Отговори
# 210
Гимнастика вече не правя. Като я сложа дс легне, тя се обръща и хуква. Едва успявам да направя чат-пат колело с крачетата заради перисталтиката.
Витамин Д не давам от август, когато видях, че фонтанелата е тръгнала да се затваря. Края на декември-началото на янури се затвори.
Дрешките гладя

# 211
Гимнастика, не правя, не ще.
Дрехи не гладя от много време, аз докато го облека и той или ще се олигави или ще повърне, няма смисъл. Само като излизаме гладя, че може да го загледа някоя хубавица.  Blush
Витамин Д по 4-5 капки, фонтанелата му е голяма, за което ще ходим да ни я видят.  Peace

# 212
  • София
Аз давам вит.д през ден-два. Не гладя, но само защото ползвам сушилня. Гимнастика правим, той обича, но попроменихме упражненията, за да му е забавно.

Попарата я давах първите дни само с вода, после и с чай от лайка - все си я яде. Ще го пробвам тия дни и с кускус, че нещо не мога да намеря читави сухари от седмица.

Слава богу и нашият зъб изби изцяло,та тази нощ спахме до 6 непробудно  newsm44

Genni, не се притеснявай. Ще си се ритат и бият един друг. Любимо му е да ме бие, чак ми се струва, че си тактува на музиката върху крака ми  Mr. Green Обаче днес си го върнах. Играхме на пържолки и изяде бой по пухкавите ръчички, ама много се смя де  Heart Eyes

# 213
  • София
Гимнастика правя много рядко, не на мен не ми се занимава, а и тя си се движи доволно и сама.
Дрешките ги гладя и нямам намерение да спирам - правя го, защото не обичам измачкани дрехи, не за дезинфекция.

Днес за сефте я сложих в проходилката - не схвана за какво иде реч, но поседя известно време и се занимаваше.

Вит. Д не давам, фонтанелата е много малка, а може и да се е затворила вече.

# 214
Аз питам, защото на нас фонтанелата ни е почти затворена и се чудя дали да продължавам с Д-то. За гимнастиката се чудя понеже той обича, но не слиза от проходилката и по цял ден е в движение, та - знам ли дали има много смисъл в нея, а за гладенето питам, защото една приятелка ми каза, че съм луда да се занимавам все още да му гладя всичко, защото аз гладя и тензухените и бархетните пелени и лигавниците... всичко. Та ми беше интересно дали само аз съм лудата  newsm62

# 215
  • София
Памучните пелени, одеялата, чаршафите, всичко гладя. Mr. Green Само лигавниците не, защото като беше малка повръщаше много и не ми стигаха - сменях, перях и сушах.

# 216
Добро утро майчета  Hug
Да ви сервирам едно кафенце че мен липсата ме хвана

Благодаря ви че се сещахте за мен Simple Smile Много ми липсвахте  но да си призная съм ви чела по диагонал малко Tired
Нас ни изписаха в четвъртък и точно за 1 мин си събрах багажа и към колата.  Mr. Green Но веселото точно тогава почна. както се прибрахме започна да нервничи, вечерта вдигна 38'C... Какво стана не разбрах. Там беше дете за пример- кротко , послушно...нито температура беше вдигал нито нищо  ooooh! Айде Панадолче, но сутринта пак същата работа - 38'С.  #Crazy
От  там и аз в деня на изписването със събуждането нещо ме драскаше гърлото...та в петък и аз се тръшнах и то с неговия бацил. По цял ден мрънка, не иска да яде- нито закуска....почти и вечерята..то не стига че сам си махна едното ядене и то не остана какво да яде  - само пюрето в 12ч и кашата в  16/17ч....Луда станах направо. Докато бяхме в болницата нямаше и много хрема. Лелеее като си дойдохме...като тръгна един жилав секрет - бейбивака е задръстваше  Sick Отделно мен вируса ме повали както си трябва- супер зле бях ( и още съм )....спрях му кърмата за да мога да се назобя с лекарства , ама и това не помогна. Тая сутрин за първи път не ме боли гърлото като се събудих. Ометох един буркан мед покрай чайчетата.... ooooh! Абе тегава работа. Снощи поне му приключиха инхалациите и сега остават само капките за нос още 5 дена. На обяд ще ходим на контролен преглед да го видят. На 22-ри сме при педи на дк..ще има да опява...как не бил качил нищо  Whistling Понеже като ни приеха го измериха - еми от 18.12 до 12.1 - 240 гр, като до този момент е ял..после спря и да яде та може сега и по малко да са вече  ooooh! А как да го карам да яде като не иска?  Поне като видях че пюрето не отказва забърках един микс уж за повече витаминки - картоф, пащърнак, морков, карфиол, лук, фенел и грах.
Снощи си лягаме и мм ми изцепи- нещо ме драска гърлото...ейй бях сигурна че и него няма да пропусне ...ама 100 пъти му казах сложи маска и се пази ама ей го на - магаре.
Та горе долу това е от мен - бацили колкото искате. После като се приберем пак ще пиша. Целувам ви и лек и усмихнат ден от мен Simple Smile

# 217
 smile3525
Добре дошла Зелделина!
Дано таткото го пропусне грипа! Назобай сега него с хапове предварително и да те слуша Simple Smile
Пазете детенце, че иначе лошо ако пак повтори вируса.

# 218
здравейте момичета

днес малката като се събуди и беше доста вяла и се оказа, че има температура 38 градуса и аз й дадох панадол бебе.. тя за пръв път вдига температура и доста се притесних.. страх ме е да не е от гадния вирус, за който гърмят по телевизията, макар че тя няма досег с външни хора, камо ли болни ..

дайте ми някой съвет какво да следя и какво да правя, знам, че температурата се мери през няколко часа напр. 4 и с панадола не бива да се прекалява- то си има листовка и дозировка, трябва да приема и повече течности и може би ще е само на кърма, ако откаже пюрето и няма апетит

звънях на педиатъра, но не успях да се свържа и след малко ще му звънна пак, но ще са ми от полза и вашите съвети

зелделина, радвам се, че писа и се надявам, че ще се възстановите напълно

аз не гладя дрехите на Силвия от два месеца, но ги пера на доста високи градуси и пускам пералня само с нейните дрехи, не ги меша с нашите

фронданелата почти сме я затворили, но продължавам да давам витамин Д

упражненията ги отказа преди време и вече не правим никакви, но се старя да й правя масажчета

# 219
Добро утро!
Ей Зелделина, как ви е подкарало. Айде, тая година, това да е било! Оздравявайте вече! не мга да си преставя, че лекар с ума си, ще се кара, че бебето ке е наддало, след като е било болно и без апетит. Имам спомен, че след 6 м е нормално да качва ок 300 гр на месец.

Джули, най-добре е да се свържеш с педиатъра. Дано успееш! давам веднага осцилококцинум като заподозра вирус. Като заподозра настинка  ( а и вирус, всъщност) давам една ампула витамин С (2 мл).

# 220
Ето ни и нас Simple Smile
Zeldelina, добре дошли. Стискам палци всичко да ви е наред и да няма повече болни Simple Smile И благодаря за кафето Wink
Аз дрехи не гладя от както навърши 6 м. Само такива, които имат нужда. Витамин Д давам по 1 капка, но често забравям  Embarassed
Гимнастика не правим всеки ден. Но той не  мирва за секунда, та добре се раздвижва. Иначе когато правим е по някое време през  деня и се радва . Масаж също правя  когато се сетя през деня. Успокоява го. Но преди и след баня е невъзможно. Едвам го мажа с мляко и го обличам. След баня става хиперактивен и не му се лежи изобщо. Мажем се и се обличаме прави. А за памперса... Ужас. Баща му го държи, той се мята като риба и се дере. Не ме питайте за каква борба става дума Simple Smile
И тази нощ не се събуждахме. Заспа в 21:30, към 23 проплака но тати го гушна и пак си заспа. Та съм мноооого доволна Grinning
Juli, дано е само моментно и нищо да му няма на детенце.
Хубав ден на всички

# 221
Едно бързо включване :
juli2455 освен панадола може да сложиш кул пач на челото  ако продължава да има температура а не са минали 4-те часа до следващият прием. Мери често температурата че бебетата ( не искам да те плаша или нещо такова а само да имаш едно на ум ) вдигат много бързо и то много висока. Има вариятн и да не е бацил ами зъбче примерно. Наблюдавай и стискам палци да е фалшива тревога.  Praynig

# 222
Здравейте,

Плъзнал е някакъв вирус, за това се пазете...и татковците да зобат витамини и др илачи без  протест, защото те са най - контактните в семейството и могат да докарат някой бацил  Thinking

# 223
Зелделина, добре дошла отново. Стискам палци да оздравявате бързо, най-вече малкия сладкиш.  Hug
Юли, давай му панадол, пише до 3дни може да се дава. По-добре отколкото да вдига температура. Кулпача върши добра работа, както ти е казала Зелделина. Чайче от лайка, ако се съмняваш за настинка. Дано да е от зъбките.  Hug
Десита, ако фонтанелата е почти затворена, Витамин Д, може да е излишен. Ако сте на АМ, там се съдържа, в жълтъка, в рибата, в някой каши също. Всъщност от това, което четох витамин д е опасен, ако се дава излишно. Само в Бг. се дава превантивно, консултирай се с вашият лекар все пак.  Peace
МГГ, поспали сте си, късметлии.  Wink
Тарталета, феята пристигна успешно, едното зъбче отгоре, проби. newsm51
 cook Черпя топла пица, че пиша от тел.

# 224
Pancake честити зъбче   bouquet пращай я при нас, че май чакаме 4горни  ooooh!
Вит Д не давам от грубо края на юли. Роди се с малка фонтанела. На вс преглед док я следи  Peace
Масаж и гимнастика -почти няма ред, защото борбата е свободен стил -при бличане, смяна на памперс и т.н Simple Smile

Juli обезателно се свържи с док  Hug

Общи условия

Активация на акаунт