ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 273
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Мисля,че при вегетативната дистония симптомите са малко по-различни от ПР и някой добре е казал,че при едното първо са психическите симптоми, а при другото физическите. Има някаква разлика, но може би е незначима...

Относно отказването, аз мисля,че трябва не само да отказваме, но и много други неща. Мисля,че ПР е добър повод да намерим и да търсим повече време за себе си, да отказваме, да бъдем егоисти, да бъдем бавни и търпеливи, както и други...Да, психотерапията много помага. Аз откакто ходя при моята психоложка ( Бог да я благослови ) имам доста напредък, толкова неща си обясних. В момента съм и без лекарства ( ще видим до кога де, стискам палци ) и се справям на около 70%, като се има предвид,че аз имам и БАР освен ПР ( яко,а? Simple Smile

За Депакина и антоконвулсантите не знаех,че се дават за такъв проблем - дисоциация. Трябва да почета повече по въпроса. Не съм пила Депакин, лекарката ми даде първо Тегретол и Ламиктал за проба, но за съжаление съм свръхчувствителна. От Тегретола имах ужасни реакции, забавено мислене и прочее,а Ламиктала за мен е уникално, много, много добро лекарство, но от него получавам много силна тревожност ( много активиращо е ) и не го издържах. Мисля като родя да пробвам пак с Ламиктал,защото наистина антидепресивния му ефект е УАУ и действа веднага, а на мен точно това ми е проблема,че имам силно изразена депресия без мания ( БАР от 2 тип ) и като цяло ме лекуват с АД + евентуално някакво успокоително. Та и така не стигнах до Депакина, но знам,че лития и Депакина са много тежки препарати и не знам дали някога бих ги пила ( дано не се налага ).

Много странно е как хората реагират различно на еднакви лекарства, изумявам се. Познавам момиче, която има ПР + силна агорофобия и е сменила 1000 вида АД. Е тя пие невероятни количества Ад и нищо...все едно пие вода. Аз ако пия нейните примерно 40 мг Ципралекс, имам чувството че ще умра, при положение,че на 10 мг бях много зле.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 20:44 от Oceanborn

# 691
Ламиктала ти действа антидепресиращо???? Че то е антиконвулсант, като депакина, успокояващо му е действието, ама вече нищо не може да ме учуди.
Лично аз развих ПР след чисто физически проблем със сърцето, депресия също. Но вече съм абсолютно сигурно, че стреса при мен много влошава нещата. Ето сега малката е с нервни кризи, баща ми с болки, притесних се много и веднага се влоших, включих си алора та да видим.
Ноа, проблемите с вестибуларния се лекуват с бетасерк и другите там от арсенала, но може да си имала чисто психогенни световъртежи, при тях само АД.
Еньо, ти проблем с бъбреците имаш ли? Това кръвно от какво ти е, дали е чиста дистония?

# 692
И при мен водещи са вегетативните симптоми и от там се включва ПРто. А като се задълбочи се включва и депресийката и хипохондрията ииииии въртележката ме завърта  ooooh!

# 693
Ламиктала ти действа антидепресиращо???? Че то е антиконвулсант, като депакина, успокояващо му е действието, ама вече нищо не може да ме учуди.
Лично аз развих ПР след чисто физически проблем със сърцето, депресия също. Но вече съм абсолютно сигурно, че стреса при мен много влошава нещата. Ето сега малката е с нервни кризи, баща ми с болки, притесних се много и веднага се влоших, включих си алора та да видим.
Ноа, проблемите с вестибуларния се лекуват с бетасерк и другите там от арсенала, но може да си имала чисто психогенни световъртежи, при тях само АД.
Еньо, ти проблем с бъбреците имаш ли? Това кръвно от какво ти е, дали е чиста дистония?

Гала, при прилагане на Ламиктал за БАР, той има силно антидепресивно действие, не работи като Депакин или литий за да "успокоява" само. Даже в много случаи, когато се третира депресия ( чиста ) ако АД нямат ефект, се дава Ламиктал. Ето много полезно инфо:

http://www.moodtreatmentcenter.com/lamictal.pdf

Този сайт, който съм цитирала по-горе е много полезен, но мисля,че е само за проблеми с настроението, не е за ПР, но все пак можете да прочетете ужасно полезни и лесно обяснени неща на него!

# 694
      Здравейте, страдам от паническо/тревожно разстройство от доста години. Сега ми предписаха КОАКСИЛ. Знам, че това си е стар медикамент и го пуснах в гугъл да се сетя как изглеждаше опаковката и дали съм го пил през годините. Притесниха ме много изображенията, които излязоха. Какви ли не странични ефекти има в  листовките, но това ме стресна!  Моля за коментар, някой чувал ли е такова нещо? Ето какво излиза когато напишеш КОАКСИЛ и търсиш изображения https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0 … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

# 695
      Здравейте, страдам от паническо/тревожно разстройство от доста години. Сега ми предписаха КОАКСИЛ. Знам, че това си е стар медикамент и го пуснах в гугъл да се сетя как изглеждаше опаковката и дали съм го пил през годините. Притесниха ме много изображенията, които излязоха. Какви ли не странични ефекти има в  листовките, но това ме стресна!  Моля за коментар, някой чувал ли е такова нещо? Ето какво излиза когато напишеш КОАКСИЛ и търсиш изображения https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0 … p;ved=0CAYQ_AUoAQ

Здравей,

Учудвам се,че са ти изписали Коаксил, лекарството наистина е старо и има много странични ефекти. Помня,че и на мен го бяха предписвали преди и не го пих изобщо. В момента има толкова много нови медикаменти,които могат да помогнат, не знам защо доктора е решил точно Коаксил да изписва, но след видяното и аз на твое място не бих го пила.

От кой град си? Имаш ли възможност да отидеш при друг лекар за второ мнение?

# 696
имаш право да се плашиш, Биггиго.
Всички лекарства на химическа основа и особено прилаганите за "лечение" на психически и неврологични болести са предпоставка за влошаване на здравето на хората по ред причини, както физически, така и духовни,

# 697
sila7, ти защо пишеш в тази тема изобщо? Извинявай, но се учудвам предвид крайните ти изказвания, защо не си в темите за духовни практики и подобни, а се занимаваш да ни просветляваш за лекарства и прочее? Остави хората да прценят за себе си какво е добре и какво не. Ти ли ще поемеш отговорност ако човек не си пие лекарството и се самоубие, защото " Всички лекарства на химическа основа и особено прилаганите за "лечение" на психически и неврологични болести са предпоставка за влошаване на здравето на хората по ред причини, както физически, така и духовни". Аман от специалисти!

biggigo, това което е написал/а sila7 не отговаря на истината. Има много лекарства които ще ти помогнат, стига да са прдписани адекватно. За това са тези лекарства. Както и всички останали лекарства за всякакви болести, без значение психически или неврологични! Не слушай врели-некипели на хора които влизат тук само за да плюят и да проповядват "духовните си практики",защото това далеч не е истината и тази тема сме я говорили много, можеш да разгледаш предишните страници.

Кажи ми от кой град си?

# 698
Аз съм пила коаксил, нищо не ми стана.

# 699
Оушънборн, а да си чувала за статистики, сочещи, че именно препарати против депресия са ставали в много случаи причина за самоубийства, че и за убийства? 
явно не!
така че, като се препоръчва на хората да пият е в пъти по - опасно и отговорно, да не говорим, че това не е естествено лечение!

# 700
  • София
biggigo, това, което си гледал, са руснаците, които си инжектират коаксил венозно в огромни количества, защото в такива дози действа като наркотик. То ако си инжектираш аспирин по тоя начин, сигурно ще умреш от раз.
Иначе коаксила го водят слаб АД и доста често психиатрите пробват първо с него, преди да започнат с тежката артилерия.

# 701
Хора, мисля че Ксанакса ми действа зле  Sad Ще почвам да го спирам...въпреки, че досега взимах дори по-малко от предписаната доза... Наистина ли няма никъде вече Ривотрил??? Cry Cry Ако случайно някой е съгласен на размени, имам 2 блистера Ксанакс 0.5 мг.... Praynig

Този Коаксил имам много блед спомен, че го пих около 2 седмици след първият ми рецидив. Бях буквално в ада.За първи път в живота си имах суицидни мисли  #CrazyРев абсолютно всеки ден,тотално парацальосване и всичко черно,черно... Може и да бъркам препарата, но помня,че имаше нещо синьо на опаковката,или самите хапченца бяха сини и много мънички..и се взимаше 2 или 3 пъти на ден..Забравила съм наистина..

# 702
  • София
Noa, отиди при пси и му кажи да ти изпише невролептик на мястото на ксанакса. Примерно хедонин, флуанксол или хлорпротиксен. Вярно, не са като бензодиазепини и освен да обират тревожността, от тях и доста ще ти се спи, но пък няма пристрастяване. Не пречи да опиташ. Хедонина е изчистен откъм странични ефекти, но е доста силен, аз от 1/4 от минималната доза спя като къпан. Флуанксола като че ли е по-лек и при доста хора се понася добре.

Другия вариант е да ти изпише транксен, за мен това е най-добрия бензодиазепин - обира тревожността без да има приспиващ ефект, уникален направо. Само не съм сигурен дали го внасят все още. А и все пак си е бензодиазепин и трябва да се подхожда внимателно и да не се прекалява.

# 703
Noa, отиди при пси и му кажи да ти изпише невролептик на мястото на ксанакса. Примерно хедонин, флуанксол или хлорпротиксен. Вярно, не са като бензодиазепини и освен да обират тревожността, от тях и доста ще ти се спи, но пък няма пристрастяване. Не пречи да опиташ. Хедонина е изчистен откъм странични ефекти, но е доста силен, аз от 1/4 от минималната доза спя като къпан. Флуанксола като че ли е по-лек и при доста хора се понася добре.

Другия вариант е да ти изпише транксен, за мен това е най-добрия бензодиазепин - обира тревожността без да има приспиващ ефект, уникален направо. Само не съм сигурен дали го внасят все още. А и все пак си е бензодиазепин и трябва да се подхожда внимателно и да не се прекалява.

newsm10 Благодаря! Ще пробвам така.

# 704
Оушънборн, а да си чувала за статистики, сочещи, че именно препарати против депресия са ставали в много случаи причина за самоубийства, че и за убийства? 
явно не!
така че, като се препоръчва на хората да пият е в пъти по - опасно и отговорно, да не говорим, че това не е естествено лечение!
То със чуване и този казал, оня рекъл-не става. Иде реч за наука все пак и всяко едно подобно махлянско подхвърляне, небазирано на научни доказателства е нелепо. Да, в началото при много АД има засилване на суицидни симптоми, та именно по тази причина ,докато минат страничните ефекти, АД се пият под лекарски контрол........и не само в началото де. Явно нещо си чела- недочела. Има хора, които се самоубиват с невролептици, но не защото ги пият, а защото са избрали по-лекия начин.

Общи условия

Активация на акаунт