направих цистит след първата си операция вследствие на катетър, втория път не допуснах това да ми се случи точно с Бисептола.   Peace
пп забравих да ти кажа и вода, вода, вода.. за да изпишкаш бактериите

# 157
Мушкат - мерси! Това е лесно изпълнимо, тук царевица има всякаква. Още довечера ще накарам ММ като се връща от работа да купи някой друг по-космат кочан. Laughing

Марче - ще си пия антибиотика, няма начин. Ама тук и да има бисептол, ще е с рецепта. Днес лекарят нищо не предписа, докато не излезе резултата от урината. Антибиотик предписват само при реална необходимост.

А иначе е толкова скъпо.... 2 кутийки с антибиотик по днешния курс са 162 лева...  ooooh! Добре, че имаме застраховка, която покрива лекарства.

# 158
  • София
Смърфи, дано скоро има облекчение.Знаеш- и много течности. Аз лично при подобни проблеми, но в много по-лека форма, пиех страшно много чай от шипки. Е, той запича малко Laughing, но ми действаше прекрасно. Пий си АБ.
  Хортензия, дано бързо се оправиш и ти и да не прихване девойките!

Марчеее, аз съм писала за Лидл неведнъж. Ти каза, че не го харесваш и това е. Съветвам те да следиш темата за Лидл в На пазар, изключително ценна информация има там. А аз ще взема когато имам време да ти напиша на лични нещата, които купувам само оттам и съм страшно доволна. Понеже те знам, че си голяма чистница- пробвай на първо време влажните кърпички за домакинска употреба. Аз съм писала и друг път тук за тях. Страхотни са за плотове, за всичко в кухнята, шкафове, всичко. Има с аромат на лимон и зелена ябълка.

Славче, човек като преживее някой ад и после всичко му се струва лесно. Ще се оправи това малко проблемче, а ти днес се похвали със сандалите. Hug

Къде зачезна Лейди?

# 159
# 160
Добро утро момичета   bouquet
Лус страхотно кафенце! Бързо оздравяване Hug
Смърфи ципрофлоксацина си е точно за цистит, а и след като първо са ти направили изследвания - значи и лечението е адекватно! Тук също трудно изписват аб и правят изследвания - според мен това е правилния начин - иначе може да си пиеш илачите с месеци и все да си болен! Днес със сигурност ще имаш облекчение - ама ти си знаеш - дори и да ти отминат симптомите - пиеш си лекарството докато е изписано  Peace Ще отмине - иначе е добре да вземаш вит.С - в случая заздравява кръвоносните съдове/ако имаш и кървене/.
Марче на мен тукашния Лидл ми е мноооого на далече, но аз колбаси само там намирам  Joy и сладоледа ми харесва  Peace
Тук съм момичета - студено ми е  hahaha То си е смешно на –3гр. да ти е студено, ама на - не ми се излиза  cold Вали сняг, вятъра пак се усили и отмениха за днес тренировката - та сега блаженно пия кафе, но кучо чака разходка...

# 161
Добро утро, момичета!
Днес е Антонов ден, така че ако има именници - честито, да са живи и здрави!  bouquet

Лидл дълго време го пренебрегвах като магазин. В един момент се оказа, че ми е твърде удобен и постепенно почнах да откривам добри неща там. Купувала съм и съвсем ежедневни продукти от него - краве сирене Маноле и масло примерно. Харесвах деликатесните мезета, тези от чисто месо, макар да купувах рядко за гости, че детето много им налита. Обикновено доматите и картофите там са хубави , айсберг, авокадо... Шоколадови бонбони на много добри цени имат, сладоледи.... Детски дрешки като добри попадения имам, разни дребни уреди за дома... В темата за Лидл момичетата са много светнати за стоките там, но е нормално да има и разминавания във вкусовете и критериите.
От тукашния Лидл си купихме кантар. Ми не ми харесва, изкарва ме много. Mr. Green Пък и не ми е близо магазина, трябва транспорт дотам, иначе бих хвърляла периодично поглед. Всъщност следя примоциите там.

Смърфи, пий си изписаните лекарства и дано скоро усетиш вече облекчение. Шом от толкова време са ти оплакванията и за 10 дни са ти изписали ципрофлоксацин, не е леко положението и само с билки едва ли ще мине. Ако си склонна към вагинални гъбични инфекции и при 10дневен курс с антибактериално ЛС, добре е да включиш някакъв пробиотик Предполагам, че свободно се продават в аптеки, дрогерии или хранителни стоки. Ако не са ти изписали, де.
Марче, ципробай съдържа точно ципрофлоксацин като акт.в-во. За другото съм съгласна - не е АБ, а е химиотерапевтик, но е пак с антибактериална активност.

При нас днес се очаква сняг. Да вали веднъж, че да не збравя детето какво е, не че във Варна много беше свикнала на снежна зима. Grinning

# 162
  • София
Добро утро!
Изпивам си кафето и скачам.

Вале, ще ми бъде полезна информацията да ми покажеш какви са тези кърпи и къде да ги търся и изобщо ми подавай информация.
Блу,  Hug  Много хубаво, че ми даваш информация за ИД, все ги забравям, а точно си имам две приятелки с името Антония. Сега ще ги поздравя.
Смърфи, на топло да си седиш.
Калинче, къде ходиш??
На всички ви приятен ден! Ще ви наглеждам, кой какви ги е сътворил днес.  Wink

# 163
Де ходя - мотам се  hahaha Ходих на разходка с дете и куче - сега се топля с чай. Няма да има тренировка, но пък ще ходим детето да работи  hahaha В голям хранителен магазин децата стоят до касата и питат хората дали искат помощ при пакетиране на покупките - обикновенно им казват "да" - децата поставят покупките в торбите. Който има желание им дава парички - парите се събират благотворително. Понежа още не са във възраст за ходене без придружител, ще ходя и аз - има пейки в магазина с/у касата - ще си седя там и ще оглеждам хората в магазина  hahaha та след малко ще хукваме за там.

# 164
Вале, пиши за кърпите тук, че аз зная за тях по принцип, ама кои са точно? Аз сега почти само Лидъл ползвам, че ми е точно до блока, направо могат с въжена връзка да ми изпращат стоките до балкона Simple Smile.
Приятен ден е днес, с ММ ходихме до пазара "Иван Вазов" през парка, ей така за разходката. А сега съм му обещала сладкиш, ама постен, че да мога утре и аз да го опитам.

Общи условия

Активация на акаунт