Частни училища - информативна тема 5

• 93 339
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А не искате ли сестра му да се прехвърли в СС, или тя не иска да държи приравнителните изпити.
Аз не искам да я местя там.

# 376
  • София
А къде учи малкия сега?
Аз ако бях на твое място нямаше да се замислям а задължително да ги запиша в едно училище. А и щом на малкия му харесва училището....какво го мислиш толкова? Ти поне имаш обективни впечатления от училището защото каката е вече няколко години там.

# 377
  • София
Видях във ФБ страницата на СС, че са участвали в някакъв турнир по плуване. Къде ходят на плуване или си имат собствен басейн?

# 378
  • София
Здравейте,

От само читател в темата вече се записвам като участник, защото дъщеря ни е приета в Бългаско Школо, а вчера разбрахме, че и в Света София за ПУК, и решихме да я запишем в Света София (това беше и първият ни избор).

Разбирам, че тук има много майки на дечица в Света София и бих искала да помоля за мнение за учителките в ПУК, защото ни казаха, че ако имаме предпочитание за учителка можем да го посочим (аз не ги познавам и нямам впечатления). Допълнителен въпрос - още от първия учебен ден ли децата ходят с автобусче на училище или има някакъв период на адаптация, когато ги водите? Въобще как протича адаптацията в първите дни на ПУК?

# 379
  • Sofia
Честито за приема! Какъв беше изпита?

# 380
  • София
Както е посочено и в страницата на училището - заведохме я в 9 сутринта и я оставихме, в 2 следобяд си я взехме. Прекарала е деня в един от ПУК класовете, учила е с децата, играли са вътре и навън, обядвали са...казаха ни, че след 24 април можем да отидем да видим какви задачи е правила докато е бил в ПУК класа и с психоложката и как се е справила ( но явно се е справила чудесно след като ни поканиха да я запишем)

# 381
  • София
Ден на отворените врати в "Джани Родари":
11.03.2015 - за ЧОУ
12.03.2015 - за ЧЦДГ и ясла

# 382
Здравейте!
Прочетох темата и ми е интересно - в колко училища заведохте децата си на събеседване преди да се спрете на 1-2-3 училища ?
Колко време отделяте седмично, за да работите с децата и от каква възраст?

# 383
  • Sofia
Здравейте!
Прочетох темата и ми е интересно - в колко училища заведохте децата си на събеседване преди да се спрете на 1-2-3 училища ?

Мисля, че е по - нормално първо да изберем 1 - 2 - 3 училища и след това да водим децата . В моя случай училищата бяха 2 , събеседванията /изпитите също 2.

# 384
Любезна и аз като  Shantal.    Избрах три училища които покриват изисквянията ми. Разгледахме ги, проведохме разговори с пераонала. Едното отпадна и детето го заведохме в 2.

# 385
Ние бяхме избрали за посещение от нас 4 училища. 1то отпадна,защото приемът му не е по същото време,когато е на другите и не отидохме. Детето заведохме в 2.

# 386
  • Sofia
И аз мисля да избера 2-3 и да се яви на пробно в 2.

Има ли някои с детенце в  начално у-ще Азбуки?

# 387
здраевйте, събирам мнения, защото съм в дилема и не мога да преценя как да постъпим.
Къде предпочитате детето ви да изкара ПУК, в детската градина или в училището?
Кога е по-лесен приема, за ПУК или за 1ви клас? Т.е.съществува ли фактът всички първи класове да са запълнени още оит ПУК и да няма места?

Благодаря за споделения опит   bouquet

# 388
Различните училища имат различни политики в това отношение.
Там, където е моето дете, например единият първи клас се запълва от ПУК, а другият се събира от "външни" деца.

От гледна точка на социалните и поведенчески умения, необходими за училище, оценявам предучилищната по-скоро като плюс. В градината е доста различно и определено "по-бебешко". Не че няма да научат същите неща и в първи клас, но може би ПУК прави прехода по-плавен.
Обучителният материал не е проблем и в двата варианта, по-скоро визирам умения в общуването, търпение да седят и работят на чин, отговорност за багажа си и т.н. - неща, върху които в градините не се работи точно в този вид.

# 389
  • София
Предимството да запишеш в ПУК е, че всички деца ще са нови, докато в 1-ви клас малко или много вече има изграден колектив. Освен това имаш една година да прецениш дали училището/учителката/децата отговарят на вашите представи и ако не е така, да запишеш детето в 1-ви клас другаде (по-късно такава смяна би била по-трудна във всяко отношение).

Rosi17, имам 2 познати деца в Азбуки. И те, и родителите са много доволни. Аз също съм разглеждала училището, останах с много добри впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт