ОКТОМВРИЙКИ 2015г.

• 34 480
  • 675
  •   1
Отговори
# 555
Не бих си самоназначила нещо! Обади се на личната си лекарка и й кажи какви са ти оплакванията. Поне аз така мисля, но ако го пиеш после трябва да кажеш, но няма да ти изпляскат с ръце.

# 556
Дa, всеки според опитa си. След нaпрaвения по кaсaпски нaчин aборт в СAЩ се нaложи втори aборт в рaмките нa месец и половинa в Бългaрия. Зa мaлко дa ме зaгубят. И товa в клиникa в Бевърли хилс, не в някоя провинция. Блaгодaря, ще си изкaрaм бременносттa в Бългaрия с нaй-голямо спокойствие Simple Smile

# 557
  • Nederland
Денис,и аз смятам да изчакам поне 10 дни закъснение,за да отида на лекар и да видим какво е положението.

# 558
Те и без това чак 8-ма седмица ще ти направят ехограф. На мен в 6-та, защото имам секцио и искаха да видят дали е на добро място. Ти къде живееш?

# 559
  • София
Polincheto - нямам друго детенце, но имам 2спонтанни оборта в 4-5 седмица и сега се моля да се получат нещата. Плюс това съм и рискова и ми е мног притеснено.

# 560
Всеки сам решава какво ще е неговото поведение по време на бременността! Ако не дай си Боже се случи нещо, лично аз ще обвинявам само и единствено себе си, колкото и грешно да е това. Вярно е "природата си знае работата", но ако малко от малко не си променим начина на живот и не се погрижим за здравето си (и това на растящия живот в нас), никой няма да го стори вместо нас.
Много се радвам, че преди години спрях цигарите, защото сега щеше да е голяма борба...но недоумявам твърдения като "7-8 цигари на ден не вредят"...Вредят и е доказано, това че при някои няма отрицателни последици, не значи, че е безопасно да се пуши!
Според мен бягането и вдигането на тежести е противопоказно...(мое мнение), също така и обездвижването, разбира се! А относно карането на колело, там няма такова друсане на цялото тяло, както при бягането.
Бременната не е болна и не трябва да се държи като такава, но разумното поведение ще ни спести много обвинения за вредно действие или бездействие от наша страна.

Относно Дуфастона (Утрогестана) много момичета си го самоназначават. Лично аз, когато видях положителния тест звъннах на гинеколожката и я попитах дали да го пия, тя заяви, че го изписват само на жени с доказана прогестеронова недостатъчност и няма нужда да го приемам.
Още вечерта обаче прокървих и така 5 дни имах зацапване. От първия ден пия Дуфастон по схема 3х1, после го намалих на 2х1 и продължавам да го пия, но по лекарско предписание. Докато имах зацапване пих и Но-шпа....Ако няма проблеми на този етап, моето мнение е да не се пие нищо  Peace

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 14:32 от ShikeR

# 561
Напълно подкрепям мнението на Шикерчето  newsm10
То е ясно , че като сме бременни не сме болни или нещо такова , но си мисля , че трябва да сме доста по внимателни към здравето си и към малкото човече което расте вътре в нас  Heart Eyes
За цигарите и алкохола не мисля , че има смисъл да говорим. Категорично съм против въпреки , че съм страстен пушач от близо 14 години. 2 месеца преди да започнем ин витрото ги отказах от раз , без оправдания , без мрънкания и без нервни състояния! Така , че си мисля , че можем да направим доста неща за да помогнем на това малко човече което расте вътре в нас Simple Smile Лично аз не бих оставила всичко в ръцете на съдбата и да си кажа... ако е писано ще износя здраво бебе !

# 562
Ниана Hug Поправям те "Ще износя здрави бебета"  smile3525

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 15:35 от ShikeR

# 563
Кви цигари, какъв алкохол? Това естествено, че трябва да се промени. И аз спрях цигарите като започнахме да плануваме. За пиенето, по принцип не пия. Малко крайно ми разбирате мнението...

# 564
Не съм съгласна с теб относно силовите тренировки и бягането, също така и че щом има кървене не трябва да се предприема нищо, а да се оставим на природата.
Всеки има право на мнение и сам решава как ще си живее живота преди, по време и след бременността  Peace

# 565
И аз подкрепям мнението на Шикерчето, много добре казано!

Denise - колкото до алкохола и цигарите - погледни темата "спряхте ли цигарите по време на бременността" и ще паднеш колко жени не са и не го смятат за никакъв проблем.

В крайна сметка всеки си прави каквото иска и каквото намира за добре, но и аз смятам, че има някакви основни неща, с които всички е добре да се съобразяват.

# 566
Аз май не казах , че съм за силови тренировки и вдигане ва тежести????? Четете ,моля! За кървенето тук докторите в първите 12 седмици не правят нищо! Да приемем, че са невежи , за да се успокоите! И пак казвам, че не си налагам мнението на никой! И хайде стига сте скачали, че вече съжалих милион пъти, че имам различно такова!  Охххх .....

# 567
Знам, че много бременни пушат и пият! Тяхна си работа! Нито ще тръгна да им казвам нещо или да им чета лекции. Нито пък чета лекции как се гледат деца и не позволявам на мен да четат. Всеки си има глава на раменете и всеки си слуша докторите.

# 568
Хайде без крайни емоции и без да се впрягаме толкова Simple Smile
Всеки има различно виждане над нещата и всеки сам преценява за себе си кое как трябва да стане!
Няма как всички да сме на едно мнение то е ясно Naughty

# 569
Не съм конфликтна личност и избягвам да влизам в спорове по принцип, защото в крайна сметка не можеш, а и не е нужно да убеждаваш някой в правотата си.
Изказах моето мнение, защото лично аз се опитвам да се пазя максимално, имах един аборт, след който 1 година не можех да забременея. Затова смятам, че е мое задължение да се пазя.
Извинявай, Денис, ако си се почувствала обидена по някакъв начин. Уважавам мнението ти, прави това, което ти доставя удоволствие и нека това доведе до една здрава бременност и при теб  Hug

Общи условия

Активация на акаунт