"Песен за огън и лед" - 14 Лъжи и арборско златно

• 27 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Вестерос
Aхахахахах.. Joy
Не обичам Тирион, главите му ми са интересни, но не го харесвам, пък и не си приличаме. Mr. Green
 Ако ще избирам герой, трябва да е някой, когото харесвам.. или е близък до мен като характер.
Виж аз на какво попаднах:
Скрит текст:
Тук има интересни неща. http://www.deviantart.com/dailydeviations/

Извинете за спама. Blush  bouquet

Добри попадения Бумър..  Но ако беше влюбен в Миниса, според мен щеше да се чувства виновен пред брат си, а не да се карат.
Има теория и че е баща на Петир.  Joy
Joy
Аз затова питах кой ти харесва да разгледам за него, имаше една много готина картинка на Джайм и Церсей, но я замотах някъде

# 661
Като сте тръгнали за Тъли - Постоянните бълнувания на лорд Хостър за "Невен" и "Прасковке", и после описанието от главата на Аря за Невен ханджийката и нейния публичен дом, имат ли връзка, и каква точно? Извинявам се ако сте го коментирали преди това.

# 662
  • HH
Бумър, чесно не го бях видяла. Нямам особено време и чета отгоре-отгоре колкото да съм в час, но явно не действа.

# 663
Според мен Речен пад ще бъде иззет от короната в полза на род Ланистър, поне докато не се намеси Егон, или някой друг. И без това леля Джена вече се нанесе....
Няма да важат никакви правила за унаследяване, както не важат в случая с Харенхол.

Elured, лорд Хостър бълнува за билката (невен) с която е предизвикал аборта на Лиса. Няма връзка с момичето от крайпътния хан.

# 664
  • Варна
Според мен Речен пад ще бъде иззет от короната в полза на род Ланистър, поне докато не се намеси Егон, или някой друг. И без това леля Джена вече се нанесе....
Няма да важат никакви правила за унаследяване, както не важат в случая с Харенхол.

То де факто това стана.  Peace
Макар да може да стане някоя миниФрей война, ако детето на Рослин е живо и здраво.
Докато Ланистър са на власт, Речен пад е на Фрей, обаче при Станис или който и да е друг крал, като нищо може да се върне на Тъли. При Харънхъл нещата не са съвсем същите, там няма непрекъснато владичество на един род от стотици години.

# 665
За Харанхъл си важат правилата, просто през годините короната го е давала на различни родове. В случая последно беше даден на Кутрето и на децата и внуците му и т.н.
А в момента Речен пад е даден на Емон Фрей, но да видим до кога.  Mr. Green

# 666
Харънхъл е прокълнат, Речен пад не е.   Wink

# 667
  • Варна
Харънхъл е прокълнат, Речен пад не е.   Wink
Чудесен пост номер 666.  Grinning
И за да оспамя тотално.
Бумър, цитата в подписа ти от песента на Тейлър Суифт ли е?

# 668
Да от нея, обърнах и внимание в моята тема и за да съм в час изслушах новия и албум... и потресаващо за мен самата си харесах три песни  Joy

# 669
  • Варна
Да от нея, обърнах и внимание в моята тема и за да съм в час изслушах новия и албум... и потресаващо за мен самата си харесах три песни  Joy

Коя е твоята тема?  Thinking
Ако някой се чуди за песента: http://vbox7.com/play:3812d27e5f

Спирам. smile3505

# 670
Ти пък, най-Мартелската тема във форума. http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=815356.0
Точно тия дни обърнах внимание на Оберин - Педро Паскал

# 671
  • Варна
Ъм, нали пак ровя в книгата. Попаднах на описанието на отварата, която е пила Лиза Тъли за помятане:
Цитат
Отдадох ти девичия си дар. Щях да ти дам и син, но те го убиха с лунен чай, с вратига, мента и чревотрън, лъжица мед и капка кралско петаче. Не бях аз, аз не знаех, аз само изпих това, което ми даде баща ми…
Невен не е споменат. Друг е въпроса, че отварата може да е взета от споменатата съдържателка на бардака.
Аз лично съм чувала, че магданоза може да предизвика помятане, невена не. Той се използва за рани, язва, жълтеница, запек и т.н.
Ест, не изключвам Лиза да бърка за съдържанието.

# 672
  • Варна
Защо биха взели лунен чай от съдържателка на бардак, а не им го приготви майстерът? newsm78

# 673
  • Варна
Ъм, нали пак ровя в книгата. Попаднах на описанието на отварата, която е пила Лиза Тъли за помятане:
Цитат
Отдадох ти девичия си дар. Щях да ти дам и син, но те го убиха с лунен чай, с вратига, мента и чревотрън, лъжица мед и капка кралско петаче. Не бях аз, аз не знаех, аз само изпих това, което ми даде баща ми…
Невен не е споменат. Друг е въпроса, че отварата може да е взета от споменатата съдържателка на бардака.
Аз лично съм чувала, че магданоза може да предизвика помятане, невена не. Той се използва за рани, язва, жълтеница, запек и т.н.
Ест, не изключвам Лиза да бърка за съдържанието.
Лиза не бърка. Грешка в превода.
Цитат
I gave you my maiden's gift. I would have given you a son too, but they murdered him with moon tea, with tansy and mint and wormwood, a spoon of honey and a drop of pennyroyal. It wasn't me, I never knew, I only drank what Father gave me . . . "

П.П. Не е съвсем  грешка. Tansy е вратига, но като име е преведено като невен. Оттам и разликата.

# 674

Elured, лорд Хостър бълнува за билката (невен) с която е предизвикал аборта на Лиса. Няма връзка с момичето от крайпътния хан.
Билката невен се ползва за предотвратяване на аборти и против маточно кръвотечение. Поне в реалността.
В текста невен беше Невен.
Но, да прочетем и да видим Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт