В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 663
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Мусле, само веднъж по 30 мин. ли спи твоето бебче?

# 601
Гале, по тази система колко време го оставяш детето в легълцето, преди да го гушнеш пак?   bouquet

Предложение за тема:
"Лястовички се завръщат, юнче пипа всичко вкъщи!"

# 602
Привеееет 55

Нощният сън и при нас е трудна работа Rolling Eyes Продължаваме да сме на поне 7 хранения в денонощието, 2 от които са в малките часове на нощта, като имате предвид, че от край време Филип спи при нас, което все пак ми дава някакъв шанс да поспивам разпокъсано макар... При все това повече от 4 часа разпокъсан сън рядко ми се събират, а има и нощи като последните три, в които е крайно неспокоен и ставаме да се разнасяме след примерно едночасово нервно сукане, след което пак надува рев smile3544Такава умора и недоспиване съм натрупала, че не е истина...излишно е да казвам колко вкиснато ми става настроението след 3-4 дневна подобна серия smile3560 Иначе нямам съмнения, че проблемът може да е в недостатъчно количество храна през деня - Филип сам спира да яде усети ли се заситен - какъв по-ясен знак от това?! А и броят на храненията общо е даже в повече отколкото "по книга се полага" за възрастта му. Опитвам се да си давам сама кураж, че с напредване на захранването до годинката все ще е започнал поне да спи без ядене нощем между 22ч и 6-7 сутринта. То па нЕма до първи клас да суче и спи при нас я, аааа...сакън! #Silly

Между другото откакто въведох спанака и месото, акото на Филипче доби много тъмно зелен към черен цвят - нормално ли е според вас newsm78

На анкетата отбелязах,че смятам да ползвам частна (бургаска) кухня - едно, че ми е на пресечка разстояние от дома, а второ, че и без друго докато въведа всички възможни храни, вкл. КМ, Филип ще е навършил 10м, а тогава няма да е толкова страшно, че готвят с прясно мляко Whistling

Предложенията ми за заглавие:

За първи път и с усмивка голяма ЮНЧЕТО посреща празника на мама

Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала

# 603

Предложенията ми за заглавие:
За първи път и с усмивка голяма ЮНЧЕТО посреща празника на мама

Супер са и двете, особено второто  Peace

# 604
newsm10

# 605
  • в Кошера
И трите предложения досега са свежи и тематични.  Hug
Като приключи тази анкета ще сложа една за избор на заглавие.  Peace

# 606
  • Пловдив
"ЮНЧЕТО ЩАСТЛИВО СЕ НАДИГА - ПРОЛЕТНО МИНЗУХАРЧЕ ОТ ЗЕМЯТА МУ НАМИГА"

# 607
Musle, то лекарите си приказват, ама нашите бебчета действат  Party. Теди лази, но има още какво да се желае относно истинското лазене на четири крака. И все пак лази полу на 4 ри крака, полу по коремче  Whistling. От лазенето обаче му хвана цаката със стоенето на коленца, от там и посяга. Ние имаме две сгъваеми кошари, чиито нива са най- ниската степен - трудно й е да стигне огражденията, понякога успява, но друг път не и почва да реве, искам сама да се оправя, ама понякога й помагам малко, че ме хваща много жал, как иска да се хване за някъде, а няма къде  Crazy. И като се изправи, няма такава радост - една широка усмивкаааа, кога порастнаха малките бебчета  Heart Eyes.
И едно заглавие от мен:
Кокичета навън цъфтят, малки юнчета у дома пълзят

# 608
Не е рано да се изправят Simple Smile не се тревожи Simple Smile

И ние не спим много през нощта. Е, няма купони от по часове, но се пробужда по няколко пъти. Мислех си за Дормикинд, ама се отказах.

Започна да хапва повечко, доволна съм. И аз мисля да го запиша на детска кухня. Тук има само държавна и ще я пробвам.

Chilimura, аз бих предложила да хапне още веднъж межу обедното и това в 18 ч.

# 609
Musle нашата фонтанела днес я измериха 1,5 / 1,5 см, на 2 капки вид. Д сме.
Междувременно - 8,4кг и 70см  Flutter

# 610
  • Варна
Мама Барби, ако плаче бебето, го взимаш веднага, но трябва все пак да докосне леглото за 3-4-5 секунди. Държиш го най-много 2 мин. и пак го връщаш. Както вече казах, процедурата може да се повтори над сто пъти. При деца, които вече се изправят, мисля, че бебето не се вдига на ръце, а само се оставя да легне /то се изправя, ти го връщаш в легнало положение и така до безкрай/. Тази част от книгата обаче я прочетох по диагонал, тъй като не се отнасяше за малчо. Той тогава беше далеч от изправянето. Книгата не е лоша, още повече че има примери и решения на различни казуси. В някои случаи обаче авторката ми се е виждала леко крайна, като например ти да водиш парада, а не бебето. Според мен истината е някъде по средата. Още нещо - тя е на мнение, че детето трябва да започне да се учи на гърне на 9-месечна възраст, т.е. съвсем скоро. Аз може би ще изчакам до 10 месеца, че малко да се позатопли.

А иначе, мили мами, виждам, че студът не ви се отразява лошо на мозъчната дейност. Заглавията са много свежарски.

# 611
Musle, забравих да пиша, че и нашата фонтанела не е много малка, не знам точно в см, но сме на 2 капки вигантол. Бяхме на Дк- не екачила нищо и е 8900 , но е пораснала на височина 2 см и е 75 см. Не й давах попара всеки ден, Давах АМ, но от утре почваме амарант, кус-кус, попара, купих й бишкоти на плазмон, те са с ечемик, така че ще вкарам и него преди пшеницата... дори вече го вкрах де с вечерното мляко. Peace
Гале, много сложни ми се струват тези техники, Crazy. Теди е все по изключенията, пробвахме метда на Карп за коликите, рев рев, тези междинни дрямки при нас я зареждат на макс 10 мин сън и после 3-4 часа игра, така че се водя по детето си и засега май имаме нещо като режим, пу-пу.
Мерси за отговорите за изправянето, педи също каза, че нямало проблем, нооо това е цял ден - права или опитващя се да се изправи, после искам да качва hahaha

# 612
Не съм забравила да споделя книжката за гърнето, но вкъщи е голяма веселба... Днес правих сирене крема. От цвика ще пробвам да направя извара. Да видим...

# 613
И аз да споделя за будните нощи ...
Продължават с пълна пара. Започват с мятане в кошарата, обръщане по корем, пак завъртане ... пак надигане, ритане с крачета, абе все едно не ни е удобно и се намеестваме ... лошото е, че понякога успяваме, но в повечето случаи се вдигаме за минутка-две на ръце и отново връщам.
Момченцето ни е по-опасно понякога се събужда със страшен рев незнайно защо и пак рита с крачета ...
През деня спим 2 х 30-40 мин. и 1 х 1-1,30 мин. Вечер заспиваме м-у 20.30-21 ч.
Последното ни спане е до 17 часа най-късно.
Храненията са 7 като имаме едно заместено на обед със супичка, но не винаги се получава.
Иначе хапваме и сладки пюренца, но едва около 60-80 гр.
Високи сме 74.5 см. - 9 кг. - Живко и 75 см. - 9,200 кг. Ивайла. Качени около х 400 гр. от предната консултация.
Зъбите ще ни уморят ... страхотни лиги и чесане с какво ли не, нооо още нямаме.  ooooh!

С проходилките ходим напред-назад, но още не съм махала високото ниво в кошарата, но май е време, за да почнем да опитваме да се изправяме в нея  newsm78

Пропуснах фонтанелите - на Ивайла - 1,5 см., на Живко - 2 см. Пием х 2 капки Вигантол.

Иииии голямата веселба от два дни Живко постоянно ме мамосва ...  Embarassed - това ни е първата думичка ! Интересното е, че по цял ден само това приказва нон-стоп... явно е от интерес, не че само мен търси  Wink Ивайла още си трае и само се пери на всеки, но нищо конкретно.

И нещичко да попитам и аз. Заместих на Живко две от храненията с АМ със същото количество домашно квасено кисело мляко, че с цените на АМ не се издържа. Имаме сериозен проблем със запека по принцип. Може ли киселото мляко да го запича или няма логика. Смятах, че по-скоро ще го разхлабва ... Дали в това е причината за запека или да я търся другъде ?

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 09:30 от evita1717

# 614
Забравих да споделя за нашите прословути пъпки и лишеи - тези по крачета, дупе, кръстче били от претопляне, а тези по лицето от лигичките. Тези по лицето вече са доста груби на брадичката и червени... каза да мажа с каквото искам. Нещо не ме удовлетвори обяснението, но пък и кортекостероиди не ми се ще да мажа.

Вие как обличате бебоците в студа навън? Не мога да повярвам, че съм го претоплила - излизаме с боди потник, тениска, долничка, терлички, ескимос и одеалце с дебелина според студа... не се сещам кое да махна  Confused При все че ескимоса ни не е с полар отвътре, а сравнително тъничък.

Общи условия

Активация на акаунт