НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 906
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
За хималайската сол се знае, че червеният цвят се дължи на наличието на желязо. Така че в някои случаи може да не е най-добрият избор.
В кои случаи например?
Аз избягвам йодирана сол, защото съм с Базедова болест.

# 646
Мереленда, да ти отговорят специалистките, но има проблеми при излишъци от желязо в организма понякога.
А за кашкавала - преди да го спра, слагах в незалепващ тиган, той се разтапя - готово...
Не бих пържила каквото и да било. 

# 647
Днес научих за болест, наречена липедема или липоедема. Представлява ненормално затлъстяване от кръста надолу. Може да е ограничено до коленете, а може да е до глезените. Може да се наблюдава и при слаби жени. Среща се при около 10% от жените и малко лекари знаят, че това е диагноза.
Установено е, че не се маха с глад или гимнастика. Изглежда става дума за наранени кръвоносни и лимфни съдове, като в мастната тъкан навлизат протеини, които остават там и се натрупват. Съпътства се с възпалителни процеси.
http://www.lipedema-simplified.org/
В Гугъл на български не намерих нищо по въпроса, изглежда тук тази диагноза не е позната.

# 648
Честит празник,скъпи дами   bouquet Бъдете здрави,борбени и щастливи  Hug

# 649
Честит празник и от мен! Бъдете щастливи и обичани!   bouquet

# 650
Честит празник! Hug

# 651
  • SA
Честит празник, момичета!  Heart Eyes

# 652
  • някъде по морето
Честит празник, мили момичета!  bouquet

# 653
Честит празник, момичета! Много любов, цветя и усмивки днес ви пожелавам!   bouquet

# 654
  • София
Честит празник на всички!
Да споделя аз какви наблюдения имам. От около година цикълът ми започна да идва на около 22 дни, при стандартни 28 преди това. Според гинеколозите съм била влязла в предклимактериум. Стори ми се странно на 38 години....  #Crazy След като се разчетох в тази тема обаче, установих че не ям достатъчно мазнини, въпреки че съм намалила въглехидратите. Последният месец съм доста стриктна с мазнините и точно днес, след като се бях притеснила, дали не съм леко позабременяла...  Crazy , ми дойде след точно 28 дни пауза. Та мисълта ми е... Възможно ли е, благодарение на правилното хранене, да се коригира това? Стори ми се странно, но пък няма как да не са свързани нещата.

# 655
Ивка, сигурно е възможно, не знам дали може да се каже точно това със сигурност, но мазнините са важни за хормоните. Embarassed Дано по-нататък да нямаш проблеми! Hug

# 656
Здравейте! Честит празник!   party006
От кои храни си набавяте мазнините?  Blush Аз още не съм си смятала дневното меню в ония програмки, ама май трябва да го направя  Thinking Не знам моите стойности дали са ок.

# 657
Честит празник и от мен  Mr. Green

Напълно нормално е това с цикъла, изпитвала съм го на свой гръб, два пъти  Mr. Green

Калории така и не се научих да смятам. Уви, все пропускам нещо. Също така и спортувам, тоест изразходвам калории, накрая не успявам и да тегля чертата и при тях, та няма смисъл изобщо.

Поръчах си днес протеинова матрица и изолат. С първото ще правя шейкове, второто за протеинови барове. От тях и аз ще хапвам, но основно за ММ, че много го изкушава сладкото, а лесно пълнее  Rolling Eyes

Да се похваля: получих първи комплимент, че съм отслабнала  Flutter

# 658
# 659
Честит празник на всички празнуващи   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт