В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 664
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
ceylin, аз въведох киселото мляко първоначално на айрян , разреден не с вода, а с плодов сок - така стана много сладко и приятно за пиене. В по-късен етап го предложих в комбинация с плодово пюре и се получи страхотно - вкуса е като на плодовите кисели млека, само че домашно приготвено. И след това го предложих с ориз и от тогава си го яде чисто без проблем.  Wink

# 586
Оф, много съм зле, извинявам се, забравих да пиша за съня. Спи два пъти между сутрешното и обедното ядене - към час, но може и по-малко и после между обедното и следобедното ядене - тогава към час и половина, но също може и час. За количеството папане и стига - повече и не иска де и до следващото хранене си издържа без проблем. Огладнява точно в 6.

# 587
Мацки и аз ползвам колд крем, ама питах за слънцезащитен - демек с фактор. На Славянчето бузките му са хванали малко тен, въпреки че го пазя, та ми се струва нужнен и фактор.

Аз имам питане - на бебе до годинка какво му се дава вечер и сутрин когато трябва да е млечно хранене, ако не е кърма? Мисля вече постепенно за заместване и отбиване и ми се завъртяха много неясноти...

# 588
  • София
Гаги, АМ.
Чилимура, не спи много през деня, значи не е това причината. Ние все още сме на 3 дневни спанета по 30 минути, ама като гледам скоро едното ще изчезне.

# 589
Аз с нищо не мажа малката, имам един крем на Бочко, чат-пат с него мажа. За фактор ми се струва излишно, аз лятото не съм я мазала, та сега... Имаше тен по крачетата, но все пак мисля, че е полезно малко слънчице.
Чилимура, и ние не спим, нормално е Laughing. Мъчи ни зъб и пак се будим през няколко часа-люшкани, водичка и заспиваме Tired
Да ви питам друго,малката се наБира на кошарата и се изправя, не е ли рано, дали няма да си изкриви краченцата? Да не говорим, че и стъпва на пръсти  ooooh!

# 590
Точно на време е.Маги повечето време обикаля кошарката на крака като се държи за преградите.

# 591
  • Варна
Чулимура, много добре те разбирам, защото и ние сме така вече 5 месеца. През деня е много спокоен, но през нощта проплаква и продължавам да пробвам какво ли не. Вероятно някога и зъби го мъчат, но това е всяка нощ и то толкова месеци. Все пак има нощи, в които плаче 3-4 пъти, което си е екстра и ме задоволява, но 10 пъти не е работа /при мен е имало случаи и по 20 пъти/. Какво правя аз - опитвам се да му нагодя храненето, така че добре да си хапва през деня, но да не го тъпча. В твоя случай - мисля, че можеш да му въведеш още едно хапване. Моето момче например 5 часа може да не си поиска манджа, но аз му давам, за да съм сигурна, че през деня си е взел храната. Пробвала ли си дали Елена пие АМ? Някоя вечер вместо кърма й дай АМ - просто, за да видиш какво ще е поведението й през нощта. Преди това се увери, че няма побелели венци и със сигурност да я мъчат зъбките. Някой ден й ограничи пищящите играчки, особено час преди вечерния сън, да не се превъзбужда. Като се затопли, следобедният сън може да е навън в количката, но нека не е твърде дълъг /моят мъж спи по много навън, но го будя/, после виж как ще е нощният сън. За къпането си знаеш, че успокоява по принцип, но при нас не работи. Някои от тези неща научих от книгата "Ръководство за недоспали родители", която ми помогна да го отуча да заспива на ръце. Сигурна съм, че повечето, ако не на 100% си пробвала тези неща, но да си кажа. Аз съм ги прилагала и ето, че моето дете продължава да си се буди. А и още нещо се сетих - Елена, според мен добре спи през деня, но гледай интервалите между дремките да не са много големи. Т.е. да спи между 13 и 14.30 и после да заспива в 22 часа. Хубаво е да има малка дремчица, може и 20 мин. да е. В това се уверих онзи ден. Момчето спа веднъж през деня - от 12 до 13.20. Заспа в 20 часа, както обикновено, а нощта беше ужаснаааа.
Спирам, че другите мацки ще ме бият за дългия пост.

# 592
gallizia  благодаря ти за съветите, ще те послушам за тези които не знаех. А как си го отучила да не спи на ръце? Че може и това да и е филма, в смисъл - навик, привързаност. А за малката дремчица - ей сега се случва. Явно си е недоспала от деня и нощта де и сега точно и направих яденето (каша елда с АМ, моркови и лук. Не разбирам как като правя нещата за нея и дори без сол стават толкова вкусни) и гледам баща и седи учудено до вратата - ми тя заспала докато си я държал.

# 593
Elsi от нашата педка знам, че ако седи стабилно сама - т.е. укрепнало кръстче и гръбче, може да я оставяш на крачета без притеснение.

# 594
Гале, много благодаря за споделеното относно съня. Вярно е, че, ако  не спят  достатъчно през деня, се изнервят и нощта пада голям купон. Crazy

Аз ще готвя вкъщи. Вече съм въвела почти всичко, което обичайно хапваме вкъщи. Известно време ще хапваме по-безсолно, но ще си заслаждаме с усмивките на Мими.

Проходилка ползваме, но не е  съвсем опитна  с нея. Повече я използваме да се порадваме на вертикалната позиция. Много се дразни, като  си хареса  нещо и иска  да го  докопа, но не може.  Party

# 595
  • Варна
Чилимура, авторката на книгата прилага метода "вземи/остави", т.е. оставяш детето в креватчето и като заплаче, го взимаш на ръце, но не го държиш повече от минута-две-три. Дори да плаче, пак го оставяш в леглото, след което пак го взимаш. Упражнението може да се повтори над 100 пъти, но с всяко следващо приспиване броят на вдиганията, респективно оставянията намалява. Методът е пригоден според различните възрасти. Аз го приложих, когато малчо беше на 5,5 месеца. Не е лесно, защото се променят навиците на бебето и бая рев пада, поне в началото. Но при мен нещата бяха на умирачка. До този момент приспивах на ръце, а нощно време, като приплакваше, единственото спасение бе да го вдигна и да го гушна. Освен недоспиването бях и физически много изморена. Сега пак ставам нощно време и го гушкам, но не всеки път.

# 596
  • София
Аз не съм чела книгата, но доста от нещата, които написа, ги спазвам.

# 597
  • Стара Загора
Здравейте, мамита Simple Smile И аз да се оплача от нашето заспиване на ръце, ние не се друсаме, но през деня винаги иска да заспива в мен гушнат.След като изгледа един рекламен блок го обръщам да не вижда телевизора и след няколко минутки заспива, така че моят проблем не е точно със заспиването, а с това че не иска да го оставям в кошарата.Веднага щом стана ме усеща и започва да плаче и от известно време го оставям на леглото и му правя преграда за да не падне...много искам да го науча да си заспива в кошарката, но вечер след баня си заспива сам там...не мога да разбера защо през деня ни е такъв проблем...

# 598
  • в Кошера
Момичета, давайте предложения за заглавия.  Peace

# 599
Елси, и аз мисля, че не трябва да се притесняваш, за да има силите да се изправя-значи костите са достатъчно заякнали. Моя хубостник все повече време изкарва на крака и обикаляйки заграждението, което има на земята ( оградките). Въпреки, че Хазбун беше казал, че е добре първо да лази, за да заякне, но какво да го направя!? Лази по-малко отколкото да стърчи на оградката. Само дири кучето и чака да се доближи, че да го докопа  Joy В тази връзка, на последния преглед педи, каза, че  костите са станали доста твърди ( съдейки по ръбовете на фонтанелата и НЕмеката главичка), но пък размера на фонтанелата не е мръднал  Rolling Eyes измери я и каза, че си седи 2,5см а сме на 5капки вит Д. Интересно ми е как седят нещата при другите бебчета с фонтанелите!
А за спането през деня,  поне при нас няма общо със спането през нощта-просто няма сила, която да го накара да спи повече от 30мин.

Общи условия

Активация на акаунт