В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 653
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Честит празник на всички именици!
mama Barba, честит ти именик - много здраве и щастие.   bouquet
И аз да си кажа - цигарите ги спрях от раз, когато завърших. Просто си бях казала, че покрай изпитите ми е натоварено (аз учих 2 висши наведнъж) и след 2-ия държавен изпит просто си изхвърлих кутията в кофата. Близо 4 години не бях пушила (тук влиза и бременност и кърма - баткото), но покрай ММ пак бях започнала да позапалвам - 1-2 на ден. Един ден, преди 2,5 години ММ се задави жестоко с дим. Чак ми изкара акъла - бях набрала бърза помощ даже. Целия пребеля, посивя, позеленя. Ужас беше. След като се по освести - си хвърли цигарите и каза, че повече няма да ги погледне. Солидарна с него и аз не ги погледнах. Сега и двамата не пушим и си ни е много добре.  Peace
И да похваля дребното - от вчера започна да сяда самичка. Много сладко пуфти и се намества, докато седне.  Laughing И, то май не е много за хвалене, ама... пак от вчера - грухти.  Rolling Eyes Прави си устата на буквата "О", смръщва си веждите, ухилва се и издава едни такива грухтящи звуци - много е смешна.  Embarassed И колкото повече и се смеем и и казваме да не прави така, тя толкова повече го прави.  ooooh!

# 121
  • София
Хпхаха...Е, явно на дневен ред идват маймунджульците.   Mr. Green
Барб,
моето Марче за да не остане по-назад от твоето и тя от днес сьзнателно си пуска играчките на пода. Нали се сещаш как дрьнчат по паркет, на комшийте отдолу сигурно лошо им става.
Както си стои на стола за хранене, приготвя се да пуска и мижи. Знае, че ще издаде шум, маймунката и предварително си затваря очите. После ме поглежда, явно да види дали сьм забелязала какво е направила. След това най-невьзмутимо взима друга играчка от таблата.  Mr. Green
Няма да пускм картинки, но вие си представяйте - черпя с шоколадов дюнер. Големият батко е Тано, днес празнува. Одеве се черпихме с такива чудеса. Sunglasses

# 122
И аз съм голям пушач, но много ми се пуши и нямам търпение.... мой си е избора, надявам се да не ме нахокате. Като разбрах, че съм бременна ги спрях веднага и много се учудих, колко лесно ми беше. Да ви питам някой правел ли е домашна каша от брашно от елда? Аз днеска направих, но много малко май седя на котлона, че бързо се сгъсти. Чудя се повече вода ли трябва да слагам? Иначе на Елена най на края биха 6 валентната ваксина и я понася добре.... днеска е втория ден. И чудя се къде ги намирате тези не кърмещи майки. Аз съм с още 4 приятелки с бебета, родени са през месец всяко и всички кърмим и ни се кърми колкото се може повече... в рамките на нормалното де, не 3 години.... та аз мисля най-рано до 10-ти месец и най-късно до 1,4.... вече ще видя как ще се чувствам, как върви с бебка храненето, ще се намествам спрямо нея.

# 123
Деси, нали  не ти е първо би трябвало да знаеш, че  колкото повече забраняваш, толкова  по-желано става нещото. Wink

Гуен,  да  е  жив и здрав! Много  да ви радва, да помага.  Да расте  умно и весело  дете.
Вече стават все  по-осъзнати.   Малките  сладурки! Simple Smile Комшиите не са ли свикнали? Нашите  по  едно време много  се оплакваха, но ни влизат в положението  общо взето. Simple Smile

Чилимура, виж рецептите  на първа  страница за кашите. Аз правя  на пара  под  капак в съотношение 1  към 8.

# 124
Мама барба, аз съм ги гледала, но не пише колко вода на колко брашно. Иначе от там ми хрумна въобще аз да си ги правя. Ти 1 към 8 брашно към вода ли е това? И как така брашно на пара.... нещо не схванах....

# 125
Деси, и Славянчето грухти  Laughing много ме забавлява, аз май никакви маймунджулъци не забранявам, много са ми мили, поне за сега  hahaha

Гуен, Барба, да са ви живи и здрави именниците! Какво е това шоколадов дюнер?

Охххх тези цигари.... май вече съм се изказвала колко противно нещо са ми. Аз преди припалвах, но много рядко и ако ситуацията идеално предразполага - компания пушачи, питие и т.н. Ей така от зор на крак или пък да вмирисвам хората непушачи, никога. Та малко отклонение, но понеже по темата - снощи бяхме на заведение - леле хора по-запушено място не бях виждала... а вътре имаше няколко деца и две бременни  Sick Настоях на персонала да отворят прозореца до нас и в резултат днес съм с 37,7 температура, зелени сополи и много болящо гърло... е какда ме кефят цигарите  Tired

# 126
  • София
Гаги,
Скорошно оздравяване! Какви са тези задимени заведения?! Нали уж в Бг има забрана?! Ей, кога ще се оправи манталитетьт ни?! Tired Tired Tired
Шоколадов дюнер е поредната щуротия, но децата се радват. Представи си палачинка, но направена от по-гьсто тесто, за да стане по-твьрда. Слагат вьрху нея крем или сметана, ядки, настьргват шоколад от един голям шиш (който стои изправен като дюнер кебап), глазура, загьва се като дюнер, пудра захар и готово.  chef
Барба,
 Hug
Благодаря, живи и здрави. Heart Eyes

# 127
Chilimura слагай повече вода, за да може да поври поне 5мин до желаната гъстота. Може и докато се вари да добавяш вода. А мама барба според мен говори за цели зърна елда, а не за брашно  Peace
И моя синковец от няколко дни съвсем целенасочено си пуска играчките от кошарата на земята.
Аз да питам кога спите през деня?... то е ясно, че нощем - не спят много, много!

# 128
Научих малката да пляска, обаче си пляска, когато тя иска . От вчера си застава на 4 ри крака и се клати напред-назад многооо смешно  Joy. Очаквам я скоро да пролази  Thinking.
Мусле, Теди спи по два пъти през деня за по час, плюс минус 30 мин. Часовете не ти ги пиша, че тя ляга поне в 23.30.  Hug

# 129
защото ние заковаваме на 30мин  Shocked все едно е програмиран и точно на 30мин се ококорва. И така два пъти през деня.

# 130
Цигарите отказах от раз, но имах дълъг период да свикна с мисълта - през м. Юли реших, че от Новата Година няма да пуша и така 5 месеца свиквах с мисълта. Такъв човек съм, че като се навия нещо на пръста, то става, независимо от трудностите. И така сутринта на 1-ви Януари си хвърлих остатъка от кутията с цигари и повече не запалих, вече 8 години. Първата година беше най-трудно допушваше ми се често, най-трудно в комбинация с добра компания и алкохол. Но вече не ми се допушва, пък и как ли като от 1,5 години не съм пила (е, това е голямата ми мъка в живота - чакам лятото и да отбия бебчо да си пийна една водчица Embarassed ).

# 131
  • в Кошера
Момичета, добавих нова анкета, надявам се да ви бъде полезна за сверяване на часовниците.  Hug

# 132
И Надя пляска. Когато свърши пюрето - за браво. И като ме види да вземам кърпичка и решава, че пюрето е свършило и започва да си пляска.  ooooh! Нищо, че може преди това да си е навряла ръката в устата и да трябва да я избърша.  ooooh! Много е щастлива, обаче, когато и двете пляскаме за браво след края на пюрето.  Crazy
Надя дремва към 11,30-12,00 - за различно време - от 30 минути до час (максимум). След това спи след обяд около 2 часа между 14,30-15,00 и 16,30-17,00 и накрая дремва - 20-30 минути около 19,30-20,00 часа. Това, ако е спала нормално през нощта (както сме от 3 нощи - след показване на 4-тото зъбче). Ако по някаква причина не е спала през нощта - трудно се предвижда дременето през деня.  Rolling Eyes
Tyra, благодарности!   bouquet

# 133
Чилимура, взимаш купичка, слагаш в нея 1 част брашно, 8 части вода(може да пробваш и с 5 части вода). Така приготвената купичка слагаш в тенджерка с вода на дъното. Водата трябва да не е прекалено много, за  да не влезе в купичката и  да не е прекалено малко, за да не загори. Слагаш на котлона, захлупваш и вариш. Внимавай и със силата на котлона.

Аз го правя в тенджера с решетка за варене на пара. Много  е удобно.

# 134
  • Варна
Мусле, моето момче спи 2 пъти - средно по около час. Явно няма да е поспалив /за ужас на майка му/, защото въпреки краткия сън през деня е весел и спокоен.

Имам предложение за следващата анкета, когато й дойде времето - С колко зъбчета са сладките юнчета? Срещу природата не можем да вървим, просто от любопитство. Преди малко една приятелка "ме застреля" с новината, че на близо 1-годишния й син са избили 3 зъбчета за 1 ден. А тя, сигурна съм, не ме мята на черешата.

Общи условия

Активация на акаунт