В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 627
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Адашке, честити ви първи зъбчета - белички и здравички да растат. Събрахме се отбор Гали - и Рибката  ни е съименичка Simple Smile

Гледам да не сравнявам децата, но пък и не мога да се правя на сляпа. Отчитам и факта, че той е по-голям - за тази възраст месец си е от значение. Не споделих съседчето как се изправя - като възрастен, даже много по-бързо, но той е фино дете, тежи 7 850, а не е като моето мече дето минава 9-те кила и дупето си му тежи.

# 631
Гале, децата са различни, както вече ти писаха, Теди също е 9 кг, но е 75 см - по цял ден виси права на кошарата, лази и все нещо прави, няма умора. Говори си бебешки неща, предимно бабаба, бубубу, дадад, преди казваше мамам, ама вече не Rolling Eyes. Така че според мен и кг нямат значениуле толкова, колкото си е до дете Peace. А и за месец много неща стават- може и да проходите Hug.
Малката заспа рано, рано. Днес много гимнастика - в кошарата права, проходилката, лази на земята, не иска и да спи, дано малко си починем от зъбни драми, засега не виждам нови зъбчета на хоризонта Praynig

# 632
Ох! Гале, настъпи ме по мазола. Мимката преди доста  време беше  научила да имитира рибката и (не се смейте Grinning  ) гъзето се. Много хубаво се   играехме така, но в един момент реши, че ми стига и  отказа  категорична такава  игра. Кокори се, когато  покажа  нещо  ново, но не  иска  да отговаря на въпроса: "Как прави...?"

Преди около месец викаше  "Ба-ба-ба-ба!" Сега  и това  не  иска. Сякаш  ми казва:  "Мамо, стига  ти толкова. Видя, че мога. Сега ме  остави  на  мира." Joy

# 633
И Слави бъбри когато е на кеф, абсолютно безцелно, а аз се разтапям  Heart Eyes Като сме на разходка пък, пее много съсредоточено "Ааааааа" в различни тоналности, докато не клюмне главето заспал-за което разбирам по рязкото мълчание  Laughing

# 634
Ники все повтаря бабабаб или дададад. Изглежда доволен от това. Прави си сам браво като се опитва да пляска с ръце (къде ги уцели,  къде не) и 2-3 пъти е метнал за чао.
Не пълзи, а само се гласи в изходна позиция, и туко падне по лице и заплаче. И така цял ден. Предвижва се като се тътри по дупе. С преплъзвате, предърпване и някакво гърчене успява да обиколи половината стая.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 10:09 от Mary_Angel

# 635
  • Варна
Elsi, съгласна съм. И моят не се спира - пълзи много добре /единственото, за което мога да го похваля/,  изправя се доста, а когато е в креватчето си е вечно изправен. Но го прави по-тромаво, съседчето е като струнка. Предполагам, че повечето юнчета при смяната памперса бързат да се обърнат по коремче и го правят за секунда. Е, по същия начин се изправя другото дете. Но спирам вече, че определено много дотегнах.

Ох, синковецът да има как всичко да нагризе у нас. Вече ви казах как е наял секцията, тя вече е за смяна. Сега, докато пиша, започна да гризе едно желязо към дивана. Явно и друг път го е правил по следите, които виждам, но чак сега го усетих, че бях на дивана.

# 636
Ей това съседче, колко те е впечатлило  Crazy Както само отбеляза м/у твоето и съседското дете има 1,5кг. разлика и близо месец в големината ...нормално е децата да са различни.
Истината е че за 1 м. децата могат да се променят много, синът ми до 8м. не правеше нищо, нито пълзеше, нито се изправяше, нито седеше и се обръщаше.На 8м. за една седмица направии всичко и седмица преди да направи 10м. проходи.  Wink

# 637
Момичета, понеже сега всички сме на тема захранване реших да споделя една интересна картинка за количеството на пестицидите в плодовете и зеленчуците. "Мръсната дузина" са тези вдясно, които по- често се пръскат и имат най - много пестициди. Те си струва да се търсят био. "Чистите 15" се славят като на- малко пръскани.

# 638
Малката се изправя от 3-4 дни и лази на 4 ри крака пак оттогава. За тези дни стана по-бърза, представям се след месец  Crazy.
Мирче, мерси за инфото, аз днес броколи ще давам, не са био, дано не са пълни с пестициди Tired.
Мами, какви обувчици мислите да взимате за по-натам, аз май съм на тази вълна newsm78.
Мики, Маги щом обикаля кошарата, водите ли се или я чакаш и кога мислиш да почвате newsm78. Аз не че бързам, ама както казах, за един ден стават много неща, и не знам кога е настъпил моменто, без за я насилвам.

# 639
Цитат
водите ли се
Предполагам имаш предвид дали я водя за ръчички да "ходи" и отговорът е да.Тя сама прояви желание, един ден до като кесеше на един шкаф се хвана за пръстите ми и тръгна.Момента е настъпил тогава, когато детето пожелае да го прави според мен. Peace

# 640
Да ви попитам,малката често през деня си върти главата наляво надясно ,като че я сърбят ушите но няма как да се почеши,други като нас имали ?

# 641
Надя не иска да ходи, докато я държа. Предпочита да се хване за нещо (леглото, стола, шкафа...) и така да си обикаля около него.  Rolling Eyes
Иначе - напоследък основно пее, вече не казва никакви срички.  ooooh!
Само като се заклещи някъде или ако много седи сама в стаята (под много разбирай 5 минути) и понякога проплаква: "мам, мам".  Crazy
Днес я сложих за 5-ти път в проходилката и успя да излезе от стаята (има праг) и да се разхожда където си иска.  Rolling Eyes Баща и се опита да я върже за стола за хранене, и тя се измъкна и се изправи на него и без малко да полети от там.  ooooh! Не можем вече въобще да я ограничаваме.  Crossing Arms
За обувчици - имам буйки на Колев и Колев от баткото - на него има няма 2-3 пъти съм ги обувала и му порасна крачето и му купихме други, та сега ще ги носи Надя.  Peace
За въртенето - не мога да коментирам. Надя си "изследва" ушите редовно. С пръстче - бърка вътре, подръпва, опипва.  Peace

# 642
Здравейте мами.

Моето съкровище е болничко  Sad То първо аз се разболях и колкото и да се пазех се прихвана и тя. От снощи покашляше малко и покихваше, а днес сутринта имаше и Т 37,4. Водихме я до спешен детски кабинет, зачервено гърло и както се изрази лекарката "специфична кашлица". Изписаха ни сиропчета и се лекуваме сега, дано да не се влуши  Praynig  че ни чака антибиотик иначе. Много ми е тъжно  Sad След два дни каза да я водя при педито да я погледне как й се отразява ечението.

Моята си върти главата вечер в леглото докато се нагласи да заспи. През ноща също понякога си я върти така.
Проходилка още не сме купили, като оздравее мислим да ходим да избираме.
Ставам, че малката се събуди.

# 643
Mimka стискам палци леко да размине.

Леле като ви чета и се притеснявам. Славянеца хич не му е зор нито да се изправя сам, нито да пълзи... като го оставя да лежи се обръща по корем и от там за по малко на 4 крака и се клати, това ни е цялата програма. Не може да седне сам, камо ли да се изправи. Чудя се аз ли не го стимулирам достатъчно  newsm78 Вашите бебенца къде ги оставяте за такива инициативи?
Иначе в паяка е цар, шета навсякъде и минава през вратите.

# 644
Баща и стигна до извода тази вечер,че го прави когато й се спи и се вълнува.Сигурно той вижда по реално от мен,защото аз веднага се задълбочавам.
Иначе навърши 8 месеца,вторник сме на контролен и ще видим докара ли до 7.500 кг иначе миналият месец беше 69см.Върти се като пумпал,все по-бързо лази,търси къде да се хване за да се изправя,бутнахме и кошарата до долу,за сега се изправя от седнало положение и се клати,каквото хване в устата направо отива и така.....плаче също докато спи,ако заспи рано пие мляко към 1-2 ч. И после към 5-6ч тогава и давам по-малко за да е гладна за закуска,която е или плодове или каша,попара още не иска.Правя и домашен пълнозърнест хляб само с вода и мая,защото този от фурната е пълен със сол.
Gaggı,колко кг сте,пълничките деца не са по движенията ,братовчедите са по над 9 кг и още не сядат
Mimka,бързо оздравяване.Да чукна на дърво ние не сме се разболявали още

Общи условия

Активация на акаунт