В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 755
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Когато Мария ми направи така, й давам лъжица или играчка. Тя играе, аз мушкам в устата.  CrazyОбикновено това помага, но има моменти, когато не е гладна, тогава стисва устата и не хапва и троха. Или лапва лъжичката, но изплюва храната.

# 496
Какви сухари давате на попара и какво масло? А ако я правите с чай - с какъв?
А за алората ще питам.

# 497
  • в Кошера
Добавих нова анкета.  Peace

# 498
Вие ме игнорирате, но аз упорито си питам  Mr. Green
Пак за прословутия глутен - по колко трябва да давам, и колко продължително, за да се счита за успешно въведен? За момента искам само да го въведа, няма да замествам хранене с кашата.

# 499
  • София
Gaggi,
въвежда се в продължение на 1 месец всеки ден. Аз го въведох с каша Зърнин М на Слънчо.

# 500
Gwen, мерси, а по какво количество дневно?

# 501
Гаги заповядай за глутена:

https://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/

# 502
  • София
Пьрвите няколко дни мешах глутенова с безглутенова като при вьвеждане на нова храна. После остана само глутенова, по 150-200 гр. ( следобедно хранене).

# 503
  • София
Какви сухари давате на попара и какво масло? А ако я правите с чай - с какъв?
А за алората ще питам.

Сухарите ни са на CICIBEBE/безсолни са/, маслото е с краварката в левия ъгъл, чаят е от лайка/домашно набрана/ или ако нямам възможност да сваря правя с инстантния на ХИП.

# 504
Везничка, благодаря ти, знам я тази статия, четох я много пъти, но и в нея, както и никъде другаде де що изчетох, не става ясно по колко минимално на ден, навсякъде говорят за "достигане на пълна доза", "едно хранене", и т.н. ( а ми е важно точно това, защото давам каша следобед само и единствено, за да въведа глутена и не искам да е голямо количество)

# 505
Gaggi, ще споделя как въвеждах глутена при Калина, мисля така да процедирам и при Никола.
Започнах с Hipp безмлечна каша от овес, добавях по 1 кафяна лъжичка към безглутеновата каша, която давах към момента. За около 10-15 дни достигнах пълна доза от кашата (около 120гр).
Около 20-25 дни след въвеждането на овеса, въведох ръж под формата на ръжен хляб - давах и да гризка. Малко по-късно и правех попара от ръжен хляб и извара.
Месец и половина след въвеждането на овеса въведох лимец с каша на Sunval.
На по-късен етап дадох ечемик с Babylove каша от овес, лимец и ечемик.
И долу-горе 2,5 месеца след въвеждането на овеса дадох пшеничен сухар.

С първото ми дете МЦ ми дойде, когато тя беше на 9 месеца, нямала съм промяна в количеството кърма. Още нямам МЦ, не ми липсва.

evita1717, съчувствам ти за проблемите с девойката. Но нямам опит със злоядо дете. Не знам трикове. И кой казваше че "момичетата се гледали по-лесно"  Crazy

# 506
Благодаря.
Явно е на моменти. Ако ям нещо сухо аз, отваря уста и иска. Откъсвам малко парченце и хапва по-малко; вчера пробутах кисело мляко, а малко по-късно и банан, но като цяло си е проклетия ...  Mr. Green
Не знам, но при нас момиченцето е направо шило, докато брат и е по-спокоен и не толкова капризен ...

# 507
Chilimura пък и друг ако се включи- имали ли сте драстично намаляне на кърмата преди цикъл? Не ми е дошло още, но драстично ми намаля кърмата. Та се чудя дали е Мц или да го отдам на промяната в режима ми на хранене ( повече плодове, без Бяла захар) и по малко спорт

# 508
Везничка,   bouquet за статията!
За първи път от този форум разбирам за въвеждането на глутена  Embarassed. Но този път така или иначе спазвам новите правила за захранване и ще се опитам да спазвам и това с глутена и кашата, която му купих ще отпадне за след 2-3 седмици  Sad.

Mama Barba, как правиш домашни сухари, на колко градуса и колко време ги сушиш във фурната. Ще пробвам да вкарам ръжта със сухарчета от домашен ръжен хляб. Пробвала съм да суша на 100 градуса около 1/2 час, но нещо ми бяха мухлясали няколко  Confused.

Evita, и ние сме трудни с яденето. До сега заместено ядене имаме на обяд и то не винаги успявам да пробутам 125 гр. Понякога остава и за след обяд. Но не му давам кърма, че да си изяде порцията. И вече когато протеста е с голям рев, тогава отстъпвам  Sad. За кашите да не говорим, досега 1-2 път да е изял 160 гр. Обикновено правя половин порция и ако я изяде е празник и после си го докърмвам. Давам и аз една лъжица да си играе или играчка, все нещо да го залъжа. Ама той сега е на вълна да пуска лъжицата на пода и аз правя 100 упражнения да я вдигам докато се нахраним.
Сега ще почвам да давам попара тези дни. Надявам се тя да се хареса.

# 509
Дари, домашните сухари: режа хляба на тънки филийки, разстилам ги на масата, обръщам, като изсъхнат от едната страна, прибирам в хартия, като изсъхнат и от другата. Последно ги сложих в едно съдче без капак. Може и да не са сухари, а просто стар хляб. Аз не се втелясвам в подробности.

Мария е с 2 зъбчета от 6-ти месец и доста дълги вече. Пъпките са от бълха, май...

Чаят за попара липов (не се хареса особено) и бебезан (яде го).

Общи условия

Активация на акаунт