НВ-ВМХ, част 86 - за здравословното хранене и връзката между хрането и здравето

• 50 885
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Честит празник и от мен! Може ли да ми препоръчате таблица за смятане на калории?

# 661
Ако имаш смартфон, има приложения, които изчисляват, смятат и препоръчват  Peace

# 662
Как се казват тези приложения, как да ги намеря?

# 663
# 664
  • София
Честит празник и от мен момичета! 
Аз ползвам Myfitnesspal приложението.

# 665
  • Пловдив
Честит празник и от мен! Пожелавам ви да се чувствате винаги специални и обичани!  Heart Eyes

# 666
Според калкулатора днес от допустими 1360кал. съм поела 1800 ,не е добре. От утре почвам всеки ден да записвам

# 667
  • In transit
Честит празник момичета!  Heart Eyes  bouquet

# 668
Намерих една тема във форума на Марк Сисън с много информация за магнезия - добре синтезирана, затова копирах големи части от нея и ги сложих във файл, който качих в нашата библиотека. А самата тема е тази: http://www.marksdailyapple.com/forum/thread87791.html

А понеже е ставало въпрос за дозата вит. Д, препоръките на учените се обединяват горе-долу около следните цифри: 75 единици на килограм тегло или 1000 единици на 25 фунта тегло (1 фунт = 454 грама).

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 08:23 от Cioccolata

# 669
Аз честно казано сега се зачитам чак в темата за магнезия. Комбинирани витамини и минерали рядко съм пила, винаги предпочитам да си набавям с храна, когато е възможно.

Сега гледам кои храни съдържат повечко и мисля да заложа на тях - семена, какаови зърна, спанак, броколи, зелени подправки. Даже закусвах кисело мляко с извара (разбити), поръсени с овесени трици и зародиши, ленено семе и сусам. Това по една чаена лъжичка, да не решите, че повече  Mr. Green Сега обядът е спаначен основно.  newsm78 Всъщност като се замисля, май сега поемам с пъти повече магнезий в сравнение с преди.

Похвалих ли се? За отрицателно време падна 1,5 см от талията. Макар че от нея най-малко има да пада  Laughing

# 670
  • SA
Една интересна статия за семейство, което се храни само с телешко месо вече повече от 15 години.
https://eatmeatdrinkwater.wordpress.com/2015/03/09/zero-carb-int … -andersen-family/

Причина да преминат на такова хранене е заболяване на жената - била диагностицирана с Лаймска болест и имунната й система била буквално разбита. Едва стояла на краката си за повече от няколко минути и имала непоносимост с тежки реакции кьм почти всяка храна, която приемала, с изключение на месо, както и чувствителност кьм различни сапуни, прахове, дьрвета, дрехи, химикали и др.
След като преминали буквално на хранене без вьглехидрати, сьстоянието й постепенно започнало да се подобрява. Днес е напьлно здрава, родила е две деца, като през бременностите е продьлжила да се храни само с месо. Децата са кьрмени по 2 години и сега цялото семейство се храни по този начин, с редки изключения при децата, когато хапват по малко бонбони, торта на празници.
Казват, че ядяли само вечер, а през целия ден са абсолютно освободени от мисли за набавяне и приготвяне на храна. Не приемат никакви добавки и не са боледували от нищо.

blackisback, браво! При теб направо светкавично се получават нещата. А ти май и нямаше особено много за сваляне.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 13:30 от kameloth

# 671
Привет  Simple Smile
Камелот, не бих могла да се храня като тях/дано не ми се налага никога /, но съм много впечатлена. Здрави и красиви. Дамата е на 42г, а съпругът на 57г.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 13:15 от z.2012

# 672
И аз чак до такива крайности не бих прибегнала, но със сигурност историята е интересна.

Иначе не знам колко имам да свалям. Както бях писала, за мен килограмите са твърде абстрактни, затова работя с метърче. Искам 4 см (поне) от бедрата да сваля. От другите места както дойде.

# 673
Ами, тази история за мен е потвърждение, че най-подходящата храна за човека и единствената наистина лечебна е месото. Wink И ми се струва, че ако човек има сериозно заболяване и реши да спазва например автоимунния палео протокол, това би било дори по-лесно решение. А що се отнася до личните вкусови предпочитания - ами, ставало е въпрос и друг път: никакви лични предпочитания не важат, когато човек е опрян до стената от тежко заболяване. Освен това вкусът се възпитава и може да се превъзпита. Wink

Ето още едно интервю от същия блог: https://eatmeatdrinkwater.wordpress.com/2015/02/27/zero-carb-int … rose-nunez-smith/ Запазила съм си го за четене. Ако не греша, него го беше постнала Амбър от http://www.empiri.ca/ във ФБ. Самата Амбър има форма на биполярно разстройство и е установила, че храненето изключително с месо и животински мазнини, без растителни храни (дори мазнините), й помага да контролира състоянието си, освен че й е помогнало да свали упоритите килограми, които не помръдвали дори с много стриктно нисковъглехидратно хранене.

# 674
  • SA
z.2012, човек обикновено никога не прибягва до екстремности, ако не е принуден.
Тези хора по неволя са започнали да се хранят така и после им харесало и са продьлжили.  Simple Smile
Аз ако сьм тежко болна и се чувствам ужасно, и камьни само бих яла, ако това ще ми вьзвьрне доброто здраве.  hahaha
Представих си сьщо така колко малко от времето на това семейство отива в обмисляне на меню, пазаруване, приготвяне на храна и ядене. Време, което може да се използва за кьде по-приятни и смислени неща .

Общи условия

Активация на акаунт