ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 300
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
*NOA*,ако не те затруднява пусни линкове с такава музика тук,моля!
На мен, а предполагам и на други ще бъде полезна  Simple Smile

# 661
На мен, а предполагам и на други ще бъде полезна  Simple Smile
Не си спомням конкретни!Просто влизаш в ютюб и пишеш  music for relaxation,или zen music,или nature sounds,spa music  и т.н....ще излезат стотици  Wink Повечето са от по час и половина..Харесваш си нещо и си го пускаш.
Ето пример..цели 8 часа Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=eKFTSSKCzWA

# 662
На мен, а предполагам и на други ще бъде полезна  Simple Smile
Не си спомням конкретни!Просто влизаш в ютюб и пишеш  music for relaxation,или zen music,или nature sounds,spa music  и т.н....ще излезат стотици  Wink Повечето са от по час и половина..Харесваш си нещо и си го пускаш.
Ето пример..цели 8 часа Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=eKFTSSKCzWA

bouquet

# 663
Да, в Ютуб има много,много музика която е релаксираща. Аз дори вана си взимам с такава + свещи - голям кеф.

Относно кафето - каквито и лекарства да пиете, ако се наливате с кафе е все едно да сготвите манджа и да я изхвърлите в тоалетната...напразни усилия. Кафе при ПР - не! Заместете го с чай и то не зелен или черен, а билков примерно или плодов или ако не можете, нека е безкофеиново. 3 в 1 е същата работа - да не говорим в него че има само химия и ужасно много захар ( в едно пакетче има 4 лъжици ).

Исках да питам sladki64eto89, кой ти изписва Депакин за ПР? Депакин се изписва за епилепсия или БАР?? Четох в предни постове някой пиеше май Ламиктал или Неуротоп, пак подобни лекарства, но защо и кой ги изписва при ПР? Това някакво алтернативно лечение ли е? Много ми е интересно  newsm78

# 664
Депакинът,колкото и да е вреден, се изписва от много психиатри не само против БАР и епилепсия, а и против десоциализация. Когато отшумят тези симптоми, пси, вероятно ще изпише на Сладкишче щадящ АД. Вероятно не е обяснила конкретните си изживявания по време на ефектите на десоциализация и затова освен всички други щуротии са я тормозили, дори с трициклични. Друг е въпросът, че при цялата сериозна симптоматика, която тя проявява, едва ли се касае само за РКР, но доста от симптомите често за подвеждащи за да се постави конкретна диагноза.
Джери, и аз цял ден се обяснявам на половина как ще спра от раз кафето, обаче изпих еднин прошкин мавруд и си повгорчих живота с вечерно кафенце. Мдааам гинко и кафенце със сериозен промеждутък.

Атанасова, личните сеанси при Ани са 50 лева, а онлайн-10. Има и пробен 10 минутен безплатен сеанс. Влез в сайта и. Бях я препоръчала на моя близка, но пък честно казано не съм си запазила линк в предпочитани. Предполагам, че няма да е трудно да я намериш. Тя е известна. И пак казвам, ние сме само консултанти. Ани,обаче, работи от 20 години и е доказан психолог, та може пък да те насочи към специалист-психотерапевт. Като се замисля, аз съм на принципа, че трябва да се опита всичко. Дерзай!

# 665
Алина, край, от днес само една чаша негърска пот кафенце. Сега дадох 2 часа между гинкото и кафенцето. Аааа, аз вчера на върха, онзи ден де,че после у една кръчма се представих с винцето Wink

Oceanborn, кафето предизвиква синтеза на допамин и това ни кара, поне за малко, да се чувстваме добре и щастливи. Слушах вчера клипа. Трудно да се каже слушане, аз спах, той ми свири Laughing Надявам се подсъзнателно да съм възприемала.

Сега отивам да си взема дозата ендорфини с една тренировка.

Спокойна седмица Hug

# 666
Не пишете, значи сте добре  Hug

Алина, питай твоя приятел как прави страшничето Hug 50 различни начина намирам в нета  newsm78

Не можах да си намеря страшничето у нас и ходих чак до пазара в Младост. Та ми дадоха още Невролаксин, лавандула, искаха и чай за обмяната на веществата и невроза. Но казах си - стига толкова. На другото издание (ходене) ще ги взема.
Та този, дето беше вътре бил шофьор на някой си, дето аз трябвало да го знам (за аптеки " Дикрасин" става дума) ми каза, че страшничето се пиело в комбинация с чай за невроза и чай за обмяната на веществата. И ще хвърлим всички други 'апове Laughing

# 667
В центъра има специализирана аптека за билки между халите и лъвов мост Поп .... Някой си беше името на улицата .има ги билките по отделно но ги продават и в комбинация за депресивни състояния и страхова невроза аз съм си взела но съм адски несериозна за 4 месеца съм си правила 10-15 пъти само чай а трябва всеки ден .аптеката е страхотна има всички билки и са евтини.заслужава си да идете до там . :*

# 668
Джери,хубаво е ,че споделяш тук за фитотерапия за нашето състояние.ще бъда благодарна на всеки пост,който дава някаква алтернатива за лечение на ПР.
И аз ще  се включа с малко информация за някои билки,които казват че лекуват някои състояния ,свързани с централната нервна система:

Валериана - успокояващо действие върху централната нервна система. Прави съня по-здрав, скъсява неговата продължителност. Важна подробност е, че валерианът не трябва да се консумира повече от посоченото. В противен случай той ще предизвика обратен ефект и нервната система няма да се успокоява, а ще се превъзбужда.

Дяволска уста (домашна коприва, тамянка, страхливче) - прилага се при функционални разстройства на централната нервна система.

Бабини зъби (Трабузан) – има успокояващо действие върху централната и вегетативната нервна система.

Глог - има седативни ефект върху Централната нервна система. Използва се за лечение безсъние и нервна възбуда. Препоръчва се комбинация с валериан.

Пасифлората (часовниче, страшниче) – действа едновременно успокояващо, седативно и анксиолитично. Може да се ползва при страхова невроза. Премахва напрежението, безпокойството, стреса и допринася за здравословния сън.

Маточина – подкрепя функцията на централната нервна система като спомага за преодоляване на нервното напрежение и за нормален сън. Препоръчително е билката да се комбинира с други растения като лечебен лимон, глог и пасифлора.

Лавандула – има успокояващо нервната система действие. Използва се при нервна възбуда, неврастения, безсъние, шизофрения.

Татул – Листата на татула се използват при неврастения, при психични заболявания, сънливост.

Хмел – Отвара от хмел помага при безсъние. Може да се приема самостоятелно, но още по-добър ефект върху съня ще има, ако се съчетае с валериан.

Ментовите листа – имат най-вече успокояващо действие. Ментата помага при неврастения, хистерия, мигрена, депресия, безсъние, епилепсия.

Жълта комунига – Настойка от тази билка помага при неврастения, прекалена възбудимост и раздразнителност, безсъница. Жълтата комунига потиска централната нервна система и действа нервноуспокоително и сънотворно при безсъние и хистерия.

Момини сълзи – Настройка от една шепа изсушени момини сълзи се употребява с голям успех против безсъние. Важно е да се знае, че в по-големи количества и употребявано в суров вид растението е отровно.

Великденче - освежава паметта, прилага се при невроза, дължаща се на психическо пренатоварване – чаша чай преди сън върши чудеса с успокояващото си действие. Действа превъзходно за освежаване на паметта. От равни количества грудка целина и великденче се пие чай за свежа памет, както и срещу неврастения и хипохондрия. А от полски хвощ и великденче се прави чай срещу внезапни празноти в паметта.

Жълтият кантарион – Клинични изследвания в областта на депресивните разстройства свидетелстват, че жълтият кантарион се толерира добре при тези състояния. Антидепресивните качества на билката се дължат на задържането на реабсорбцията на серотонин, подобно на повечето фармацевтични антидепресанти.
Притежава сънотворен ефект, подобрява качеството на съня (включително и при хора, страдащи от безсъние и превъзбуда), не предизвиква усещане за сутрешна сънливост. Не трябва много дълго да се употребява жълт кантарион, чиито компоненти след време се натрупват в организма. Затова той се приема на етапи, а не непрекъснато.

Блатен тъжник – Малко се знае за тази позабравена и ценена в древността билка. Най-новите научни данни сочат, че Блатният тъжник притежава мощно нервноуспокоително действие, няколко пъти по-силно от валериана. Стимулира синтеза на серотонин в мозъка – именно ниските нива на този хормон са една от главните причини за нервни разстройства и депресивни състояния.

Гроздолечението – Това е може би най-приятното и вкусно лечение от всички съществуващи днес. В наши дни лечението с грозде е станало по-популярно, защото често се препоръчва на хора със синдром на хроничната умора и при общо отслабване на организма. Дори и в древна Гърция са предписвали грозде за лечение на пациентите при заболявания на нервната система.

# 669
Не пишете, значи сте добре  Hug

Алина, питай твоя приятел как прави страшничето Hug 50 различни начина намирам в нета  newsm78

Не можах да си намеря страшничето у нас и ходих чак до пазара в Младост. Та ми дадоха още Невролаксин, лавандула, искаха и чай за обмяната на веществата и невроза. Но казах си - стига толкова. На другото издание (ходене) ще ги взема.
Та този, дето беше вътре бил шофьор на някой си, дето аз трябвало да го знам (за аптеки " Дикрасин" става дума) ми каза, че страшничето се пиело в комбинация с чай за невроза и чай за обмяната на веществата. И ще хвърлим всички други 'апове Laughing

Какъв Невролаксин бе, чеде-на Тошков ли. Ще го питам за страшничето, че сега съм на работа.
Дикрасин са на лечителят Димитър Кръстев и са предимно за кожни.......но може и да са се разраснали.

# 670
Мерси, Алина!
А, точно на Тошков. Сега пия втората доза. Иначе са Дираксин и на опаковките на билките така пише.

# 671
  • софия
Цитат на: sladki64eto89 ул поп богомил .посока сточна гарауlink=topic=820005.msg30218361#msg30218361 date=1424689351
В центъра има специализирана аптека за билки между халите и лъвов мост Поп .... Някой си беше името на улицата .има ги билките по отделно но ги продават и в комбинация за депресивни състояния и страхова невроза аз съм си взела но съм адски несериозна за 4 месеца съм си правила 10-15 пъти само чай а трябва всеки ден .аптеката е страхотна има всички билки и са евтини.заслужава си да идете до там . :*

# 672
  • софия
Между другото получавам на лично съобщение предложение за закопуване на ривотрил срещу 20 лв.мародери

# 673
Може да е обсъждано преди, но наистина съм забравила..та-каква е разликата между ПР и вегетативна дистония? Като гледам симптомите се припокриват.. newsm78

# 674
Може да е обсъждано преди, но наистина съм забравила..та-каква е разликата между ПР и вегетативна дистония? Като гледам симптомите се припокриват.. newsm78

Едно и също е,невролозите я наричат нервно вегетативна дистония,а психиатрите-ПР.

Общи условия

Активация на акаунт