В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 689
  • 724
  •   2
Отговори
# 570
desi завидях  Mr. Green
Наш разбойник докато отвори очите, трябва да козирувам, с приготвено забавление. Днес, за да спечеля 10мин за разсънване, се наложи да си подам пръста в кошарата, където беше безмилостно гризан  Joy

# 571
Ех, от рано се похвалих аз със спането. Кажете някакъв опиат.... направо не издържам. Буди се това дете и това е. Само като я разнасям из стаята заспива. Ставам минимум по 10 пъти на нощ. Започнах пак да я овивам в одеялото и има леко подобрение, но не си е работа. Чайчета за сън не помагат.
Иначе контракции не съм усещала докато кърмя, но съм чела , че е нормално   newsm78

# 572
  • София
Напиши и дневния режим по колко и кога яде и спи....

# 573
chilimura и ние сме в такова положение.Отскоро започна много да се буди през нощта и ако не го взема почва да реве зверски.При нас поне е добре,че не го разнасям из стаята а само се вдигам нагоре и се облягам на облегалката на спалнята и така спи,но тръгна ли да го оставям и започва пак да мрънка.Преди се будеше само за ядене даже не се и събуждаше,а само промръкваше и след като се нацока си го оставях и си спеше спокойно до следващото хранене.Не знам дали е заради зъби все още нямаме,а ще изяде всичко каквото докопа.
За МЦ на мен вече 3 пъти ми идва и е направо ужасно.Няколко дни преди да ми дойде едвам се дигам от леглото страшни болки в корема и кръста.Пишкам по 100000 пъти и едвам гледам бебчо,а като ми дойде леле направо някой тръбопровод се е спукал толкова много тече.Преди не съм имала такива проблеми не знаех какво е да те боли корем или да ми тече денонощно.На мен ми дойде когато заместих и следобедното хранене и започнах да му давам понякога през нощта АМ за да спи повече време.

# 574
Ех, от рано се похвалих аз със спането. Кажете някакъв опиат.... направо не издържам. Буди се това дете и това е. Само като я разнасям из стаята заспива. Ставам минимум по 10 пъти на нощ.

Явно е така при зъбоникненето. Малкия се будеше няколко  пъти повече от обичайното, после избиха 2 през 4 дена и 2 дена ми даде почивка със събуждания само на 3 часа, както винаги.  Но сега пак е същото и не спи спокойно, върти се като червейче. Освен да се опиташ да си полягваш през деня с нея, друго не знам какво да те посъветвам. С баткото ми изписваха Дормокинд, но не помня колко помагаше, ама и аз не бях сериозна с даването. На беба не съм вземала. А кърмиш ли я през нощта? Да не е гладна?

# 575
Май юнчетата са влязли дружно в някакъв отбор на неспането, Слави не се буди от двумесечен, а от две седмици е направо чудо, по сто пъти на вечер. Най-странното пък е, че аз не мога дя го успокоя-иска да го взема или накърмя, а при татко си заспива само с кратко пеене и погалване, без изобщо да се взимат...

Да ви питам - мажете ли бебетата със слънцезащитен крем на разходка? Какъв?

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 10:15 от Gaggi

# 576
  • в Кошера

Мажа с колд кремчета. Нивеа, Клоран. Peace

# 577
Добро утро дружина,
Chilimura и при нас зачестиха среднощните събуждания. при нас със сигурност е от зъби-  Не е винаги иска да яде. Събужда се с плач и често проплаква докато спи. Опитвах няколко дена като го приспя да си го сложа в кошарата- 5 секунди и се събужда., а ако го сложа в леглото при мен е ОК.  Писна ми и сега даже не си и правя труда да го разсънване като се опитвам да го сложа в кошарата. Спим заедно Simple Smile

# 578
desi завидях  Mr. Green
Наш разбойник докато отвори очите, трябва да козирувам, с приготвено забавление. Днес, за да спечеля 10мин за разсънване, се наложи да си подам пръста в кошарата, където беше безмилостно гризан  Joy
И сина ми беше така. По часовник - и веднага трябва да му е натикано яденето в устата. Надя, за сега, е добричка в това отношение. Даже днес пак се излежавахме.  Laughing  Embarassed
Бебешки крем при студ и вятър на Бочко или бебешкото кремче на Нивеа.  Peace
Да се отчетем - вчера бяхме на консултация. Надя е вече 7,500 кг (+0,200) и 69 см (+2). Сложиха и трети прием Хепатит и докторката забеляза, че 5-тото зъбче е избило. Simple Smile

# 579
Мами,да ви попитам.Малката въобще не иска киселото мляко и обезсоленото сирене,и имаме домашно прясно краве мляко ,като го сварих и добавих нишесте и плод стана много вкусен десерт,който яде сутрин.
Въпроса ми е,нали трябва да приема млечни продукти за калции,по този начин става ли? newsm78

# 580
  • в Кошера
Въпроса ми е,нали трябва да приема млечни продукти за калции,по този начин става ли? newsm78

До навършване на годинката е препоръчително детето да има млечни хранения. Според СЗО дори да няма изцяло заместено хранене (което е абсурдно за мен).
Някои деца, обаче, отказват кърма или АМ на доста по-ранен етап по една или друга причина. И трябва да се търси начин за прием на млякото - чрез каши, с добавяне към пюрета и пр.
Обикновено кисело мляко е добре да се дава при навършени 10 месеца. Нашата (и не само) педиатърка е на това мнение, аз също (след четене и пресяване на инфо).
Сиренце в попара е ОК. Но, за съжаление, не е достатъчно, за да снабди бебешкия организъм с необходимите му хранителни вещества, витамини и минерали. Та в този ред на мисли, аз бих търсила варианти за добавяне на АМ/кърма към всички храни, приемани от бебето.  Peace

И, бай дъ уей, има нова анкета.  Wink Peace

# 581
и аз ползвам колд крем на Авен, а кисело мляко мисля след навършване на 9мес да пробвам, а прясно, чак около годинката.

# 582
Режима на момата е следния:
6:00 - кърма
9:00 - попара - от 5 дена, иначе беше на кърма, права я с вода, сирене малко масълце и два сухара
13:30 - зеленчукова каша, изяжда различно винаги, но е между 120 и 180 мл ... от вчера въвеждам месце със зеленчуците, не дохранвам с кърма, понеже повръща
18:00 - каша - ей тука се чудя дали давам разнообразно ядене... редувам оризова, елда, царевична(с извара, става като качамак) и овесена с плодове, но тя ми се струва, че е тежка за вечерта и вече няма да я давам вечер. Всичките каши ги правя с АМ
21:00 - кърма
Има и прием на плодово сокче което е или между сутрешното и обедното ядене, или между обедното и кашата.
По нощите не и давам да яде, понеже съм сигурна, че не е гладна, а ядеше по навик, но то и тогава положението със съня беше същото. От скоро успях да и заместя среднощното ядене с чай.
Дано да са зъби, но се съмнявам малко, понеже съм забелязала, че има нощи в които наистина като я гушна и започва да ми яде блузата с ръцете си и яко лиги, но това става рядко. Изгледа ми превъзбудена и с лек сън. Аз съм я наблюдавала в тъмното - спи си момата и решава,ч е иска да се завърти, обаче се обръща по корем, изправя се, вече и на крака, хваща се за решетката и имам чувството, че чак тогава се събужда съвсем и се разстройва от това. И така през 20 минути.
Някакъв ужас е просто. Петъка съм при хомеопатката ми. Дано измисли нещо тази жена.
Ползвам колд крема на веледа, но не съм във възторг

# 583
  • София
Чилимура, а колко и кога спи през деня? Количества не си писала, но обяда е малко според мен.
Да не би да огладнява по нощите?
Овесената каша според мен хич не е тежка за вечер. Аз вечерта в 22 часа им слагам по 1 бисквита в АМ, за да издържат без ядене до 8.30.

# 584
  • София
Аз да питам какво количество АМ може да се дава при 5 кратно хранене, 3 от които са млечни и 2 заместени. От няколко дни сутрин им давам по 220-230, дали не е много. И 250 да дам, сигурно пак ще го изядат newsm78

Общи условия

Активация на акаунт