ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 254
  • 763
  •   2
Отговори
# 705
Напълно съм наясно, че няма медикамент от този тип, който да няма отрицателно въздействие върху тялото, но такива снимки за никой друг препарат не бях виждал както за Коаксила. Да се надяваме, че това е в следствие на големи дози при наркомания, а не при нормален прием. Иначе живея в София и ми е изписан от Националния консултант по психиатрия доц.Миланова. Чудя се и аз няма ли по нови медикаменти с да кажем по-меки странични ефекти и по щадящи. Ходил съм и при много титулувани доктори и при много безизвесни и истината е че трябва да се уцели дозата и комбинацията от медикаменти за всеки индивидуално за конкретния момент. Ама докато се уцели падат едни опити на наш гръб. Sad Ходя и на психотерапия с идеята да се вземат възможно най-малко медикаменти. Simple Smile

# 706
Бляяя, разрових се за тези, които enyo изреди и ме хвана шубето Thinking
Нямаше ли някакво хомеопатично на Боарон за тревожност?Някой да го е пил? Уффф, не знам какво да правя вече. Попаднах и на едно изказване относно АД и хората с ПР- та според човека ,който го беше написал, хората с ПР нямали проблем със серотонина и АД бил напълно излишен а и можел допълнително да влоши положението.Проблемът е с адреналина...Сякаш има резон, понеже аз защо както си взимах чинно Золофта, ме почна пак световъртежа и кризите  newsm78.От друга страна, на листовките си пише, че даденият АД е и за тревожни разстройства..
Спирам да чета, че психясах... и без това ми е зле цял ден.

# 707
Пулсатила, Гелсемиум, Аконит са добри за паническо разстройство и тревожност, но там малко трудно-трябва да си прецениш точните характеристики за да си избереш хомеопатично. Аз пия хлорпротиксен и съм доволна-вече го пия само при нужда и определено към него не се пристрастява.

# 708
Ох като чета за коментарите на АД колкото съм в депресия и ме ме страх да пия лекарства още повече ме хваща страх Откакто пих тоз сароксат и не знаех къде се намирам едни объркани мисли просто не знам кои АД ще бъде подходящ за мен Защото ходех и сменях АД преди 2 години и  нищо и като ги спях и си направих операцията на очите и се реших проблема Но сега наистина имам нужда от тях ама голяма и отлагам и си изпадам в депресия  направо не ми се мисли Толкова години ходех на пси заради замаиване и тои ми сменяше АД и все ми казваше след 10 дни ще се оправих но тези 10 дена недоидоха но след операцията всичко се нареди малко след това от ходене по лекари оп депресия  и хипохондризъм Ами сега на къде как да се оправя  спа по 3 часа на вечер и после сам като парцал

# 709
Ако искате сериозна терапия, елате при днешните ми деветокласници-35 парчета се навили да ме бойкотират , защото съм нова и да видят колко му е хала на психолога......В края на часа ме питаха къде ми е кабинета  rotfImbo Абе костеливичка съм...... Wink

# 710
sila7, нямам време и нерви да се боря с простотията, спирам да ти отговарям. Статистики и тем подобни си чети ти. Питах те, защо си в темата, не получих отговор! Не може да се изказваш така крайно за нещата, след като има хора които се нуждаят от лекарства за лечение!

Относно Коаксила, аз съм останала с впечатление, но ето че има запознати хора, които да кажат,че не е силен АД. Аз лично не го харесах и не съм го пила.

Относно Вихра Миланова, какво да ти кажа biggigo? Жена с много ангажименти, доста заета, прегледа й е сума ти пари, а трае не повече от 20-30 минути. Тях като консултант по психиатрия и то национален, не можа да ме диагностицира правилно. Не вярвам вече на "светила". Намерила съм 2 добри лекари и смятам,че са адекватни. Гледам да ходя при по-неангажиращи и не-заети хора, а не светила и специалисти. И Вихра Миланова и Рали Димитров са големи "специалисти" и никой не можа да ми каже какво се случва с мен или да ми намери правилна терапия. Ако имаш желание, ще ти дам координати на лични на нормален психиатър от ВМА Simple Smile

Относно Ривотрила - има го в Румъния и Сърбия. Чакам доставки и от двете държави. Като ги получа, ще ви пиша как е Simple Smile

# 711
Джеренце, половинът варял 1 чаена лъжица в 300 мл вода 3 минути. Като изстине го прецежда и аз го пия 3 пъти на ден-равни части от това, което е останало. И аз се самовъзпитавах по отношение на кафето ама днес от 7-18.30 на работа и нямам време да хапвам, та пак отразих 3 кафета.... Confused

# 712
Джеренце, половинът варял 1 чаена лъжица в 300 мл вода 3 минути. Като изстине го прецежда и аз го пия 3 пъти на ден-равни части от това, което е останало. И аз се самовъзпитавах по отношение на кафето ама днес от 7-18.30 на работа и нямам време да хапвам, та пак отразих 3 кафета.... Confused

alinna, можеш да пробваш с безкофеиново или заместител - цикория Simple Smile

# 713
Aли, благодаря ти много Hug Как са калпазаните в час Hug Възхитена съм от теб Hug
Аз нищо не съм преподавала, че ме е шубе, имам социална фобия.  А и съм в н. институт, не във ВУЗ.
Айде взимай пример от мен - само една чаша негърска пот съм днес.
Като откажеш кафето се отслабвало. Да се надявам на това...

Ноа, има тема тук за ривотрила. Там обсъждат как се сдобиват с него.

Относно гореказаното от някой - е, сега, трябва от време на време да има разнообразие в темата.
Някъде зачезна тази, дето ни анатемосваше. По-точно ни заявяваше, че в нас се е вселил  дяволът щом сме имали натрапчиви мисли Joy (аз пък да не взема да я повикам ooooh!)

# 714
Хахахаххаха, Джери искрено ме разсмя  Joy

За Ривотрила - ще ни направят като наркомани след това спиране, толкова хора пострадаха от това! Не е човешко! Да не анатемосвам, ама гръм да я удари тая министърка!

Обещавам, веднага като получа Ривотрила и от Румъния и от Сърбия ще ви пиша и ще ви кажа какво как и защо Simple Smile

# 715
Ох, хора споделете как беше при вас началото на каквато и да е терапия? Днес започвам с нов АД. Положението е ужасно. Цял следобяд съм Па след ПА. Пих 1/2 Ксанакс /т.е. 0,25/ - една абсолютна нула. Грам не ми подейства. След няколко часа взех и 1 Валидол, малко се пооправих за час- два и пак отново. Кажете има ли ли сте такива моменти с толкова много ПА за деня. По колко Ксанакс сте взимали  когато сте били най-зле? Обадих се на пси и каза да вземам сега сутрин и вечер по едно цяло от 0,5. Това не е ли много? И може ли да споделите какви са били вашите симптоми в най-лошите ви дни? При мен започват парещи вълни по гърба, замайване, което преминава в замъглено виждане /все едно ми е паднала кръвната захар/ и от там още повече се панирам, че може да припадна и пак и пак се въртя в омагьосания кръг. Вече и аз си мисля, че не може всичко това да е от ПР. На мен това ми е първи сериозен рицидив. Имала съм да ги нарека мини-рецидиви на фона на поддържаща терапия, които се овладяваха много бързо със засилване на дозата. Но сега след 3,5г без лекарства, сега имам чувството , че съм по-зле от първия път /или съм забравила - незнам/ Сори за дългия пост  Sad

# 716
Джери, я я? Къде е таз тема?
Ами аз имам близка приятелка румънка! Ама как да стане като е с рецепта??!! newsm78

Веста78, при мен замайването е отделно, не задължително част от ПА.Иначе всичко започва с една много странна вълна из цялото тяло, преди която обикновенно има едно прималяване и изпотяване....и сякаш кръвта в ръцете ми изстива..не знам точно как да го опиша.Нали се сещате като усетите че ви хваща алкохола, ви удря в раменете и ви олекват ръцете, еми нещо подобно,само че не отпускащо,ами смразяващо и схващащо.После пулсът ми веднага скача над 100 и се разтрепервам до степен, в която и ченето ми трака..И това всичко в рамките на по-малко от 10 секунди...А в най-лошите дни не мога да ям и да си стоя на краката..само лежа, но не мога и да спя, особено ако атаките са ежедневни.

# 717
НОА, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721529.195;topicrefid=20. Някой там и подаряваше опаковки. Но както чета е както казва Oceanborn -от Румъния или Сърбия с рецепта. В Македония не знам как е една позната пие подобното на лексотан и без проблем си го купува.
За мен касанакс, ривотрил - все тая, по еднакъв начин ми действат.

И сега спрях кафето и алкохола и почнах да треперя и да ме боли главата Mr. Green Сигурно абстиненция имам  Mr. Green

# 718
  • София
Джери, и аз като спра кафето, съм два дни с главоболие и цяла седмица в депресия Simple Smile То зависи колко силно психически си пристрастен. И вътрешния глас почва да ми опява: ма защо сега, едно удоволствие си имаш, от удоволствията ли трябва да се отказваш, това са дребните радости в живота... И аз накрая не издържам и пак си го почвам  Mr. Green А да не ти казвам какво става, ако реша да спирам цигарите  Mr. Green

# 719
Здравейте отново! Simple Smile

Тъй като съм нова в пиенето на антидепресанти ( ципралекс ) ме интересува с какво мога да го съчетавам при настинка? До сега си пиех Тайлол Хот, но ме притеснява, че пише в листовката да не се пие с антидепресанти.. Confused

Общи условия

Активация на акаунт