БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
мисля, че само в зеленчуково пюре се слага жълтък Peace

# 181
Готово. На Холе. За бебета си е. Няма мляко, захар, сол. Малко соленичко излиза като цена, та за по-нататък ще видим.

# 182
  • София
Харесах си 2-3 частни кухни, нямам държавна наблизо. Гледам менюто и в дните, в които има неща, с които не съм захранила не ги поръчвам. Или гледам поне две от манджите на може да ги яде. Обикновено десерта е за мен Simple Smile В другите дни/хранения готвя.
Поръчвам обикновените менюта или тези по диета 4а без мляко/млечни продукти/яйца.

Аз имам сухари на Холе от спелта. От къде сте взели тези с лимец?

# 183
Аз също давам каша по два пъти на ден. Просто разпределям количеството. Иначе сутрин давам суахар от лимец. Мисълта ми е, че може да не го даваш под формата на каша
И аз давам каша по 2 пъти. Не виждам никакъв проблем в това. Като се дава кус-кус или попара нима пак не е от зърнена култура? Даже под форма на каша е по-пълноценна и полезна Simple Smile

# 184
Аз също давам каша по два пъти на ден. Просто разпределям количеството. Иначе сутрин давам суахар от лимец. Мисълта ми е, че може да не го даваш под формата на каша
каша, защото е много капризен от към негладки консистенции. Аз сухари мисля да си правя. Като ще си пека хляб в хлебопекарната от различни зърнени култури и след това ще ги суша във фурната с включен вентилатор  Peace

# 185
Харесах си 2-3 частни кухни, нямам държавна наблизо. Гледам менюто и в дните, в които има неща, с които не съм захранила не ги поръчвам. Или гледам поне две от манджите на може да ги яде. Обикновено десерта е за мен Simple Smile В другите дни/хранения готвя.
Поръчвам обикновените менюта или тези по диета 4а без мляко/млечни продукти/яйца.

Спелта и лимец е едно и също;) наскоро купих бисквити на Холе от спелта и много ми харесаха. Първите, които виждам без палмово масло. Но са с краве масло, т.е. за малко по-големичките. Без захар (с банан).

# 186

Спелта и лимец е едно и също;) наскоро купих бисквити на Холе от спелта и много ми харесаха. Първите, които виждам без палмово масло. Но са с краве масло, т.е. за малко по-големичките. Без захар (с банан).
Спелта и лимец са различни неща

# 187

Спелта и лимец са различни неща
А, да, наистина не е съвсем същото. Simple Smile аз си мислех, че е една и съща култура.

# 188
Едно и също са спелта и лимец, поне според мен.. не си правят труда да го превеждат. На половината кутии в магазините пише динкел, на другата половина спелта и чат пат лимец. Според мен е едно и също. На български се казва лимец и затова използвам тази дума.

Бисквитките на Холе са много приятни. Давам така за хрупкане и се оказа, че неусетно съм въвела маслото.

И аз бих си пекла сухарите, но нямам хлебопекарна и ми идва в повече да меся и пека питка (никога не съм пекла), пък после да суша сухари. Та засега ще купувам. То ние сме икономични, де. Половин сухар в пюрето сутрин я засища до обяд  Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 20:48 от anp

# 189
Динкел и спелта са едно и също нещо, както елда и гречка. Лимецът е с по малко съдържание на глутен от спелтата

# 190
  • Пловдив
Готово. На Холе. За бебета си е. Няма мляко, захар, сол. Малко соленичко излиза като цена, та за по-нататък ще видим.

благодаря много, не съм ги срещала, ще се огледам Simple Smile

# 191
  • София
Различни са Simple Smile Малиш го е написала точно и по произхов във времето се различават. Пак са предшественици на пшеницата, но не са пшеница нали?

# 192
  • София
С какво е най-добре да започна при въвеждане на глутен?

# 193
  • София
Овес. Глутена в него е с по-различна молекула от тази в пшеница, и в много малко количество Simple Smile

# 194
  • София
Овес. Глутена в него е с по-различна молекула от тази в пшеница, и в много малко количество Simple Smile
Мерси   bouquet С каша с овес ли? Принципа, като въвеждане на нова каша - първи ден една лъжица от новата 4 от старата, на втория 2 от новата-3 от старата и т.н., така ли?
Извинявайте, но съм забравила  Blush

Общи условия

Активация на акаунт