В новата година с нов късмет ЮНСКАТА дружина дерзае напред - 9

• 36 085
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Здравейте,мами!

Ние сядаме стабилно от две седмици. Като я придържим ходи, спре ли - стъпва на цяло стъпало. Не може да стои изправена сама, клати се още. В проходилката добре се чувства, обикаля с нея основно на страни и назад, изправя се в нея и се опитва напред, но още не може. Много иска постоянно да я гушкам, като протяга към мен ръце.Като се гушнем, започва да иска да я пусна. Имам чувството, че за нея е някаква игра. Вечер вляза ли в банята, почва да реве за мен, докато не я гушна и приспя. Исках баща и вечер да я приспива, аз да свърша нещо, но уви - много рядко става. Това десето зъбче скоро май няма да излезе, големи лиги вървят  JoyВъведох и глутен от 5 дни. Реших направо с каша на Хип 7 зърна. Не ми играе едно по едпо.Вкарах и кисело мляко, не го обича особено.Храним се:
7 - 190 АМ
10 - 130 СОК ИЛИ 60 КИС.МЛЯКО С БИСКВИТИ
13 - 190 ЗЕЛЕНЧ/МЕСНО ПЮРЕ  - ПОЛОВИН ЖЪЛТЪК ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО
15 - 80 ПЛОДОВО ПЮРЕ
17 - 100 МЛЕЧНА КАША
20 - 190 АМ

В четвъртък сме на ДК.

# 646
Здравейте мами.
Ние сме така:
7-7.30 - 180мл АМ
11 - 120-130 мл. каша/ попара/ кус-кус със сирене и АМ
14-14.30 - 180-190 мл. з/м пюре
18-18.30- 170-180 мл млечна каша с плод
21.30-22 - 180мл АМ + 1 бисквитка
Понякога давам и малко пресен плод да си смуче в биберона за плодове.
Гаги, Теди започна да се катери по мен и баща й отдавна, започна да стои на 4ри крака и да се клати като вас поне от месец, но не лазеше, а се влачеше. После започна да застава на коленца и да иска да се катери постоянно. В кошарата я видях, че се пробва да се хване, но от поза по корем. Затова я сложих на коленца, близо до оградата и тя сама се набра и се изправи, така 2-3 пъти. И на другия ден вече можеше сама, но й отнемаше много време. Сега като я гледам как се е специализирала за 4-5 дни, че вече и кръгчета прави. За лазенето обаче няма как да й покажем, та пролази, щом почна да се изправя...
Ох, времето пак е скапано и ММ е на работа Sad

# 647
  • в Кошера
Май вече не останаха неизправящи се дребосъци... освен моя.  Crazy Не иска и това е.

# 648
  • София
Аааа, Tyra, и моето Марче не се изправя, не лази. Единственото, което усьвьршенства е да се обрьща корем/грьб и обратно.
От няколко дни започна да заспова кьм 21.00 и в 5.00 се е наспала, като има 2-3 будения междувременно.  Crazy
Разбива ме с тези изцепки. Доскоро се будеше през час през ноща, сега спи добре, но в 5 се е наспала. Rolling Eyes
Е, явно така ще е.
Иначе си хапва, не мога да се оплача. Взимам й от кухня манджи и ги харесва. Дадох й КМ с бисквита, хареса го, добавих и пюре, за да не й е кисело.

# 649
Ние бяхме едни от първите, които започнахме да се захранваме, а като гледам изоставаме доста. Не съм давала КМ и пшеница още. Как така давате манджи  Rolling Eyes Въпреки, че от ноември месец давам жълтък и месо, хемоглобина не само, че не се е повишил, а дори е надолу 112 вече.
Аз също не съм съгласна, че кг са определящи подвижноста на децата. Ние сме 9800кг 75см, а преди месец започна сам да се надига и сяда, пълзи и то доста бързо и вече от две седмици се изправя сам прав, като се придържа за различни мебели и се движи настрани по оградката си. И с проходилката е фурия, въпреки, че го слагам не всеки ден в нея за макс 15мин. Осъзнато казва мама и то когато е гладен най-вече ( а може и да го бърка с ам-ам  Mr. Green ), а иначе постоянно си бъбри тата, баба, бубу, ам-ам, дада и подобни.

