"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
— Къде е момчето? — Давос някак си знаеше, че отговорът няма да му хареса. — Къде искате да отида, милорд?

— Векс. Покажи му — каза Робет Гловър.

Немият метна камата, улови я, а след това я хвърли и тя се завъртя във въздуха към картата от овча кожа, украсила стената на лорд Виман. Заби се и затрептя. Момчето се ухили.

За един кратък миг Давос помисли дали да не помоли Виман Мандърли да го върне във Вълчата бърлога при сир Бартимъс с неговите ужасни приказки и Гарт с неговите убийствени дами. В Бърлогата дори затворниците ядяха каша сутрин. Но в този свят имаше други места, където хора закусваха с човешка плът.
Прочети главата за Скагос в Светът  Peace

Кралят на Севера управлява от ЗХ, няма нужда от лорд, а от следващ наследник.

# 76
 не, категорично го посочи за наместник на Краля на севера, нещо като регент докато му се роди син, тук и аз съм съгласен.
Каква дума само "налази".  "Бумър ще те налази"  LaughingИма определен сексуален контекст. Моля ви подбирайте си думите.
и аз излизам и ви оставям.

# 77
  • HH

-излъга Санса за купа неща

А ти се научи да пишеш грамотно. Купа за сладолед или купа за супа.
Искам да вмъкна, че Джейми е виждал Санса в ЗХ и след това да я е видял няколко пъти в КЧ. Минало е доста време и тя едва ли изглежда така, както си я спомня той.

# 78
Джон Сняг, Бумър пак ще те налази. hahaha
ПиснА ми да ти кажа  Tired

- вълк и вълчище са различни неща  Mr. Green
- армията със завещанието на Роб ще се появи.
- Хари Наследника никой няма намерения да го убива

# 79
Джони прави разлика между вълк и вълчище, което вече са. Деца с вълци може и да има (тва пак си го измука от пръстите) но с вълчищата са само 3. Даже някъде в книгата се споменаваше, че само вълчището ще докаже, че това е Рикон.

Няма как Джон да не познае Аря, все пак си бяха най-близки. Това, че от далече се е припознал не се брои.

Роб узакони Джон, но докато беше незаконен крал. В момента краля е друг, както и лорда на ЗХ.
От там му издиша претенцията иначе няма лошо.

# 80
Скрит текст:
То и Нед провъзгласи Джон за втори наследник след Роб, но и двете завещания изчезнаха. ЕДното сигурно го е припал Варис, а другото - Мандърли. но ако рикон се появи аз подозирам, че Джон няма даостави мандърли да си развява коня и тогава волю-неволю завещанието на Роб Старк ще излезе.
Не знаех, че Нед е оставил завещание. Така ли е, наистина?

Джон Сняг, няма никакъв контекст в думите ми. Просто жаргон в бързината. Ако има засегнати, се извинявам най - искренно.

# 81
Скрит текст:
Дивата жена се подпря на копието си.

— Тъй. Ако са отделно, ще е по-сигурно. Но къде да ги заведа? Мислех при ония, Кервинови…

Майетер Лувин поклати глава, макар ясно да се виждаше колко усилия му струва това.

— Момчето Кервин е мъртво. Сир Родрик, Леобалд Толхарт, лейди Рогов лес… всички са избити. Дълбоки лес падна, Ровът Кайлин, скоро ще падне и Тореново поле. Железните хора на Камен бряг. А на изток — копелето на Болтън.

— Тогава къде? — попита Оша.

— Бял залив… Ъмбър… не знам… навсякъде бушува война… всеки срещу съседа си, а зимата иде… такава глупост, такава безумна глупост… — Майстер Лувин сграбчи ръката на Бран под лакътя и пръстите му се свиха с отчаяна сила. — Сега трябва да си силен. Силен!

— Ще бъда — каза Бран, макар че не му беше лесно. „Сир Родрик е убит, и майстер Лувин, всички, всички…“

— Добре — каза майстерът. — Добро момче. Ти си… син на баща си, Бран. Сега тръгвайте.

Оша се взря в язовото дърво, в червеното лице, изрязано в белия му ствол.

— И да те оставим на боговете?

— Моля те… — Майстерът преглътна. — …Една… глътка вода… и… още нещо. Ако можеш…

— Тъй. — Тя се обърна към Мийра. — Отведи момчетата.

Джойен и Мийра поведоха Рикон. Ходор тръгна след тях. Ниските клони зашибаха Бран в лицето и изтриха сълзите му. След малко Оша дойде при тях в двора. За майстер Лувин не им каза нищо.

— Ходор трябва да остане с Бран да му служи за крака — каза дивачката. — Аз ще взема Рикон с мен.

— Ние ще тръгнем с Бран — каза Джойен Тръстиката.

— Да, мислех, че така ще изберете — отвърна Оша. — Аз мисля да опитам през Източната порта и да хвана кралския път.

— Ние взимаме Ловджийската порта — каза Мийра.

— Ходор — каза Ходор.

Първо спряха при кухните. Оша намери няколко самуна хляб, който още ставаше за ядене, и дори една изстинала печена гъска, която раздели на две. Мийра изрови делва с мед и торба с ябълки.

Сбогуваха се отвън. Рикон захлипа и впи ръце в крака на Ходор, но Оша го шлевна по задника с копието си и той заприпка послушно с нея. Рошльо застъпва след двамата. Последното, което Бран видя, беше опашката на вълчището, махаща му за сбогом преди да се скрие зад прекършената кула.
Как се разбира, че Рикон е на Скагос? Поне от текста не ми стана ясно. В уикито даже пише, че са тръгнали към Последното убежище. Thinking

От последната глава на Давос се разбира, че Рикон е на Скагос. А Джон защо да не е съгласен Мандърли да е настойникът? Мандърли са едни от най-лоялните васали на Старт.

Не се разбира всъщност. Мандърли мисли, че Рикон е на Скагос. Ако Векс е видял Рикон да взема кораб от Източен Страж, то този кораб би могъл да го отведе навсякъде.
Добре де, аз защо останах с впечатление, че Оша и Рикон тръгнаха към Бял Пристан, докъдето ги е проследил и Векс и е видял, че се качват в кораб за Скагос? Това беше моето тълкуване на ситуацията, а това че скагосци са канибали са само легенди,(поне така ми се стори от това което прочетох в историята) и се съмнявам да няма дирекни кораби до там. А ако казваш, че няма директни кораби до там и затова намесваш Източен страж, то не значи ли това, че Векс се е качил с тях на кораба и след това се е върнал до Бял Пристан?

# 82
Цитат
Шестимата не се задържали дълго сред руините на Зимен хребет. Четирима тръгнали в една посока, двама — в друга. Векс се прокраднал след двамата, жена и момче. Стоял срещу вятъра, та вълкът да не улови миризмата му.

— Знае къде са отишли — каза лорд Виман.

Това е от Танца. При раздялата им ако има цитат на къде ще тръгнат някой да го даде ако може, че аз нямам спомен къде да го търся  Mr. Green

А легендата си е легента, в Седемте кралства се носят много легенди...  Peace

# 83

ПиснА ми да ти кажа  Tired

- вълк и вълчище са различни неща  Mr. Green
- армията със завещанието на Роб ще се появи.
- Хари Наследника никой няма намерения да го убива

Ох, боже, боже, боже и на мен ми писна. Всеки път като поискам да пиша нещо кратко се налага да пиша после цял ферман с разяснения защото има някой нещо неразбрал.

1.Окей, вълк и вълчище може малко да ги мешам, обаче ми е странно като са само три-четири вълчищата в цял Вестерос, как се размножават и как така не са изчезващ вид? (Пък и някой беше казал че вълчище било много голям вълк) Като се има предвид това съм имал предвид, че не е толкова трудно Давос при желание да не ходи никъде, може да хване, да опитоми един много голям вълк, да намери едно дете което е на  годините на Рикон и му прилича и да го представи за него. видяхме с Болтън, че номерът с Лъже- Аря се получава. Пък и лъже-Аря я представиха убедително за такава без Вълк, един лъже-Рикон също би се получил и без вълчище.

2. Относно Роб Старк някой изръси глупостта, че завещанието му било незаконно. Спомням си, че имаше цяла тема посветена на това, че щом се обявиш за крал и  узакониш копеле, той\тя моментално престава да бъде копеле дори ти да престанеш да бъдеш крал. в този смисъл завещанието на Роб Старк е действително. Друг е въпросът дали политическата конюктура е такава, че Станис ще признае завещанието на Роб Старк (но това е тежка тема и не исках да я засягам). но пък всъщност - защо да не го признае?

Първо Роб призна Джон за свой заместник докато му се роди дете. Е, на него дете няма да му се роди Тивин нареди на майката на Джейни да се погрижи за това, а и в сериала видяхме, че жената на Роб я убиха,Явно не е важна.

Второ - основното възражение на Джон срещу желанието на Станис да стане негов васал и да държи ЗХ бе, че ще се постави над сестрите си...Ако излезе, че в завещанието на Роб, той е на второ място мисля, че това ще промени мисленето му и ще вземе ЗХ, така че и Станис ще спечели. така че Станис като нищо може да огласи завещанието на Роб Старк и да го потвърди.

имам още доста какво да  кажа, но и така стана много. Спирам дотук.

# 84
Попаднах на една теория за Оша (нали говорим за Рикон, а тя е с него), в която пише, че Оша или е убила Бенджен Старк, или поне знае какво е станало с него. И тя попада на двамата дезертьори от НС, с които среща Бран (те може да са от групата на Бенджен). Оша също споменава, че е убила веднъж мъж от НС.

# 85
  • Варна
Добре де, аз защо останах с впечатление, че Оша и Рикон тръгнаха към Бял Пристан, докъдето ги е проследил и Векс и е видял, че се качват в кораб за Скагос? Това беше моето тълкуване на ситуацията, а това че скагосци са канибали са само легенди,(поне така ми се стори от това което прочетох в историята) и се съмнявам да няма дирекни кораби до там. А ако казваш, че няма директни кораби до там и затова намесваш Източен страж, то не значи ли това, че Векс се е качил с тях на кораба и след това се е върнал до Бял Пристан?

От Бял пристан едва ли пътуват кораби за Скагос, иначе Мандърли да бе наел някой. Wink
Оша и Рикон са тръгнали към Последно огнище, а единственото близко пристанище там е Източен страж.

# 86
Много интересна теория. Аз също съм съгласен, че Оша се изгуби твърде много, крайно време е да я върнат. Безкрайно интересен персонаж. Другият персонаж който очаквам да Върнат е Сандор, дори очаквам да му дадат собствена POV - мисля, че чрез него ще бъде представена Санса.

# 87
 доколкото си спомням само за едно от трите племена - Стейн - е потвърдено че са канибали, при това и там нещата за в значителна степен несигурни, защото моряците отбягват брега.
ако вярваме на майстерите скагосите са наследници или на великаните или на ибенските хора. Ама това са легенди, които не са доказани.
 Нищо не знаем със сигурност например за клана на Тенн - засега Джони не е забелязал човекоядство в някой от двамата Магнари

# 88
  • Варна
Другият персонаж който очаквам да Върнат е Сандор, дори очаквам да му дадат собствена POV - мисля, че чрез него ще бъде представена Санса.

Няма да има нови  POV, чичо е казал, че отсега нататък само ще съкращава. Crazy

# 89
  • Варна
доколкото си спомням само за едно от трите племена - Стейн - е потвърдено че са канибали, при това и там нещата за в значителна степен несигурни, защото моряците отбягват брега.
ако вярваме на майстерите скагосите са наследници или на великаните или на ибенските хора. Ама това са легенди, които не са доказани.
 Нищо не знаем със сигурност например за клана на Тенн - засега Джони не е забелязал човекоядство в някой от двамата Магнари

Сега къде ги сложи Денн., те са по-малко диваци от някои вестеросци.  Laughing
 Не знам дали има канибали на Скагос, но опитни контрабандисти ще се притесняват да слизат там?  Явно просто скагосците са жестоки

Общи условия

Активация на акаунт