Домакини 47/ В годината китайска на овцата, късмет ще има много на Земята

• 40 011
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро. И на мен ми е скапано и тъжно - гледам погребението на Желю Желев, наистина ми е тъжно  - много спомени са ми свързани с този човек и това време. Прекрасен човек!
Скрит текст:
Преподавал ми е, имам и лични спомени.

# 586
И аз гледам dam4o и на мен ми е едно ...
Спомням си как го срещнах случайно в родния ми град преди няколко години , един такъв усмихнат ...
Ние се разходихме до била преди малко , купихме албума и 60 стикера само един се повтаря момчетата са щастливи , сега баткото чете на малкия .

# 587
Добро утро!

Четох новините за бг - дано спрат валежите и се избегнат наводненията  Praynig
Влизаме в един рекрасен месец и ви пожелавам край на болежките и лошото настроение, повече слънце и усмивки   bouquet
Джейми аз из Меден рудник не съм ходила, но в Славейков - да - и това което си спомням е същото като от снимките, а уж бил добър квартал - не познавам изобщо Бургас, но знам къде е спортна зала "Младост". Каква е тази "пияна" леща?
Ма ко пожелавам ти моя късмет с главоболието  Peace за другите късмети ще се огранича, че не всички са добри - има и лоши  hahaha
Тъжни сме, когато си отиват хора, но това е живота...иначе как ще се зарадваме на новото попълнение...Да намерят мир и покой  Flowers Rose Flowers Rose

# 588
Добро утро!
Джейми,  Нали обявиха Бургас за най-добър град за живеене? Или вашия квартал не го представят в класацията?

Ladybird_ Славейков е къде къде по добре , опитват се  да правят нещо но .... докато станат децата на нашите години дано успеят, от няколко години премахват гаражи , сега изграждат нова и модерна автогара ( начална/крайна спирка в квартала) изграждат няколко улици , разкопаха и там където не беше, направиха модерен плувен басейн.
Ето ви малко снимки качени в групата на квартала  след снощните и днешни бури
Скрит текст:
изхвърчели от вятъра гаражи 
паднали навеси , добре че поне няма пострадали хора
  а това е един изкоп който явно е трябвало да се застрои , от дълго време се пълни с вода , шегуват се че е открит басейн, е сега от няколко дни насипват пръст и вече прелива на улицата , и без него си беше вода и кал а сега ...

# 589
Джейми това са си ужасии  ooooh!
Четох из бг новините, че са отразили и "бедственото" положение тук - ние попадаме в тази област, обаче ето една снимка как се почиства обществен тротоар - правих я когато от училището предупредиха децата да се заведат по-късно, а доста от училищата бяха затворени....
Скрит текст:
Багерчето е на 10м. пред мен - отпред има гребло да рине, а отзад ремарке със сито за сол и пясък...Вятъра наистина беше "прекрасен".

# 590
Ами то има още там , ама по добре да не ги показвам, аз показах на мъжа ми как са оградени местата с ремонт при вас , той се сме че тук трябва да няма неоградено място .
Рецептата за пияната леща:
Скрит текст:
Рецептата бях прочела преди повече от 10 г в едно вестниче, редовно си я правя.
Една купичка леща се накисва от предната вечер с червено вино ( аз последно време я правя с бяло защото такова имам.
слага се да ври с лук чесън и малко чубрица и черен пипер
след като се посвари се добавят една купичка картофи, нарязани на кубченца ,като за мусака и домати ( доматен сок ) подправя се с сол.
В загрят тиган запържвам пушено месо ( ама такова не много сухо , да има мазничко)  нарязано на ивички , добавям лъжица брашно , червен пипер и вече готовата леща.Оставям да поври малко.
Досега чистих едни таранки които по погрешка са прибрани цели  newsm78 за къде сме бързали не зная , тази вечер ще ядем кюфтета от риба и кайма.За салата още не съм решила.

# 591
Джейми аз продължавам да се чудя, защо елементарни неща, подобряващи качеството на живот не се прилагат - не е скъпо, не е трудоемко...Защо? Много искам качеството на живот и в бг да е такова - на мен ми се живее в бг - обичам си я, мечтая си да се върна, обаче има едно НО...с удоволствие ще си плащам данъците и в бг - правила съм го, правя го и тук - ами не получавам същото с/у данъците си...ей за туй ми е гадно.
Лещата ще се направи! Такава рецепта за първи път срещам - аз си я правя постничка с много целина  Joy За днес направих баница - изядоха я, един "канелен" сладкиш - той е преполовен, а за вечеря ще хапваме руска салата, в която преобладава пилешкото над другите съставки  Joy
До сега разглеждах офертите на нашия Лидл и искам да ви споделя, какво има в предложенията за подаръци за 14-ти февруари  hahaha Казах на мм, че ако ми пристигне с такъв подарък - голяма любов ще избухне м/у нас  hahaha
http://www.lidl.co.uk/en/our-offers-2491.htm?action=showDetail&id=20562

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 17:38 от Ladybird_

# 592
  • при късмета
Калинче, моя мъж ако види този подарък, веднага го е взел  hahaha Като му го тресна в главата и му го върна, после само ще си го пребоядиса
Джейми, във фейса участвам в един конкурс със снимки на нещо собственоръчно приготвено. Ако искаш ще ти го пусна да участваш и ти.
Ако някой изяви желание да ме подкрепи ще пратя линк. Никога, ама никога не участвам в игри и конкурси с харесване и досаждане на приятели, но тук наградата е принтер и много ми трябва.
Участвам със снимката на тортата

От първия ден на играта на Милка нямам успех, ама не мрънкам и не се оплаквам. Ще продължи 2 месеца, има време.
И аз с моите игри  ooooh!

При нас е ветровито и не ни се излизаше. Цял ден се мотаем вкъщи, а не знам какво ще вечеряме. Направих една зелева салата, имам една порция пиле с картофи, една само картофи и третия да му мисли какво ще вечеря, ако не реагира бързо  Joy

Съвсем бях забравила
Честит Трифон Зарезан!

# 593
Честит ви Трифон Зарезан !
Аз съм в чуденка защо не се сетих да купя пиле днес , ами утре ще трябва да ходя ,някой ще спази ли традицията за петле на 2 февруари?
ма ко ще те подкрепя мила  Hug аз участвам само когато наградата ми хареса , принтер май не ми трябва  newsm78, ама моя май няма трябва да се зарежда , ама откакто две години не сме домоуправители не се ползва толкова много.
Ladybird_ разгледах офертите на вашия лидл, ами само 2 неща съвпадат с нашата брошура и в цените има разминаване  Twisted Evil познай къде са по -високи цените .
 Joy Joy Joy хайде да се посмеете нали ма ко спомена игра и влизам в ФБ и вместо името ти пиша ма ко , появяват ми се всички имена започващи с тези букви гледам търся едва тогава се сещам че не пиша името ти  Joy Joy Joy Joy Joy

# 594
  • при късмета
Джейми  Hug

# 595
  • София
Тук съм и ви чета.
Джейми, дано положението с дъждовете скоро се оправя при вас. С едно ухо слушах тв, имало било и жертви.
Момичета,
Скрит текст:
Имам нужда пак от вашите положителни мисли. Утре ще ме приемат в болница да ми направят малко системи за гърба, а междувременно и малко натриев бромид да отпускане.Аз продължавам да съм на същия хал- имам бодежи по ръцете и краката, еднакви до мм и по двете ръце и по двата крака. Лицето, да чукна на дърво, от два дни не тръпне. Обаче не мога да повярвам че е н нервна почва и туй то. Дано успеят да ми го налеят това в главата и да не е друго нещо.

# 596
 Вале,  Praynig Hug

# 597
С теб съм Валенце    Hug Hug Hug Hug

# 598
Валенце  Hug Hug Hug

# 599
  • при късмета
Вале, имаш всичките ми положителни мисли  Hug Ще можеш ли да пишеш от там и колко време ще стоиш?

Общи условия

Активация на акаунт