БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • Berlin
Мисля, че е по-добре бисквитки, много по-добре ще се разтворят. Каша, за да е по-засищащо, може би поне 1-2с.л., но тогава, за да не запушва биберона, ще трябва и мноооого мляко. Общо взето не си го представям.

# 346
Аз съм добавяла от 1 лъжица,до 1/4 лъжицаза 180 мл мляко. С лъжицата май и беше трудно, но пробвай с 1/4 първо. След това се отказах.
Има мляко на Хип, което е Леека нощ и е с малко елда и ориз. Вечер още не съм го давала, но сутрин го пие с охота. Лошото е,че не се намира в магазините и трябва да си го поръчаш в аптека ими по интернет

# 347
Аз съм добавяла от 1 лъжица,до 1/4 лъжицаза 180 мл мляко. С лъжицата май и беше трудно, но пробвай с 1/4 първо. След това се отказах.
Има мляко на Хип, което е Леека нощ и е с малко елда и ориз. Вечер още не съм го давала, но сутрин го пие с охота. Лошото е,че не се намира в магазините и трябва да си го поръчаш в аптека ими по интернет
за съжаление сме на Фризопеп и не мога да си позволя Хип:( В тази връзка искам да попитам възможно ли е при изключително кърмене при първи прием на АМ  да се получат петна по лицето ?Ние сме на почти на 9 достатъчна възраст ли е да започна да опитвам с обикновено или хипоалергенно АМ

# 348
  • Berlin
Фризопеп не е ли ХА или нещо такова? newsm78 Май го слагат в кухните в алергичното меню.
1/4 лъжица е нищожно количество според  мен и никакво засищане няма да има.

# 349
Ами една лъжицаа ми се видя много. Млякото не се изпиваше. После сеоказа, че се буди не от глад, а от зъби.

Пропуснах да спомена, че в млякото на хип, за което говоря има 3% ориз и 3% люспи елда, така, че всеки който реши може да си сметне горе-долу да е ок 6 % кашата.

# 350
Аз добавях - слагам една мерителна лъжица (т.е 5гр) каша на 210 мл вода. Събуди се с 2 часа по-късно през нощта за ядене.
Някой има ли опит с това мляко Лека нощ на Хип?

# 351
Здравейте искам да попитам нещо относно кашите- бебка яде оризова засега, заместено й е следобедното хранене с нея, но искам да й дам нов вид каша и как да процедирам? СМятам да дам каша просо + ориз микс е. Да давам по няколко лъжички от новата и после старата оризова ли за да достигне пълното количество, което изяжда за едно хранене? И така с всички видове включително съдържащите глутен ли? Първо няколко лъжички от новия вкус, след което вкус, който вече е яла? И през колко дни е добре да се редуват вече въведените каши или няма значение? Благодаря предварително!   bouquet

# 352
Не е препоръчително да даваш следобед новата храна. От там нататък, ако искаш я давай отеелно, ако искаш я слагай в нещо въведено. Както си решиш.
Не съм редувала каши. Гледах да ми посвърши кутията. Като намалее давам друга и ги давам паралелно

# 353
Аз отварям 2 вида например овес и ориз и давам едната сутрин другата вечер

# 354
  • Berlin
Можеш да смесиш малко от новата с оризовата, така няма да правиш 2 каши. Simple Smile постепенно увеличаваш новото за сметка на вече въведеното. После даваш каквото ти/бебето харесва. Simple Smile

# 355
Благодаря момичета! Сега я правя с 5 лъжици суха субстанция, което значи, че ще дам 1 лъжица просо и 4 ориз и всеки ден ще увеличавам просото за сметка на ориза. Изобщо не се бях замисляла за такъв вариант.  Blush  Hug

# 356
Искам да питам, след като съм въвела вече млечни продукти ( извара и масло ), как да процедирам с КМ!? Пак ли се започва с 1,2 лъжички, или може малко повече?

# 357
  • Berlin
Да, точно така, всичко постепенно. Само дето за КМ е рано, поне след 10м.

# 358
Да, точно така, всичко постепенно. Само дето за КМ е рано, поне след 10м.
Благодаря!

# 359
От скоро чета, че педиатрите препоръчвали зеленчуков бульон преди пюрето newsm78 как се приготвя това нещо и след, като аз си приготвям на обяд пюретата нужно ли е да се прави такъв бульон след, като винаги пасирам зеленчуците във водата в , която са се варили?

Общи условия

Активация на акаунт