БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • Berlin
Нашата не ми е споменавала, ама това бульонче за какво ще служи... newsm78

# 361
Нашата не ми е споменавала, ама това бульонче за какво ще служи... newsm78
било полезно на витамини, минерали и мазнини  newsm78
Тъй като и вчера попитах за приготвянето на месните пюрета та вчера си купих пилешко филе, нарязах го на толкова по колкото ще слагам в пюрето и го сложих в камерата, сега като го изкарах то е кокал твърдо и трябва всичкото да го размразявам Sad всеки път ли ще е така?

# 362
  • Berlin
Не ти разбрах въпроса. Изкарай си, колкото ти трябва.
Знам, че е хитро да замразяваш дозичките месо във форма за лед - така си вадиш, колкото ти трябва за едно хранене. Иначе аз ще купувам пюрета, та за домашните  не съм много наясно. Simple Smile

# 363
Не ти разбрах въпроса. Изкарай си, колкото ти трябва.
Знам, че е хитро да замразяваш дозичките месо във форма за лед - така си вадиш, колкото ти трябва за едно хранене. Иначе аз ще купувам пюрета, та за домашните  не съм много наясно. Simple Smile
щом изкарам от фризера пакетчето с нарязаните филенца вътре те за замразени и аз не бих могла да изкарам само едно парченце, защото е твърдо. Целия пакет ли трябва да размразявам, за едно малко парче? хитро е във формичките наистина ще взема да опитам

# 364
  • София
mamahola, замразете месото на по-малки порции - колкото за едно готвене/пюре.
На така поставения въпрос "Целия пакет ли трябва да размразявам, за едно малко парче?" - да.
Имала съм такива случаи - замразявай/размразявай и накрая хвърлям.

Не съм чувала за зеленчукови бульони. Не ми се струва удачно даването на подобен зеленчуков бульон преди яденето (пюрето). Детето ще си напълни стомаха с него и няма да си изяде пюрето.

# 365
Замразяването във форми за лед е  много удобно. Приготвям малко повече храна на бебчо и я слагам във формите.  Знам ,че  веднъж размрзено  ядене не се замразява пак,не е подходящо след това да се дава на бебчо.
А вместо въпросните зеленчукови бульони давах около 30-40 мл  зеленчукова супичка с  няколко капки зехтин .

# 366
  • Berlin
Ясно. Значи вече ще знаеш да не замразяваш всичко в един пакет. Simple Smile Размразена храна и за наше ползване не бих замразявала повторно. Даже избягвам да замразявам, не обичам размразени храни.

# 367
  • София
Замразявала съм храна (за нас), но обикновено никой не го яде след това и накрая си изчиствам фризера.

На малкия съм замразявала готови месни и зеленчукови пюрета в количества за едно хранене.
Използвала съм чашите на Авент. Използвала съм и малки стъклени бурканчета.
Ако се използват стъклени бурканчета не се пълнят до горе. Имала съм само 1-2 спукани.

# 368
Аз съм си купила пликчета найлонови малки-много бройки,не са скъпи и в тях замразявам пилешко(домашно) на дозички.Така ми е най-лесно

А да ви попитам,момичета,по колко каша готово количество трябва да хапва бебо(след няма и 2 седм правим 7 месеца),заместили сме следобедното хранене с каша оризова-правя я с 100 мл вода и 2 суп.лъжички,с около 60 гр, плод-излиза общо към 170 гр,добре ли е?Че много му харесва,но не знам колко е приблизителното количество(на кутията не пише по месеци).И някъде четох,че повече от 60гр(мл)не съм сигурна,плод не бивало да се яде на ден-вярно ли е? Благодаря ви предварително Simple Smile

# 369
Аз съм си купила пликчета найлонови малки-много бройки,не са скъпи и в тях замразявам пилешко(домашно) на дозички.Така ми е най-лесно

А да ви попитам,момичета,по колко каша готово количество трябва да хапва бебо(след няма и 2 седм правим 7 месеца),заместили сме следобедното хранене с каша оризова-правя я с 100 мл вода и 2 суп.лъжички,с около 60 гр, плод-излиза общо към 170 гр,добре ли е?Че много му харесва,но не знам колко е приблизителното количество(на кутията не пише по месеци).И някъде четох,че повече от 60гр(мл)не съм сигурна,плод не бивало да се яде на ден-вярно ли е? Благодаря ви предварително Simple Smile
Прави си е по същия начин и нека яде детето колкото иска, а за плодовете не съм го чувала това, но няма как да е вярно след, като едно бурканче плодово пюре е 190 гр примерно, а някои деца си го изяждат наведнъж, а моето яде плод почти на всяко хранене без обедното

# 370
  • Berlin
Колкото му е достатъчно, за да се наяде. Peace

# 371

Препоръката е за пресни плодове, която е между 4 - 6 супени лъжици на ден, а една супена лъжица се смята за около 10 грама.

# 372
  • have faith and be patient ..
Момичета ако съм дала морков,  мога ли спокойно да давам този новия бял морков на хип? Аа забравих - има и едно пюре пак на хип,  микс зеленчуци,  там има и грах (само него не съм давала от включените зеленчуци) .  Подходящо ли е за 5 месеца и половина?

# 373
Малкия го захраних на 6м и грах въведох на 10 м .

# 374
И аз към граха съм малко скептично настроена,  още повече, че веднъж детето ми се изрина,  а предния ден бях дала грах за пръв път незнам дали беше от него,  но ще изчакам след 10 - тия месец

Общи условия

Активация на акаунт