БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
  bouquet  Благодаря ви!

# 286
По-напред коментирахме има ли зеленчукови пюрета с домат. Днес претараших един добре зареден магазин и има - доматена супа и спагети с домати и моцарела на Хип, както и ризото със зеленчуци на Холе. Така, ше ще изредувам спокойно герберските пуйки с домати с ризотото на Холе и водя доматите въведени.
Взех и кус-кус и грис. Още утре ще ги тествам. Дано да се харесат, че госпожичката не е фен на попарата (яде с половин уста, ама не и е любима) и даже на ен ми втръсна да закусва едно и също, което често е и за след обяд.

# 287
  • Варна
Привет, мами! Hug Hug Hug

Захранваме се от два месеца. До сега нямаше никакви проблеми с въведените храни, както и реакции. Ноооо преди една седмица реших да вкарам млечните каши: първо взех на ХИП пет зърна със сливи и веднага след като нахраних малката се зачерви цялата околото устата навсякъде, където е имало допир с кашата Cry Петната изчезнаха след около 20 мин. На другата вечер реших да пробвам пак - същата работа. Купих друга млечна каша - на Хумана млечна с маслени бисквити, реакцията беше същата. За момента ги спрях., но случвало ли се е на някоя от вас?
Да отбележа: АМ е пила само първите 2 дни в болницата, всичко поотделно от кашите е вкарано, яла е бишкотите на Плазмон, както и сирине, което вкарах две седмици преди това. Яла е оризова и овесена каша на ХИП и ябълкова на Хумана. Всичко се понесе добре, само тези каши не. Дали е от млякото в тях или има нещо друго, което дразни?

ПС:Извинявам се, ако е коментирано преди, не успях да прочета всичко назад.

# 288
  • Berlin
Има разбира се, пюрета с домати. Даже Хип имаха преди доматена супа, не знам дали още съществува. Много вкусна за мен, за баткото хич. Laughing

Alokazia, 1вото, което ми идва наум, е, че може обривът да е ако обираш с лъжицата около устата и от това да е, пък и щом са изчезнали почти веднага.
Щом си въвела сирене и е нямало реакция, не би трявбвало да е от млякото. А и в Хип си е АМ, в Хумана е пълномаслено мляко. newsm78 Реакция към храна по принцип се появява и като обрив по корема. Ако искаш да продъжиш с млечните каши, пробвай за начало някоя еднокомпонента млечна и виж как ще се приеме.

# 289
  • София
спешно въпросче - варих яйце и картофи(нарязани) в една тенджера... сега вадя нещата - яйцето пукнато. личи си , че не е текъл белтък, но ....? какво да правя да давам ли нещата или да ги хвърля и да правя нови?

# 290
  • Berlin
Кое по-точно те притеснява?

# 291
  • София
че не съм захранила с белтък .. майка ми ми се смя... но аз да се консултитарам  Embarassed

# 292
  • Berlin
Щом не е изтекъл, няма проблем. Но пък ако беше изтекъл, честно казано не знам как бих реагирала и аз. Laughing  Важното е яйцето да е било измито преди това.

# 293
  • София
Не би ми хрумнало да варя яйце с картоф заедно честно казано. Laughing И какво те притеснява и да е изтекъл белтъка, той не полепва по картофа. Peace И все пак аз никога не бих варила яйце и в същата вода картоф за бебето, колкото и добре да съм измила яйцето, не съм толкова смела. Всъщност нищо не бих варила заедно с яйце.
Доматите с моцарела не са зеленчуково пюре  Laughing За мен поне моцарелата не е зеленчук, а сирене, да не говорим, че това пюре е с глутен. Peace
Дадох пуйка, 3 дни я яде, днес само зеленчуково, грешка ли беше или трябваше да давам цяла седмица пуйка, като я въвеждам?

# 294
И на мен ми е странно яйце с нещо заедно да се вари  newsm78

# 295
Не би ми хрумнало да варя яйце с картоф заедно честно казано. Laughing И какво те притеснява и да е изтекъл белтъка, той не полепва по картофа. Peace И все пак аз никога не бих варила яйце и в същата вода картоф за бебето, колкото и добре да съм измила яйцето, не съм толкова смела. Всъщност нищо не бих варила заедно с яйце.
Доматите с моцарела не са зеленчуково пюре  Laughing За мен поне моцарелата не е зеленчук, а сирене, да не говорим, че това пюре е с глутен. Peace
Дадох пуйка, 3 дни я яде, днес само зеленчуково, грешка ли беше или трябваше да давам цяла седмица пуйка, като я въвеждам?
И аз направих като теб миналата седмица 3 дни пуйка след това 3 дни не и давах и смятам пак утре да и дам Simple Smile То вече му омотах края с тия въвежданки кога какво съм дала Simple SmileSimple Smile

# 296
  • Berlin
Аз, като въведох месото, давах всеки ден месо. Това му беше обяда за мнооого време - едно месно-зеленчуково пюре. Записвала съм си всичко с 1вото дете и сега ми е много по-лесно, а основните групи ги помня.

# 297
  • София
Аз, както е видно, нищо не съм записвала  Laughing Но и първото ми дете е толкова злоядо, че не мога да сравнявам нещата изобщо, там новите неща се въвеждаха със седмици и накрая пак не ги въвеждах - например яйце и до ден днешен да не види ooooh!

# 298
  • София
Привет, мами! Hug Hug Hug

Захранваме се от два месеца. До сега нямаше никакви проблеми с въведените храни, както и реакции. Ноооо преди една седмица реших да вкарам млечните каши: първо взех на ХИП пет зърна със сливи и веднага след като нахраних малката се зачерви цялата околото устата навсякъде, където е имало допир с кашата Cry Петната изчезнаха след около 20 мин. На другата вечер реших да пробвам пак - същата работа. Купих друга млечна каша - на Хумана млечна с маслени бисквити, реакцията беше същата. За момента ги спрях., но случвало ли се е на някоя от вас?
Да отбележа: АМ е пила само първите 2 дни в болницата, всичко поотделно от кашите е вкарано, яла е бишкотите на Плазмон, както и сирине, което вкарах две седмици преди това. Яла е оризова и овесена каша на ХИП и ябълкова на Хумана. Всичко се понесе добре, само тези каши не. Дали е от млякото в тях или има нещо друго, което дразни?

ПС:Извинявам се, ако е коментирано преди, не успях да прочета всичко назад.

Направила е реакция към млякото в кашите. Често срещано е при кърмените бебета. Спри ги за още месец-два и давай безмлечни през това време. След това пробвай пак.

Млякото в Хумана не е АМ, а сухо и най-добре след годинка Simple Smile

# 299
Дайте съвет за сухари и чай като за първи път  Simple Smile . Ще дам попара и мисля директно всички съставки, не един по един. Колко време да я въвеждам?  Rolling Eyes Не, сиренето след два дни ще включа.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 00:56 от Nia_Nia_Nia

Общи условия

Активация на акаунт