# 650
Май вече не останаха неизправящи се дребосъци... освен моя.  Crazy Не иска и това е.
Нашия човек се изправя само когато го хвана за ръчичките. В кошарата когато го сложа само лежи и вика да го взема. Ние кошарата я ползваме само от време на време за обеден сън. Освен това не седи сам, не лази, не казва срички, използва основно "уауауауа......", не пляска с ръце. Вече и боц не иска да дава  Sad. Надявам се скоро да напреднем, че нямаме с какво да се похвалим  Rolling Eyes

# 651
ceylin, и моето момченце си върти главата на ляво и дясно, бързичко. Но доста се забавлява с това и не смятам, че го сърбят ушите, а просто човечето е измислило още един вариант на забавление.

Elsi86, аз все още не съм мислила за обувчици - все още сме далеч от ползването им. От ортопеди знам, че е добре децата да вървят боси (по чорапи/терлици), така стапалото се оформя правилно (няма да има проблем с паднал свод в бъдеще), освен това на стапалото има много рецептери, които пращат стимулиращи сигнали до мозъка (това пък ни разясняваха на бебешката гимнастика в КиндиРу). Аз лично ще ползвам обувки само навън, у дома - не.

Gaggi, аз оставям бебко на земята върху едно одеало и той тътрейки си дупето (Ники все още не пълзи) обикаля в периметър максимум 2 метра.
Мое мнение, ползването на проходилка дава възможност на децата да обикалят където те искат и така нямат достатъчно силен стимул да пълзят, а директно се пънат да вървят.

# 652
Гаги първоначално и аз я оставях Маги на одеяло на земята.Така започна да лази и да се тътри да мебелите, от там и хрумна да се изправя по тях.Сега редувам кошарата,проходилката и земята.
Мери абсолютно си права за проходилката. Peace Аз обаче я включих, защото ме кара да я водя за ръчички и това е единствената възможност да си отдъхна  Blush
Мусле споко, всеки си има собствен темп на захранване, нито сте закъснели, нито подранили.Хемоглобина ви не е много нисък според мен, на баткото му 116 от бебе и нищо му няма.
На Маги беше май 119 Thinking Blush
Ние ядем така:
6-7 кърма
8-9 попара, кус-кус, каша
11  понякога кърма
13 сега яде супа от кухня
15 кърма
17ч. давам малко банан, круша, портокал, мандарина
18:30  каша+ плодово пюре или десерта от кухнята.
Понякога яде с нас на вечер малко и към 21ч. пак кърма.

Иначе Маги е непонусима през последните 2-3 дни, само мрънка,ръмжи и реве...Приспивам я  труудно през деня и спи по-малко.Излязъл и е още един зъб, но горен не централен,а следващия.Я Crazy Явно зъбите я мъчат, защото венците са подути много Tired

# 653
Елси, забравих за обувчиците да пиша. На нас Хазбун ни обяснява, че като за начало е хубаво без обувки за да се научи да разпределя правилно тежестта си в/у цялото стъпало. След това подметката трябва да е мека, така че като я хванеш с една ръка (или по-точно с два пръста ) да можеш да я сгънеш ( и на вас е показал има мостри такива при него, дано се сетиш) и чак като се научи самостоятелно да ходи, тогава подметката трябва да е с твърда.
Гаги, докато малкия седеше само в кошарата не се опитваше нищо да прави, когато започнах да го държа на пода, започнаха опити за пълзене и т.н. И сега изкарва деня на пода, само като спи е в кошарата.

# 654
Здравейте момичета!
Аз малко се позатрих,но ходихме на почивка.Хихихх то беше голяма почивка за мен с бебе и крив батко Mr. Green.Но се разнообразих ме и видяхме сняг.Четях ви редовно.Малко сревнованията са станали повече и вместо да си се радваме на децата такива каквито са,ние се притесняваме,че не се изправят и т.н.Да не се обидите нещо сега Peace
Чао за сега

