БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Въвеждах домашно приготвени смлени овесени ядки шест дни, но слагах по една-две лъжички в други пюрета или в оризова каша - мога ли вече да давам  цяла порция овесена каша? И веднага ли трябва да започна с останалите продукти, с които се въвежда глутен, т.е. непосредствено след овеса да започвам със спелта или мога да направя пауза на глутена с въвеждане на някой плод например?

# 166
Здравейте! Въвеждах домашно приготвени смлени овесени ядки шест дни, но слагах по една-две лъжички в други пюрета или в оризова каша - мога ли вече да давам  цяла порция овесена каша? И веднага ли трябва да започна с останалите продукти, с които се въвежда глутен, т.е. непосредствено след овеса да започвам със спелта или мога да направя пауза на глутена с въвеждане на някой плод например?
Според мен, можеш. Да, веднага се преминава към следващата зърнена култура, без паузи. Плод пак можеш да си въведеш. Например, даваш спелта 7 дни. Първите 4 - само спелтата ти е нов продукт, няма алергии и смело можеш да дадеш плод на 5,6 и 7-ия ден (успоредно със спелтата, т.к. тя вече се води въведена).

# 167
Според мен :въвеждаш следващото зърно(глутен)и  след 3,4 дни нов плод .  Достатъчно е времето за проследяване на остра реакция,а и не се прекъсва въвеждането на глутен(както знаем поне 1 м. без прекъсване)

# 168
А кога в крайна сметка детето се смята за захранено и може да премине на храна от детска кухня примерно?

# 169
  • София
А кога в крайна сметка детето се смята за захранено и може да премине на храна от детска кухня примерно?

по принцип към 10 месец. Държавната ДК е от 10 месец. Но това си зависи и от детето и майката. В ДК има прясно мляко и белтък, а някои предпочитат да ги въведат след годинка и съответно кухнп от 10 месец не ги устройва. Та всичко си зависи от теб, ти как захранваш и кога искаш да минете на ДК. Иначе в частните ДК имаш и от 6 месец.

# 170
Мами след, като детенце е било само на кърма и му се даде АМ 60 мл възможно ли е да получи някаква реакция? питам за дететнце на моя приятелка

# 171
От 10 дни давам овесена каша сутрин, а следобед - безглутенова. Мога ли в един ден да въведа сутрин-спелта, а следобед-киноа? Безглутенови каши съм давала - ориз, царевица, тапиока и елда.

# 172

по принцип към 10 месец. Държавната ДК е от 10 месец. Но това си зависи и от детето и майката. В ДК има прясно мляко и белтък, а някои предпочитат да ги въведат след годинка и съответно кухнп от 10 месец не ги устройва. Та всичко си зависи от теб, ти как захранваш и кога искаш да минете на ДК. Иначе в частните ДК имаш и от 6 месец.

Винаги ли има белтък и мляко в менюто? Искам да ползваме детска кухня, но тези продукти не искам да ги давам преди годинката на детето. Има ли вариант да следя менюто за деня и да избирам само храна която ме устройва или във всеки десерт има мляко? И всяка супа ли е със застройка от яйце? Или да ползвам само основното, в което в повечето случаи няма мляко и яйце. Rolling Eyes

# 173
момичета два пъти давах на бебока от чистото пуешко пюре на хип, като го смесвах с картоф и морков, днес съм купила супа с пуешко и копър на гербер. Проблем ли ще е ако му дам цялото бурканче и копър не съм давала до сега. Дали да не го разделя пак на два приема?

# 174
момичета два пъти давах на бебока от чистото пуешко пюре на хип, като го смесвах с картоф и морков, днес съм купила супа с пуешко и копър на гербер. Проблем ли ще е ако му дам цялото бурканче и копър не съм давала до сега. Дали да не го разделя пак на два приема?
Дай му цялото

# 175
От 10 дни давам овесена каша сутрин, а следобед - безглутенова. Мога ли в един ден да въведа сутрин-спелта, а следобед-киноа? Безглутенови каши съм давала - ориз, царевица, тапиока и елда.

Въвежда се по 1 нова храна на ден, желателно преди обяд.
А защо даваш два пъти каша?

# 176
  • София

Винаги ли има белтък и мляко в менюто? Искам да ползваме детска кухня, но тези продукти не искам да ги давам преди годинката на детето. Има ли вариант да следя менюто за деня и да избирам само храна която ме устройва или във всеки десерт има мляко? И всяка супа ли е със застройка от яйце? Или да ползвам само основното, в което в повечето случаи няма мляко и яйце. Rolling Eyes

ами на държавната кухня мисля, че зависи от района. Тук при нас в Дружба знам че слагат прясно мляко и белтък. Чувала съм за друга в друг квартал където слагали АМ и май не слагат белтък.
Имаш и много частни, там можеш да си гледаш какво има и да си поръчваш това което искаш, при частните си поръчваш ден за ден.
Но като цяло по мои наблюдения всички десерти се правят с прясно мляко. А супите ги застройват или с някакъв яйчен меланж или с яйце.

# 177

Въвежда се по 1 нова храна на ден, желателно преди обяд.
А защо даваш два пъти каша?
защото исках да въведа глутена, преди окончателно да ми спре кърмата, а и безглутеновите каши са достатъчно ценни за да ги заменям  Peace

# 178
Аз също давам каша по два пъти на ден. Просто разпределям количеството. Иначе сутрин давам суахар от лимец. Мисълта ми е, че може да не го даваш под формата на каша

# 179
  • Пловдив
Момичета,в пюре със риба жълтък не се слага,нали?

Общи условия

Активация на акаунт