ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 283
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
еееееее  Crossing Arms Тъкмо мислех да си сложа новата диагноза и да се самоуверя,че моето не е ПР
 Laughing

# 676
еееееее  Crossing Arms Тъкмо мислех да си сложа новата диагноза и да се самоуверя,че моето не е ПР
 Laughing

Съжалявам!   tooth  Hug

# 677
Аз пък примерно нямам симптоми на НВД и невроложката ми каза, че са абсолютно различни заболявания. Дистонията е свързана с вестибуларния апарат.

# 678
Ааа как е свързана с вестибуларния, не съм чувала такова нещо.  Според мен при ПР трябва да има пристъпи на паника, докато при дистонията има дисбаланс между симпатиковата и парасимпатикова нерна система. За мен не са едно и също нещо.

# 679
Ааа как е свързана с вестибуларния, не съм чувала такова нещо.  Според мен при ПР трябва да има пристъпи на паника, докато при дистонията има дисбаланс между симпатиковата и парасимпатикова нерна система. За мен не са едно и също нещо.

И аз така знам. Преди да развия ПР имах един период от около година и нещо, в който бях със ускорен пулс и екстрасистоли. Казаха ми че е вегетативна дистония. Тогава нямах никакви панически пристъпи, даже не знаех какво е това ( колко щастливо съм си живеела само...). След около 2г започна ПР.
Тоест ако си с ПР може да имаш и НВД, а ако си само с НВД си направо щастливец  Crazy

# 680
Оооооооооо.. Гала, Алина, кажете по-подробно please Praynig

Точно това ме накара да се замисля, че "паническите" ми кризи са винаги в следствие на някакво чисто физическо разтърсване... Знам ли дори дали са паники.Просто като ти стане толкова зле изведнъж,няма как да си спокоен... Съвсем се обърках вече .. ooooh!
проблем с вестибулара си имам.Есента даже напуснах работа,защото не можех да ходя по улиците и се подпирах по сградите.....На приливи и отливи ми е..и не съм много сигурна дали се влияе от АД.

"Тоест ако си с ПР може да имаш и НВД, а ако си само с НВД си направо щастливец  Crazy"

Хм newsm78 А ако си имал само НВД не можеш ли да развиеш и ПР? Абе явно са свързани нещата малко или много...

# 681

"Тоест ако си с ПР може да имаш и НВД, а ако си само с НВД си направо щастливец  Crazy"

Хм newsm78 А ако си имал само НВД не можеш ли да развиеш и ПР? Абе явно са свързани нещата малко или много...

Разбира се, че можеш да развиеш и ПР, но не е задължително. При всеки е различно. Аз така да се каже прогресирах в тази насока за съжаление.

# 682

Разбира се, че можеш да развиеш и ПР, но не е задължително. При всеки е различно. Аз така да се каже прогресирах в тази насока за съжаление.

Даам..Най-вероятно и при мен е бил такъв случаят! Confused

# 683
  • София
Мисля, че от няколко години такава диагноза "вегетативна дистония" няма и тя е приравнена към ПР. Моята пси ме питаше какво имам предвид, като й казвам, че ме е ударила вегетативната дистония.
Аз поне за себе си правя разликата с това, че при ВД нещо в организма ми избива без да имам причина или да съм нервен и впоследствие ме удрят нервите. Докато при ПА първо е психическото напрежение, което впоследствие избива в телесен симптом. Явно двете са до такава степен свързани, че психиатрите не правят разлика и за тях няма значение кое се случва първо, защото и двете се лекуват с един арсенал лекарства.
Мен днес пък кръвното ми играе. Сутринта излизах и ми беше едно смотано и напрегнато и като се прибрах, си премерих кръвното 170/100. След 20-ина минути падна на 140/90. За мен това си е дистония при положение, че не съм имал никакъв повод да се притесня от нещо, нито нещо ме е притеснило, за да вдигна кръвно.
На моменти се чувствам старец направо. Баба ми на 86 години е по-здрава от мен Sad

# 684
Ааа как е свързана с вестибуларния, не съм чувала такова нещо.  Според мен при ПР трябва да има пристъпи на паника, докато при дистонията има дисбаланс между симпатиковата и парасимпатикова нерна система. За мен не са едно и също нещо.

според мен пък двете преливат едно в друго и всяко от тях е предпоставка за възникване на другото.
което не винаги е задължително.

# 685
Аз нямам вегетативна дистония  Simple Smile, обаче страдам от неспособност да отказвам.  #Cussing out Не стига, че нямам време да си поема въздух, ами и днес ми предложиха да преподавам философия и психология........меката Мария, понеже безкрайно уважава директора на въпросната гимназия и въпреки, че осъзнава как се скапва-не можа да откаже. Ама как да се науча да отстоявам себе си.....ми кога пък ще спя  Confused. Определено се нуждая от психотерапевт.

# 686
  • София
Алина, викаш, не можеш да отказваш. Хмм.......  smile3502

# 687
Алина, викаш, не можеш да отказваш. Хмм.......  smile3502
Хей.....много ти розова дъФката  smile3534

# 688
На моменти се чувствам старец направо. Баба ми на 86 години е по-здрава от мен Sad
Баба ми на 94 беше по-жизнена от мен!!!Въпреки всичките лекарства,които пиеше...
Enyo, това кръвно..направи го нещо Confused

Алина, аз как хубаво си се научих да отказвам Crossing ArmsМоже би това беше единствената положителна страна на ПР Joy

# 689
Ми не мога пък.  Sad Аз си ги обожавам децата от тази гимназия.....пък и директорът винаги е подкрепял структурата ни.......офффффф

Общи условия

Активация на акаунт