Колко време се опитвахте да забременеете момичета?

• 76 544
  • 379
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Да ви попитам, рано ли ще е другия месец да отида на 4D?   bouquet
Много е рано. GrinningПреди това имаш куп изследвания.
Аз другата седмица съм на 4Д,тогава правя и 20 седмица.

# 166
  • Пловдив
Доста лекари наистина не вземат пари за ехография и правят повече от предвидените от ЗК 2 ехографии за цялата бременност. Това не е свързано с ранното записване на ЖК. Ехографските прегледи навярно ги правят повече от 2 пъти, защото след като в кабинета на съответното АГ има ехограф е безумие да не го използва само, защото по план ЗК предвижда 2 ехографии. Само заради този план един лекар, разполагащ с апаратура да не я използва за да има сигурен поглед над нещата, а да се доверява само на "тегли-мери" и да обикаля целия ти корем, като се опитва да чуе със слушалка бебето не си заслужава щом има ехограф и за 5 мин може набързо да прегледа плода дали е жив и дали се развива (не говорим за големи подробности). Все пак медицинската апаратура и изследвания са направени за медицинска диагностика (за работата на лекаря), а не просто за спокойствието на пациента и това един лекар да има апаратура е предимство и спокойствие и за него, че няма да се случат неща, които не е могъл да види и предотврати.

# 167
  • София
A  защо според вас ЗК е дала право само на два прегледа? При условие, че за 5 мин. действително АГ-то може да види основните неща-живо ли, отговарят ли размерите? Направо неудомявам...Никой няма да се запиже на ЖК някъде без ехограф.

# 168
  • Пловдив
Предположение само
1: Защото има АГ, които работят по ЗК и нямат ехогрфи и ЗК не иска да ги лишава от възможността да водят ЖК, а вече дали бременната ще се запише при такъв - може и да се записват. Има бременни, които записват ЖК по ЗК само за да са в базата за регистриране на бременност и съответно после болнични и майчинство, а всъщност прегледите ги водят при лекари, които не работят със ЗК.
2: Програма "Майчино здравеопазване" не е актуализирана във времената, когато почти няма АГ без ехограф и когато са описани изследванията по месеци 2 пъти си е било нормално (минимално достатъчно в решаващи етапи от бременността) предвид, че група АГ в отделение са преглеждали на един апарат.

# 169
  • София
Аз ходех само на частно, но ми издаде 45-дневен болничен преди раждане, като от началото ми предлагаше болнични. Издаде и обменна карта за раждане 1 м. преди термина. Всички бременности от определена седмица се регистрират в някаква държавна база данни, не само тези на частно.

# 170
  • София
Не само тези на държавна ЖК исках да кажа Simple Smile

# 171
  • София
Няма такова нещо- погледнато от моята призма и опит.
Моите бременности ги следеше изкъсо, всяка седмица бях като на фетална при един от най- добрите репродуктивни специалисти, като всеки преглед плащах. Никъде никакви данни този доктор не е вкарвал в държавната система или както и да се нарича това.
В това време болничните и изследванията по каса ми ги пуска друг АГ при който се водех на ЖК по касата. Всеки месец веднъж минавах и през него да види бебето за минутки и да коментираме какво казва специалистът. Не ме е таксувал и стотинка.

За записване на ЖК преди 12 гс няма особен смисъл, освен ако някой не склони по каса да запише, някак предвид правилата. Рядко лекарите избързват да записват на женска. Да не муфти жената с платените пакети на частно.
За 4D  или 3D според мен е все тая кога, имам чудесни снимки на бебоците и в съвсем ранни седмици. Ако лекаря е благосклонен да не муфти за 4D  при ранна бременност, а за кеф просто пусне малко да се види Simple Smile няма проблем. Иначе специално да се записва преглед на 3-4 D ... Поне 5-6 месец.

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 01:36 от magnet_for_happiness

# 172
  • София
Няма такова нещо- погледнато от моята призма и опит.
Моите бременности ги следеше изкъсо, всяка седмица бях като на фетална при един от най- добрите репродуктивни специалисти, като всеки преглед плащах. Никъде никакви данни този доктор не е вкарвал в държавната система или както и да се нарича това.
В това време болничните и изследванията по каса ми ги пуска друг АГ при който се водех на ЖК по касата. Всеки месец веднъж минавах и през него да види бебето за минутки и да коментираме какво казва специалистът. Не ме е таксувал и стотинка.

За записване на ЖК преди 12 гс няма особен смисъл, освен ако някой не склони по каса да запише, някак предвид правилата. Рядко лекарите избързват да записват на женска. Да не муфти жената с платените пакети на частно.
За 4D  или 3D според мен е все тая кога, имам чудесни снимки на бебоците и в съвсем ранни седмици. Ако лекаря е благосклонен да не муфти за 4D  при ранна бременност, а за кеф просто пусне малко да се види Simple Smile няма проблем. Иначе специално да се записва преглед на 3-4 D ... Поне 5-6 месец.

Shte q pitam kato hodq sledvashtiq put. Mislq, che gi vkarvat. Imashe sega sluchai s edna jena vuv Franciq s 5 ubiti novorodeni vkushti. E ne se e sledila Simple Smile

# 173
Моята гинеколожка ми каза, че задължително до 3ти месец трябва да се мине през 4D......... Simple Smile

# 174
  • Sofia
Моята гинеколожка ми каза, че задължително до 3ти месец трябва да се мине през 4D......... Simple Smile
Нещо друго е имала предвид. Нищо няма да се види впечатляващо на 4Д. Може би е имала предвид, че трябва да се направи ранния скрининг между 11-13 г.с

# 175
  • Пловдив
До трети месец де прави биохимичен скрийнинг. Това е комплексно изследване, което включва кръвна проба и ехография със замерване на показатели на плода.
Кръвната проба се изследва за генетични маркери. Попълва се и бланка с възрастта на майката и други рискови фактори, които може да са знак за наследствена обремененост /роднини с генетични аномалии, предишни бременности и деца с аномалии/.
Ехографията не е 4D за този скрийнинг, а си е с обикновен ехограф. Замерват се показателите на плода и дали растежа му съответства на срока набременността най-важното е, че се замерва нухалната гънка, която точно в този период трябва да е в определени граници.
Кръвната проба и резултата от нея, както и замерванията, ако не съответстват на границите могат да бъдат индикация за плод, който е с хромозомни аномалии /синдром на Даун/.
БХС обаче не поставя диагноза, а дава вероятности. Каква е вероятността плода да има аномалии. Ако вероятността при тези изследвания се окаже висока се назначават допълнителни тестове /амниоцентеза, неинвазивни генетични тестове/, за да може наистина да се диагностицира състоянието на плода. Ако вероятността е малка / 1 заболяване: хиляди здраве/ се счита, че плода е здрав, но не е гаранция, защото я има тази единица и може да се случи всичко.

# 176
  • София
хахахах, ама и добра гинеколожка си си намерила, как само е обяснила! Simple Smile момичетата са обяснили! Това замерване на плода се прави на 2D.

# 177
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но нямам много време.... Всичко върви нормално, в понеделник ми направиха генетичното изследване за синдрома на даун ииииииии ще си имам момченце ....   bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 178
  • Prague Czech Republic
Честито ти момче!  Hug

# 179
Благодаря ти много, не мога да опиша колко много се радвам и колко бързо стана всичко, така и до като се усетим и бебето ще си дойде  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт