Частни училища - информативна тема 5

• 93 341
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
благодаря за бързия отговор.
имаш ли някакви впечатления от качеството на обучението?

За съжаление нямам, може би някой друг ще ти е по-полезен.

# 361
Rosss, все още ли така сте доволни от Френския лицей? Скоро ще има ден на отворените врати там.

Татко Мецан, благодаря! За Иванови е истина, че съм писала много и за положителните им, и за отрицателните им страни. Но се замислих кога и защо съм коментирала Френския лицей newsm78 newsm78 Детето ми завърши АК и за него съм писала доста. Племеницата ми учи във Франция, но не е била в лицея Thinking newsm78

# 362
Детето на  Rila май беше във ФЛ.

# 363
  • София
Здравейте,
.... турся отзиви за Веда и Увекинд. Някой има ли преки впечатления?
...
Искам да попитам родителите с деца в Увекинд - вярно ли е, че там се въвежда някаква алтернативна форма на обучение, и че Увекинд имат затруднение с въвеждането й, поради което академичното ниво на децата спада, и има отписване на деца /вече знам за 2 случая/ от там? Децата са познати на приятели, затова инфото ми не е съвсем от първа ръка, но мисля, че е достоверно.

# 364
Детето на  Rila май беше във ФЛ.

Много се извинявам, объркал съм Рила със Россс. Ми то, старост-нерадост, почваме да забравяме вече... Embarassed

# 365
  • София
Здравейте,
.... турся отзиви за Веда и Увекинд. Някой има ли преки впечатления?
...
Искам да попитам родителите с деца в Увекинд - вярно ли е, че там се въвежда някаква алтернативна форма на обучение, и че Увекинд имат затруднение с въвеждането й, поради което академичното ниво на децата спада, и има отписване на деца /вече знам за 2 случая/ от там? Децата са познати на приятели, затова инфото ми не е съвсем от първа ръка, но мисля, че е достоверно.
Не съм чувала такова нещо, но ако въвеждат някаква алтернативна форма на обучение ще ми е интересно да разбера каква е и в какво е насочена. Тук има няколко майки, чиито деца учат там, ако може да споделят.
Аз досега само хубави отзиви чух от майки от форума, които ми писаха на лични, никой не се е оплакал, дори напротив, та ще ми е интересно. Да не би да става дума за jump math примерно?

# 366
  • Sofia
Бих искала да попитам родители на деца в Света София:

- как се държат с децата там (с респект, наказват ли ги за глупости, викат ли им) ?
- какви допълнителни неща предлагат (спорт, рисуване, музика...) ?
- храната харесва ли се на децата ви?
- не носенето на униформи води ли до проблеми от рода на искане на маркови дрехи и други такива?
- телефони/таблети разрешават ли?
- какви езици освен Английски предлагат?
- имат ли много домашни?
- посещават ли допълнителни курсове (примерно в 7ми клас за кандидатстване)?

Мисля че това е за сега. Аз ще ходя до у-щето но бих искала да чуя и мнение на родители. Благодаря!

# 367
  • София
Бих искала да попитам родители на деца в Света София:

- как се държат с децата там (с респект, наказват ли ги за глупости, викат ли им) ?
- какви допълнителни неща предлагат (спорт, рисуване, музика...) ?
- храната харесва ли се на децата ви?
- не носенето на униформи води ли до проблеми от рода на искане на маркови дрехи и други такива?
- телефони/таблети разрешават ли?
- какви езици освен Английски предлагат?
- имат ли много домашни?
- посещават ли допълнителни курсове (примерно в 7ми клас за кандидатстване)?

Мисля че това е за сега. Аз ще ходя до у-щето но бих искала да чуя и мнение на родители. Благодаря!

От първа ръка мога да говоря само за малките: наказват, но не и за глупости, има взаимно уважение между деца и учители, но отношенията се движат в средата- не е нито твърде либерално, нито пък строго и сковано с пропаст между деца и учители.
Допълнителните занимания са пиано, шах, театър, някаква анимация мисля че има при по-големите. Не съм сигурна друго какво има, други ще допълнят предполагам.
Моето дете харесва храната.
Поне при моето дете и съучениците му не съм чула за мерене на дрехи, обувки и т.н. и кой с какво е облечен. Но може и да съществува, нямам представа,  моето е много над тия неща и с какво е облечен, дори самият той, му е много последна грижа.
Телефони не са позволени при малките, а останалата техника и при големите. Имат 1-2-3 дни годишно (обикновено преди ваканциите) когато им се позволява носенето на джаджи.
От 5-ти клас втори език - немски и руски
Домашните са само за уикенда - не са много. Обикновено час-час и малко е достатъчно време и за моят разсейко да ги напише.
Някои посещават, други - не.

# 368
  • София
Аз в крайна сметка реших, че ще запиша и малкия в ПБ, при голямата. Самият той много иска там. И само ходи и се се хвали как е минал изпита и вече щял да е заедно със сестра си. Изглежда децата страдат, че тази година бяха разделени в 2 училища. И госпожата им е страхотна, та повече няма да се чудим. В СС се чудя дали да го пратя на изпит, аз съм за, ама той не е много навит, пак заради сестра му. Какво ще ме посъветвате? Да го накарам ли да отиде?  

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 16:44 от tzvety26

# 369
Аз в крайна сметка реших, че ще запиша и малкия в ПБ, при голямата. Самият той много иска там. И само ходи и се се хвали как е минал изпита и вече щял да е заедно със сестра си. Изглежда децата страдат, че тази година бяха разделени в 2 училища. И госпожата им е страхотна, та повече няма да се чудим. В СС се чудя дали да го пратя на изпит, аз съм за, ама той не е много навит, пак заради сестра му. Какво ще ни посъветвате? Да го накарам ли да отиде? 

Цвети, знаеш ли коя е госпожата? Има ли избор, все пак не е само една паралелка. На вас поставиха ли срок за записване?

# 370
  • София
Знам коя ще е госпожата. Паралелките ще са 3 май. Капаро трябва да внеса, като нямам срок, но не мисля да се мотам много.

# 371
  • София
Цвети, според мен щом си решила твърдо къде ще го запишеш е напълно безсмислено да ходите на пробен ден на други места. Хем е загуба на време, хем си е притеснение за детето, още повече пък щом самото то не иска.

# 372
  • София
Онна и моето мнение е такова. А и малките са толкова щастливи, че тази година пак ще са в едно училище, че нямам никакъв довод защо трябва да отиде на изпита той, който двамата да не могат да оборят. Hug

# 373
А не искате ли сестра му да се прехвърли в СС, или тя не иска да държи приравнителните изпити.

# 374
Моля, някой родител, който има дете в Увекинд, да сподели на какво ниво е подготовката по математика. Оставам с впечатление от прочетеното досега, че училищетото като че ли по-скоро е с хуманитарен профил. Греша ли? Какво е нивото на владеене на езика на децата в началния курс?Говорят ли свободно езика?Кога се включват в преподаването учители-германци?

Интересува ме също как е подготовката по немски в Св. София?Виждам на сайта им, че немският се включва като втори език едва в 5-и клас за съжаление...

Разбрах днес, че в ПУК на ЕСПА учат бълг., немски и английски. Някой има ли лични впечатления?

Благодаря на всички ви предварително. Следя ви, но не пиша, защото моето дете все още е малко. Засега се радвам, че имаме още време за избор, тъй като съм много объркана...

Общи условия

Активация на акаунт