НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 911
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Аз с месеци може да не ям сладко, но като ми се прияде сядам и си изяждам 100 г шоколад без да ми накърти или да ми стане лошо.  Laughing То друго сладко и не обичам, де!
От ноември не бях пила алкохол и кока-кола и 2-3 дена от края на февруари и началото на март си пийнах 2-3 микса кока кола с уиски. Сега пак съм на сух режим  hahaha

Пусти тестени изделия, ей... тялото и душата ми ще уморят! Всичко друго мога да не ям и да не пия - по-скоро не се сещам да консумирам, защото като храна не ми е приоритет и любимо, но това боклучавото тесто в последните 5-6 години направо ми трови организма.

# 631
Аз в това отношение съм много голяма щастливка: като ми се прияде нещо е или сирене, или някое сухо мезе. Не че е много по-добре, но поне не са толкова класически въглехидрати  Laughing Алкохол почти не ме блазни и ако ме блазни, е пустата бира.

Да ви питам: забелязах сърцебиене. Забелязвали ли сте в първите дни от диетата нещо такова, или е стрес някакъв? Иначе като начало голямо чистене на вода пада. Халките хлопат, до wc-то съм през половин час  Mr. Green

# 632
Вивиан извинявай ако въпроса ми звучи глупаво,но можеш ли да ми кажеш за суроватъчния протеин.Не съм запозната...сладък ли е,кога и как се употребява,трябва ли да спортуваш за да го приемаш  Embarassed ?

А относно тестените изделия и чипса,аз лично допреди месец умирах за тях.Никога не съм си и помисляла,че ще спра да ги ям,обожавах ги..От както съм на режима нито един път не съм се изкушила да хапна,дай Боже и никога повече да не опитам.А когато съм на работа съм подложена на невероятни тестени изкушения,чак не ми се вярва как им устоявам,но засега удържам фронта  Mr. Green

# 633
  • София
Алекс, аз просто така го споменах, защото съчетава две благини в една  Mr. Green Хем е протеин, хем е сладко, така де, надхитрям дявола  hahaha
Мисля, че не е нужно да спортуваш, за да го приемаш. Продава се във всички аптеки, дрогерии, както и във фитнес сайтовете в нета.Аз поръчвам от ББ тийм.

Мер, и аз така като теб  Laughing Дъъълго съм си екстра, но позволя ли си да се отдам на дявола, наречен шоколад ... към 200 гр. отиват нещата  ooooh! Слабости, какво да ги правиш  Laughing, освен да им се отдаваш, от време навреме  Heart Eyes

# 634
Алекс, аз просто така го споменах, защото съчетава две благини в една  Mr. Green Хем е протеин, хем е сладко, така де, надхитрям дявола  hahaha
Мисля, че не е нужно да спортуваш, за да го приемаш. Продава се във всички аптеки, дрогерии, както и във фитнес сайтовете в нета.Аз поръчвам от ББ тийм.

Благодаря   bouquet
Ще погледна  Simple Smile

# 635
  • SA
blackisback, за сьрцебиене може да има много причини, но имай предвид, че една от тях е по-сериозно обезводняване. Ако наистина забелязваш, че губиш доста течности, то и приемай повече такива и добавяй и повече солени храни, както и такива , богати на калий.

# 636
  • някъде по морето
А какво мислите за солта?
Аз обичам соленичко, но се оптвам да се контролирам.... Embarassed

# 637
Аз не помня от колко време консумирам само хималайска сол. Не заради качествата, които и предписват, просто ми е вкусна. От обикновената сол не помня откога не съм опитвала.
Според мен не прекалявам със солта. Като наблюдавам другите около мен - на средно ниво съм. Едни ядат много солено, а други безсолно.

# 638
И аз така,само хималайска сол  Peace

# 639
  • SA
Никога не сьм опитвала хималайска сол. Използвам обикновена , морска сол. Не я ограничавам, но и прекалено солени неща не обичам. Преди известно време опитах едно парченце чипс и ми се стори като отрова, толкова солен беше. Как го ядат хората това нещо, не ми е ясно.  ooooh!

# 640
Не би трябвало да се обезводнявам - само докато тръгна на работа пия 250 мл, а в офиса 2,5 л. вода. Вечер не броя чашите  Laughing По-скоро го свързвам със стрес.

Иначе за хималайската сол: имайте предвид, че тя няма йод. Не знам доколко е подходяща за нашата географска ширина. Аз както бях на нея, така си минах на морска сол. Иначе си соля, друг начин да остане някаква водица у мен няма Simple Smile

# 641
Аз затова минах на нея, защото уж няма йод, но не знам доколко е вярно, защото много различни неща съм чела за солта  Simple Smile

# 642
За хималайската сол се знае, че червеният цвят се дължи на наличието на желязо. Така че в някои случаи може да не е най-добрият избор.
Това, което правя е, че редовно консумирам водорасли келп на прах за набавяне на йод, това ми развързва ръцете със солта.
Купувам и една нерафинирана морска сол йодирана с водорасли.
Каквато и да е солта, важното е да е нерафинирана. 

Днес най-после заредих буркан с квас от цвекло. Дано да се получи добре. Вие белите ли цвеклото, което слагате?

# 643
Вече съм втори ден на режима, да ви попитам паниран кашкавал с галета режимно ли е? Закусвам яйца, чувствам се твърде сита чак се чудя така може ли да отслабне човек?

# 644
Вече съм втори ден на режима, да ви попитам паниран кашкавал с галета режимно ли е? Закусвам яйца, чувствам се твърде сита чак се чудя така може ли да отслабне човек?

Може,може  Mr. Green
Галетата не е режимна.Кашкавала може да се панира,мисля,че в кокосови стърготини.
Има тема за рецепти към режима.Погледни там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт