БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • Berlin
Рано е за грах. Белият морков и аз го гледах, но за 1ви път виждам такъв зеленчук и не знам.  newsm78 Сега се опитвам да се сетя за други подобни зеленчуци, за да направя сравнение, но само за зелена и червена чушка се сещам, а те май се дават отделно.
А да питам знаете ли нещо за кашата елда на Хип? Само млечна има, безмлечната вече я няма, не знам откога, но сега не мога да сам елда, трябва ми без мляко. Мисля да пиша на Хип за информация. От детския магазин казаха, че много се е купувала, а те да я спрат така.

# 376
Да, натстина имат само млечна елда. Това ми отговориха от Хип. Ако ти трябва без мляко, то можеш да му свариш зърна елда и да пасираш. Или пък да купиш брашно от елда и да свариш каша. Има ги в биомагазините.
А за белия морков, според мен, може спокойно да се даде, щом няма алергия към обикновенния. Той съдържа в пъти по-малко бетакаротен и затова е хипоалергенен. В идеал, се дава първо бял и после обикновен морков (по аналогия с чушките - първо са по-светлите).

# 377
  • Berlin
Не ми се занимава, затова недоволствам. Simple Smile
а забравих и да напиша, че на новата кутия пише, че съдържа глутен.  newsm78
Благодаря за белия морков, аз вече дадох обикновен, но може би ще си го спестя или по-натам, имам мноооого неща да въвеждам още. За алергични деца обаче може би е добър вариант.

# 378
И аз имам бял морков но му се чудя още,  аз сварих преди 2/3 месеца безмлечна каша елда на хип беше хубава,  но повече не намерих

# 379
Не ми се занимава, затова недоволствам. Simple Smile
а забравих и да напиша, че на новата кутия пише, че съдържа глутен.  newsm78
Благодаря за белия морков, аз вече дадох обикновен, но може би ще си го спестя или по-натам, имам мноооого неща да въвеждам още. За алергични деца обаче може би е добър вариант.
Да, определено е повече занимание.
А защо не искаш да дадеш млечна?
Аз им писах по повод глутена, отговориха, че не могат да гарантират, че в процеса на отглеждане и транспортиране няма да попаднат следи от глутен от други култури. Били задължени да споменат, заради децата с непоносимост към глутен.

# 380
  • Berlin
Защото в момента давам ХА мляко и мисля още малко да давам, преди да почна с нормално. Имам си съображения.

# 381
Белият моркв ми беше една от първиет храни. Преди червения го дадох, точно защото както беше писал някой нагоре, ми се видя по-ниско алергенен.
Грах - същото тоаб пюре дадох за пръв път преди десетина дни - на 9 м и половина. Бебето е зараненно на 6 м. Тежкахарна е и се препоръчва по-късно

# 382
Здравейте ! Мисля да започна да захранвам с оризова каша и знам че се започва с 1-2 ч.л. та въпросът ми е тези 1-2 ч.л суха каша ли са или вече приготвена с Ам/кърма или вода.
Благодаря предварително !

# 383
  • Berlin
Вече готова каша.

# 384
Момичета носленцето на моето бебече и ълълчетата на очите се оцветиха в жълто оранжевко - сигурно защото морков и картов често фигурират в менюто ни , поне аз в това се съмнявам засега като причина. Да ви се е случвало  newsm78

# 385
  • София
При много от децата се получава при консумация на моркови. Консултирай се с педиатъра.

Моя син беше направо червен по време на жълтеницата.

# 386
Здравейте! Искам да направя хляб без сол в домашна пекарна, за да дам на бебето си да гризка коричка. Рецептите са с мая. Мога ли да давам?

# 387
Здравейте! Искам да направя хляб без сол в домашна пекарна, за да дам на бебето си да гризка коричка. Рецептите са с мая. Мога ли да давам?
Аз давам, не виждам как може да се направи хляб без мая. Сол слагам, но съвсем малко.

# 388
# 389
  • Berlin
Може, с квас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт