Частни училища - информативна тема 5

• 93 154
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Абсолютно съм съгласна!
Почти съм сигурна, че сме единствената уж развита държава, в която родителите учат като изоглавени с децата си.

Амче естествено. Разните азиатски, в това число и китайските порядки и система, едно, че са скапани и не дават резултати, второ и самите държави развити да са...
Вместо гола ирония би било много по-полезно да разкажеш за китайската и азиатски системи в такъв случай.   Tired Би ми било интересно да разбера как са организирани там нещата.

# 631
Не прекалявай Simple Smile
Имаш кукичка, вложи необходимото време и усилие за да намериш необходимата ти информация вместо да я чакаш наготово...

# 632
  • София
Полезен както винаги

# 633
Аделина, никоя система сама по себе си не е гаранция за успеваемост на всички ученици и всяка има някакви кусури, но българската система минава едни определни граници напоследък за съжаление...

По повод чуждите училища - разбира се, най-добре е поне единият родител да знае езика, но това не е задължително условие. Все пак се получава обратна връзка от училището, а и не е проблем да установиш, че детето ти не е научило таблицата за умножение примерно и без да знаеш френски или немски  Wink

# 634
  • София
Не прекалявай Simple Smile
Имаш кукичка, вложи необходимото време и усилие за да намериш необходимата ти информация вместо да я чакаш наготово...
Shocked ooooh! За частни училища мислих, че говорим, не за риболов!

# 635
Онна, не си струва да се впрягаш. Между другото чел съм една книга за детското развитие от една китайка, която живее в Щатите, даже книгата е много популярна, но едно че не вярвам, че дъщеря й е научила азбуката още като бебе на няколко месеца, и второ, че за нас европейците поне описаните методи изглеждат ужасяващи.
Освен това, въпреки огромните успехи на Китай и Япония в производството, промишлеността и специално пък на Япония в електрониката и автомобилостроенето, те като че ли не са способни да измислят нищо ново, да създават иновации, да измислят наука. Откритията и достиженията ги правят американците и европейците, а азиатците ги вземат или крадат и после са наистина много добри в изпълнението, дисциплинирани до степен да не приличат на хора, а на роботи, но сами не могат да измислят нищо. Всичко се измисля в САЩ и в Европа /основно Западна, най-вече Германия и Франция/.

Чел съм и една подробна статия в блога на Данибон за Южна Корея, за някакъв елитен колеж, където нечовешки учат по 12+ часа в денонощието и изобщо не си и помислят да мислят за гаджета например, това младежи на 17-18 години. Еми не ми допада това, ама никак. Така че лично на мен азиатските методи не са ми по вкуса:)

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 14:52 от Татко Мецан

# 636
Азиатската култура, възпитание, в това число и образование се основават на база, която в Европа няма как да бъде благодатно приета.
Учене, строгост, учене, подчинение, строгост, подчинение, учене, строгост, учене, подчинение, подчинение, подчинение, учене, учене, съвършенство.
Западното възпитание и образование са либерални и несъизмеримо различни с тези на източните народи. Там няма жал към детето, има цел и тя е, то да бъде перфектно.
Европейското дете не би издържало напора, на който е подложен азиатския му връстник.

Като учител, смея да твърдя, образователната ни система изобщо не е за подценяване и неглижиране. Да, безумия много, но всеки уважаващ себе си учител може, трябва, редно е да не се уповава само и единствено на книжките, одобрени от МОН.

Все повече се отчайвам, търсейки ЧУ от пети клас, което да удовлетвори изискванията ми за математика, английски на високо ниво, дисциплина и добра, за нас, локация.

# 637
  • София
Кас, отказа ли се от това училище, за което говорихме?

# 638
И от двете, за които говорихме. Направо съм в изходна позиция.

Да кажа- отказах се от Българско школо и от Меридиан 22.

# 639
  • София
Касита, а какви са ти впечатленията от Св.Климент Охридски? И от тях ли се отказа?
ПЧМГ не са ли опция?

# 640
Св. Климент Охридски остана единственият вариант, който обсъждаме у дома в момента. Съпругът ми е много ЗА училището, има и двама познати, чиито деца учат там и са дали повече от отлични отзиви. Не ми остана вереме на мен да посетя самото училище, да проведа и аз разговори с директор и евентуален класен, да си задам въпросите.
Вероятно ще го направя след или по време на пролетната ваканция и ще пиша подробно тук.

Какво не ми допадна в Меридиан? Признавам си втрещяващата материална база, недобрите резултати от НВО и личните впечатления, които имам от учащи там деца, както и от самите учители, които познавам.

БШ отпада от списъка ми не поради лични причини, които не бих желала да споделям тук.

ПЧМГ освен с материалната база не ми е опция и заради това че живея на другия край на града, а не ми се ще дето да губи по час и половина време в път.

# 641
Каси, точно това исках да кажа за азиатския модел, което ти си казала перфектно.

За училище, Петър Берон гледала ли си? А ПЧМГ само заради локацията ли те отказва? E с метрото чак час и половина ли ще е, от станция Опълченска до ПЧМГ дори и пеша може или с тролей за 1 спирка.

# 642
  • София
Касита, виж и Азбуки.

# 643
  • София

Te май нямат 4-ти и / или 5-ти клас в момента.

# 644
  • София
Нямат, да. До 2 клас са. извинявам се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт