"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
 ееее - слава Богу. И това е добра новина. Че аз не го виждам краят на неговата книга. Ще се опитам да изброя всички основни герои които останаха живи
1. Джон (може би)
2. Аря
3. Санса(Алайн)
4.Бран
5.Рикон
6.Давос
8.мелисандра
8.Денерис
9.Конигтън
10 Баристан
11.Виктарион
14. теон
15. Аша
16.Ариян
17. церсей
18.Джейми
19 Тирион
20. Сам

всички тези хора са имали собствена POV

# 91
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Skagos - по - лесно ми е да дам линк. Тенн са един от трите клана на Скагос

It is said that in ancient days, men of Skagos sailed to Skane, seizing all the women, killing all the men, and feasting on their hearts and livers for a fortnight. Skane has been uninhabited since.[2][7]

It is not known at what time Skagos became subject to the supremacy of Winterfell, but they rebelled one hundred years ago. The rebellion was suppressed at the cost of the lives of the Lord of Winterfell and hundreds of his soldiers.[2]

According to legend, Bael the Bard entered Winterfell under the guise of a singer named Sygerrik of Skagos; "Sygerrik" means "deceiver" in the Old Tongue.[8]

# 92
Аз приемам за сигурно, че Рикон и Оша са на Скагос. И интересно ми е как са приели там един от синовете на Старк и дали е развил по някакъв начин своите способности, все пак минаха години от както не сме го виждали  Thinking

# 93
  • Варна
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Skagos - по - лесно ми е да дам линк. Тенн са един от трите клана на Скагос

It is said that in ancient days, men of Skagos sailed to Skane, seizing all the women, killing all the men, and feasting on their hearts and livers for a fortnight. Skane has been uninhabited since.[2][7]

It is not known at what time Skagos became subject to the supremacy of Winterfell, but they rebelled one hundred years ago. The rebellion was suppressed at the cost of the lives of the Lord of Winterfell and hundreds of his soldiers.[2]

According to legend, Bael the Bard entered Winterfell under the guise of a singer named Sygerrik of Skagos; "Sygerrik" means "deceiver" in the Old Tongue.[8]

newsm78
Бъркаш нещо.

# 94
Джон Сняг, Денн са клан от народите отвъд Вала(много далеч отвъд Вала даже), общото им със скагосите е, че говорят Старият език (Старата реч).

# 95
  • Варна
Аз приемам за сигурно, че Рикон и Оша са на Скагос. И интересно ми е как са приели там един от синовете на Старк и дали е развил по някакъв начин своите способности, все пак минаха години от както не сме го виждали  Thinking

Ами вероятно е станал варг, може би способен да се варгва не само в Рошльо. оттам нататък смятам, че живее по-скоро като дивак и не го виждам като пазител на Севера и лорд на ЗХ. Tired

ееее - слава Богу. И това е добра новина. Че аз не го виждам краят на неговата книга. Ще се опитам да изброя всички основни герои които останаха живи
Скрит текст:
1. Джон (може би)
2. Аря
3. Санса(Алайн)
4.Бран
5.Рикон
6.Давос
8.мелисандра
8.Денерис
9.Конигтън
10 Баристан
11.Виктарион
14. теон
15. Аша
16.Ариян
17. церсей
18.Джейми
19 Тирион
20. Сам

всички тези хора са имали собствена POV

Пропуснал си Бриен, Арео Хота и Куентин.

# 96
"Морето дори им беше затворено, пазеха го ден и нощ галерите на Редвин, развели пурпурното знаме на Арбор." - нека да допринеса за славата на Арбор!

# 97
 домовете(клановете) в скагос

The only Skagosi house that has been mentioned in the books is House Magnar.[4] In semi-canon sources the following are mentioned:[6]

House Crowl of Deepdown
   House Magnar of Kingshouse
    House Stane of Driftwood Hall

Donal Noye remembers hearing some Skagossons talk of Lord Magnar at Eastwatch-by-the-Sea when he was there.

# 98
  • Варна
Магнар означава лорд на стария език, затова Денн наричат предводителя си магнар. Това няма нищо общо с дом Магнар от Скагос.

# 99
 като кликнеш на Линка на Дом Магнар и излизат имената на СТир, и битката с Донал Ноя.
П.С.някой беше казал че Уики - огън и лед била почти безгрешна, затова давам линкове.

# 100

...
1.Окей, вълк и вълчище може малко да ги мешам, обаче ми е странно като са само три-четири вълчищата в цял Вестерос, как се размножават и как така не са изчезващ вид? (Пък и някой беше казал че вълчище било много голям вълк) Като се има предвид това съм имал предвид, че не е толкова трудно Давос при желание да не ходи никъде, може да хване, да опитоми един много голям вълк, да намери едно дете което е на  годините на Рикон и му прилича и да го представи за него. видяхме с Болтън, че номерът с Лъже- Аря се получава. Пък и лъже-Аря я представиха убедително за такава без Вълк, един лъже-Рикон също би се получил и без вълчище.

2. Относно Роб Старк някой изръси глупостта, че завещанието му било незаконно. Спомням си, че имаше цяла тема посветена на това, че щом се обявиш за крал и  узакониш копеле, той\тя моментално престава да бъде копеле дори ти да престанеш да бъдеш крал. в този смисъл завещанието на Роб Старк е действително. Друг е въпросът дали политическата конюктура е такава, че Станис ще признае завещанието на Роб Старк (но това е тежка тема и не исках да я засягам). но пък всъщност - защо да не го признае?
....

1. Точно за това Мандърли каза на Давос да доведе и вълчището, щото момче може и да изфабрикува, но вълчище не може.
Вълчища няма на юг от вала. 

2. Не е достатъчно да се обявиш за крал ами трябва и да си законнен такъв. После следващия крал не може да отмени тия декрети. Станис също още не крал за да признава когото и да било.
Ако Роб беше победил железния трон и беше отделил севера от 7те кралства, тогава да.

# 101
  • Варна
То и Нед провъзгласи Джон за втори наследник след Роб, но и двете завещания изчезнаха. ЕДното сигурно го е припал Варис, а другото - Мандърли. но ако рикон се появи аз подозирам, че Джон няма даостави мандърли да си развява коня и тогава волю-неволю завещанието на Роб Старк ще излезе.

Нед никога не е провъзгласявал Джон за наследник, нито първи, нито втори, нито е писал завещание. При 3-ма живи законни сина оставаше и да го провъзгласи. През последните няколко дни отново си препрочитам книгите, все щях да забележа споменато завещание. Освен това Джон е на Вала, няма право да наследява нищо.

Роднините на Старк в Долината са Ройс. Кейт беше споменала на Роб за някаква сестра на дядо му, дето била женена за някакъв Ройс. Манда и Санса като нищо са братовчедки

Намерих къде се споменава декрета за узаконяване на Джон.
Цитат
— Млад съм, но съм крал — каза той. — Един крал трябва да има наследник. Ако се случи да загина в следващата си битка, кралството не бива да загине с мен. По закон Санса е следващата наследничка, тъй че Зимен хребет и Северът би трябвало да преминат в нейни ръце. — Устата му се сви. — В нейни, и в ръцете на съпруга й. Тирион Ланистър. Това не мога да го позволя. Няма да го позволя. Онова джудже не бива за нищо на света да има Севера.
   — Не бива — съгласи се Кейтлин. — Трябва да посочиш друг наследник до времето, когато Джейни ти даде син. — Тя помисли малко. — Бащата на баща ти нямаше потомци, но неговият баща имаше сестра, омъжена за по-малкия син на лорд Раймар Ройс, от младшия им клон. Имаха три дъщери, всички омъжени за дребни лордове в Долината. Уейнууд и Корбрей със сигурност. Най-младата… май беше Темпъл-тън, но…
   — Майко. — Тонът на Роб беше рязък. — Забравяш. Татко имаше четирима синове.
   Не беше забравила; просто не искаше да го помисля, но това не можеше да го отмени.
   — Един Сняг не е Старк.
   — Джон е повече Старк от някакви си лордчета от Долината, които дори не са зървали Зимен хребет. — Джон е брат на Нощния страж, заклет да не взима жена и да не владее земи. Който облече черното, служи до живот.
   — Както и рицарите на Кралската гвардия. Това не попречи на Ланистърите да смъкнат белите плащове от сир Баристан Селми и сир Борос Блънт, след като се оказа, че не са им вече от полза. Ако изпратя на Стража сто души в замяна на Джон, обзалагам се, че ще намерят начин да го освободят от клетвите.
   „Решил го е твърдо.“ Кейтлин знаеше колко упорит може да е — Един незаконен син не може да наследява.
   — Не може, освен ако не стане законен с кралски декрет — отвърна Роб. — За това съществуват повече прецеденти, отколкото за освобождаването на Заклет брат от клетвите му.
   — Прецеденти — повтори тя с горчивина. — Да, Егон Четвърти е узаконил всичките си незаконни деца на смъртното си ложе. И колко болка, скръб, войни и убийства произлязоха от това? Знам, че вярваш на Джон. Но можеш ли да разчиташ на синовете му? Претендентите на Блекфир са притеснявали Таргариените цели пет поколения, докато Баристан Храбрия не посече последния от тях при Каменни стълби. Ако направиш Джон свой законен брат, няма начин след това отново да го направиш копеле. Ако той се ожени и създаде деца, то синовете, които Джейни може да ти даде, никога няма да са в безопасност.
   — Джон никога не би посегнал на мой син.
   — Както и Теон ГрейДжой не би посегнал на Бран и Рикон?
   Сив вятър скочи върху саркофага на крал Тристифер и оголи зъби. Лицето на Роб беше хладно.
   — Това не само е нечестно, но и жестоко. Джон не е Теон.
   — Така се надяваш. Обмисли ли сестрите си? А техните права? Съгласна съм, че е недопустимо Северът да мине в ръцете на Дяволчето, но какво би казал за Аря? По закон тя е след Санса… твоята законна сестра…
   — … и мъртва. Никой нито е виждал Аря, нито е чувал за нея, откакто отсякоха главата на татко. Защо се лъжеш? Аря я няма, както ги няма Бран и Рикон, а те и Санса ще убият веднага щом джуджето получи дете от нея. Джон е единственият брат, който ми остава. Ако загина без дете, искам той да ме наследи като крал на Севера. Бях се надявал, че ще подкрепиш избора ми.
   — Не мога — отвърна тя. — Във всичко останало, Роб. Във всичко. Но не и в тази… тази глупост. Не ме моли за това.
   — Не съм и длъжен. Аз съм кралят. — Роб се обърна и си тръгна, а Сив вятър скочи от саркофага и го догони.

Откъде, по дяволите, се задаваше "скрит текст"?!?

# 102
  • Варна
maskara , от текста който си постнала:
Цитат
Ако направиш Джон свой законен брат, няма начин след това отново да го направиш копеле.
Доколкото Северът не е вече кралство завещанието на Роб е без полза.

# 103
  • Варна
Дам, ако Станис вземе трона. Или Томен се задържи или някой друг южен лорд. Ако Северът се отцепи обаче, завещанието си е в сила - северняците си искат Старките. А през Рова на Кейлин от юг никой не може да ги нагази без дракони  Mr. Green

# 104
  • Варна
Дам, ако Станис вземе трона. Или Томен се задържи или някой друг южен лорд. Ако Северът се отцепи обаче, завещанието си е в сила - северняците си искат Старките. А през Рова на Кейлин от юг никой не може да ги нагази без дракони  Mr. Green

Болтън държи рова Кайлин. Станис иска да узакони Джон и без да знае за завещанието на Роб. Томен няма да се задържи дълго.
Как би постъпил един Таргариен на трона (Дани/Егон) обаче не бих могла да предположа още.

Общи условия

Активация на акаунт