Колко време се опитвахте да забременеете момичета?

• 76 529
  • 379
  •   1
Отговори
# 150
Моят съвет е да идеш веднага на лекар! ако има бременност и кръвотечение (макар и слабо, трябва веднага да погледне специалист и да предприеме адекватни действия). Желая ти успех  Peace

Благодаря ти!
Утре съм на лекар  Praynig

# 151
  • София
Моят съвет е същият и сподели,дано всичко е наред.Ярка ли е чертата на теста?

# 152
Чертата си е ясно отчетлива. Сега звънях на личния лекар, който ми каза да чакам 1 месец и чак тогава ако не ми дойде да ида на гинеколог? Да чакам или направо да отида?

# 153
кръвотечение и бременност никога не се пренебрегва. Сериозно ти препоръчвам да посетиш час по-скоро лекар. Ясно е, че ще е рано и нищо няма да се види, но трябва да се вземат мерки за кръвотечението! Предполагам, че личната ти лекарка е казала да не бързаш, защото дори плоден сак е рано да се види, но не те съветвам да оставяш нещатата така. И все пак решението е твое и спрямо това как се чувстваш!!! Желая ти успешна и лека  бременност  Peace

# 154
Здравейте, момичета  Hug
Днес ходих на гинеколог и всичко е отлично, всичко е нормално и наред!
Бременна съм в съвсем ранен стадии с 2 мм точица.  smile3531
Започва се  pregnant
Благодаря ви
 lovekiss

# 155
Честито!!! Лека и безпроблемна бременност  Peace

# 156
  • Prague Czech Republic
Здравейте, момичета  Hug
Започва се  pregnant
Благодаря ви
 lovekiss

Честито и от мен!

# 157
Здравейте, момичета  Hug
Започва се  pregnant
Благодаря ви
 lovekiss

Още една нова мама, като мен...  Laughing Честито и безпроблемна бременност !   bouquet Heart Eyes

# 158
Да ви попитам, рано ли ще е другия месец да отида на 4D?   bouquet

# 159
  • Пловдив
Рано е... Аз мисля, че е рано.
Другия месец тепърва ще те запишат на ЖК, като бременна.
После имаш БХС (по желание), което е 14-16 седмица мисля за синдрома на Даун и там няма 4D.
4D е добре за фетална морфология. Аз постъпих така: изчаках лекарката от ЖК да ме насочи за ФМ. Тя ме изпрати на ФМ към 22-23 седмица. Има и късна ФМ 28-30 седмица.

Сега ти си в 7-ма седмица. другия месец, както казах ще си 10-11 седмица. ЖК се записва в 12 седмица. 10-11 седмица плода още няма оформено лице и черти на лицето и т.н. неща, които родителите виждат на 4D. Разбирам ентусиазма ти от бременността, но е рано. Сега избери при кого ще си водиш ЖК и дано да е добър лекар, който най-точно ще ти обясни всичко.

# 160
  • София
Расвам се,че всичко е наред с теб Успех ти желая за напред.И адмирации,че посети лекар,аз бях в подобно положение и беше спонтанен аборт,така че не бива дас е чака. в ситуация.

# 161
Miçi, честито и лека и безпроблемна бременност  Hug  bouquet
 Мен ме записаха на ЖК още в 7 г.с.  Rolling Eyes

# 162
  • Варна
Много рано.Мен чак в 12 седмица ме записаха.

# 163
  • Пловдив
ЖК по програма "Майчино здравеопазване" на НЗОК се записва в 12 седмица. Води се диспансеризация със съответните предвидени от ЗК диагностики и изследвания. Преди 12 седмица няма план за изследвания на бременните. Някой АГ записват пациентките по-рано, но реално тези пациентки са просто записани, а всъщност не им се водят все още изследвания и наблюдения по ЖК, тъй като не са достигнали седмиците по графика. Евентуално през ранния период до 12 седмица могат да се правят всякакви ехографски прегледи и изследвания, но те се считат, че са по желание на пациента и съответно се заплащат. До 12 седмица, докато не е записа ЖК по ЗК могат да се правят само гинекологични (или други) прегледи с напарвление от ЛЛ (каквито са прегледите и на жени, които не са бременни) - първичен преглед и в рамките на 45 дни от него вторичен преглед при същия специалист. Обикновено тези два прегледа при АГ се използват за диагностициране на бременността (вътрематочна бременност с плоден сак в матката) и определене на това, че ембриона е жив и се развива (установяване на сърдечен ритъм на плода).

# 164
Може и така да е, но моят гинеколог не ми вземаше пари за нито един ехограф, знам, че много само 2 пъти преглеждат безплатно и от 5 г.с ходих с направлението за ЖК, но ме върна първия път, само потвърди бременността, в 7 г.с ме записа и ехограф ми прави, явно съм хванала някакъв бонус  Simple Smile, шегувам се, разбира се, така си е свикнал моят явно.

Общи условия

Активация на акаунт