# 655
  • Стара Загора
Здравейте, мамита Simple Smile
И ние да се отчетем, че все още не можем да се изправяме, опитва се но стига до едно положение и падне назад и започва да мрънка, иска да се хване за нещо, пробва и с панталоните си, но те не му помагат и тогава настойчиво вика за помощ  Simple Smile Мисля си че ние ще сме от не лазещите бебета, защото си няма и идея как се прави това чудо, когато е на земята или на леглото, ако иска да си докопа някоя играчка успява, но с големи премятания, сменяне на посоки, от гръб по корем и обратно... и му се получава, но не му идва на ум как ще му е доста  по лесно Simple Smile
С храната положението от два дни е плачевно, не иска нищо друго да яде освен млекце.Силно се надявам, че е от осмото ни зъбче, което трябва тези дни вече да пробие, но до тогава аз здрави нерви да имам  ooooh!
Това беше от нас за сега, щастлива седмица на всички Simple Smile

# 656
Мусле и аз щях да ти пиша за хемоглобина - на Теди беше 117, а педи каза, че долната граница за деца бил 110, та не ми се струва нисък чак толкова  newsm78. Мерси за обувчиците, ама май нещо не сме говорили с Хазбун, знам че е хубаво на босо, ама ми се струва студено на пода. Отначало ще почна боса, пък после ще видим...
Днес яде кус-кус за първи път и всичко омете  Blush
А да ви питам как давате КМ - разредено ли, колко, искам да й разнообразя следобедната закуска с някоя бисквитка   newsm78
А сетих се, че малката пролази хубаво на земята, иначе беше като ранен войник, но това стана след като почна да се изправя в кошарата, въпрос на време беше. И аз редувам кошара, проходилка и земята, но най-много време прекарва на дивана при нас Simple Smile

# 657
Здравейте!
Не се притеснявайте - всички деца са различни.  Hug Моя син така и не се научи да пълзи и понеже искаше постоянно да го държим за ръцете и да ходи - му купихме проходилка. Беше на 9 месеца, когато не можеше да пълзи и се движеше с проходилка. Надя е точно обратното. Пълзи от повече от месец, а в проходилката я слагам, когато искам да я огранича (примерно - се покатерва на вратата на терасата, докато готвя навън и не мога да вляза, а като е с проходилката - просто я избутвам).  Peace Опитва се да ходи само, когато се държи сама за нещо - и си го обикаля. Хвана ли я за ръце и започва или да подскача, или да подвива краката - да я вдигна.  Rolling Eyes
Иначе режима ни е:
6.00 - кърма
10.00 - кърма (след около 10 дни мисля да започвам с попара)
14.00- зеленчуково/месно пюре + 1/4 жълтък през ден
18.00 - каша/кисел
19.00 - плодово пюре
20.00 - коричка хляб, парче плод, бисквитка (докато ние вечеряме, тя нещо си прихапва)
22.00 - кърма

# 658
Не прочетох абсолютно всичко, после ще се върна. Но да кажа Simple Smile
Гаги, ние изобщо нищо специално нр сме правили, за да стимулираме изправяне или пълзене. Даже на земята не го държа, а само на леглото. Както си беше в кошарата един ден и се изправи. На земята съм го слагала сигурно общо 4 пъти.

Бързо да се оправят болничките!

И при нас мъчението зъби е на лице Simple Smile има само един за момента.
Днес за обяд му пасирах малко пилешко месо, малко картофчета,морков, сухар и половина и вода малко. Като консистенция не беше гладко пюре, а като купените пюрета за след 8 месец. Ами хапна си добре детето. Явно готивите храни и гладко пюрираните не са му по вкуса. Отхапваше си и банан за десерт. Доволна съм.

Аа и забаравих да питам нещо - какво кисело мляко давате на децата? И още нещо - взех просо да дам на малкия. Нали може да го сваря и да го направя като попара или кус-кус, нещо такова? Аз се усетих, че ние не сме яли просо, а на него ще давам  ooooh! затова първо ще се тества от мен   chef

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 13:40 от little afternoon

# 659
  • София
За КМ - дадох домашно подквасено. Разредих с малко вода, затоплих, сложих бисквитка и пюре. Следващият пьт вместо пюре ще сложа банан.
Мусле,
относно манджите - избирам  и порьчвам такива, които са близки до това, което тя яде вече. Примерно - пилешка, заешка, пуешка супа. В тях има лук, морков, картоф, фиде, ориз. Всичките сьставки са й познати. Много се улеснявам, когато има готова храна.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 14:56 от Gwen

Общи условия

Активация на акаунт