БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Момичета колко количество АМ трябва да пие едногодишно дете, вечер?
Колкото иска и то не само вечер
Нещо се обърках Blush Малката е кърмена до сега,но кърмата намалява със  всеки изминал ден и трябва да и давам АМ вечерта и през нощта. Пък идея си нямам колко,да не взема нещо да прекаля..

# 451
Моят син пие вечер и през нощта по 210мл вода + 7 мер. лъжички. Всяко дете е различно, но обичайно пият АМ приготвено с между 180 и 240 мл вода. Може пък и 3 пъти да пие по 150-180-200.

# 452
  • София
Момичета колко количество АМ трябва да пие едногодишно дете, вечер?
Колкото иска и то не само вечер
Нещо се обърках Blush Малката е кърмена до сега,но кърмата намалява със  всеки изминал ден и трябва да и давам АМ вечерта и през нощта. Пък идея си нямам колко,да не взема нещо да прекаля..

аз може ли да те питам какво АМ  даваш и как го прие , пие ли го, защото и ние до сега се кърмихме, но моят абсолютно ми отказва АМ. Кисело също не иска. Чудя се как да го накарам да пие АМ и тъй като и вие сте се кърмили до сега ако може да ми кажеш как ти успя с АМ.

# 453
guerry

Ние имахме такъв проблем. Упорито откаваше АМ с месеци, всички видове пробвах, всякакви трикове. А кърмата ми намаляваше и въпреки това- не и не. Crazy Голяма борба беше.  Пропи когато той си реши общо взето. Неочаквано изпи цяла доза. Аптамил.

# 454
И аз съм взела Аптамил за всеки случай, вчера и днес й дадох да опита, но не го иска. Пак ще пробвам, за сега й стига кърмата, но ако се наложи какво ще правим.

# 455
  • Пловдив
Не питай..луда ме прави с това АМ! Сменихме 4 вида млека и до тук успях да я накарам да глътне само това на Хип Crazy  Купих 7 вида шишета с биберони е 4 вида чаши! Пищи като съдрана..Вчера ме посъветваха да дам млякото с каучукова биберона намазана с малко мляко. От глад ли,от изнемога ли, взе,че засука от шишето. И вода още не е пила,а е на годинка вече..Борбата е всекидневна..Дано сега през нощта пие пак Crazy

# 456
Кърмата се регулира спрямо нуждите и търсенето от детето. Не виждам смисъл да се предлага АМ като то не го желае.

# 457
Армира, а като детето е на годинка, защо го мъчите с това адаптирано мляко?
Вече може и обикновено прясно да дадете, да не говорим за сирене и кисело мляко. Както разбирам дори кърмите.

# 458
Кърмата се регулира спрямо нуждите и търсенето от детето. Не виждам смисъл да се предлага АМ като то не го желае.

Не знам... според мен нещата са много индивидуални. Аз кърмех по 12-15 пъти на денонощие с цел да се увеличи лактацията, пих чайове, правех топли компреси, а кърмата все си беше много малко и към 6 мес съвсем намаля.
За разлика моя колежка си кърми бебока 7 пъти през 1-я мес, 6 пъти - през втория (без нощно кърмене) и после минаха на 5!   в 3тия мес. Бебето вече е на 5 мес, а тя все още е с хиперлактация.

# 459
  • Пловдив

Беба търси и иска кърма,но няма,просто намаля изведнъж- за това предлагам АМ. Тази сутрин в 3ч и дадох 90мл и изчизнаха за секунди. После в 6.30ч и дадох 150 мл и пак не и стигнаха. Все ще уцеля дозата..

# 460

Беба търси и иска кърма,но няма,просто намаля изведнъж- за това предлагам АМ. Тази сутрин в 3ч и дадох 90мл и изчизнаха за секунди. После в 6.30ч и дадох 150 мл и пак не и стигнаха. Все ще уцеля дозата..
За моето дете разбирах, че и е стигнало млякото по този начин- правих пълна доза за възрастта обозначена на кутията, давах да пие и като остави шишето и има на дъното му още мляко значи се е наяла

# 461
  • Пловдив
Така ще направя и аз довечера Hug

# 462
Аа, кърмаат намалява, а детенце търси мляко. Разбирам.
Ами моята госпожица е на 10 месеца (току що навършени) и вечер на заспиване (това и е вечерята) изпива по 230 мл (210 мл.вода и 7 м.л мляко) - до дъно; сутрин като стане 170 мл (150 мл вода и 5 м.л мляко). Доскоро, докато и пускаше от мен и 120 не изпиваше сутрин, но сега си изпива. Ако не и стигне, ще се разбере за нула време:-)
През нощта реших, че няма да давам тепърва.

# 463
Ние се кърмим досега, но през последните две седмици яде на 2 часа. Само обедното и следобедното хранене съм засместила и едва устисквам да и ги направя 2 часа след като сме се кърмили. Как мислите дали да взема АМ и кърмата не и стига или да вкарам още едно заместено хранене ?

# 464
Ние се кърмим досега, но през последните две седмици яде на 2 часа. Само обедното и следобедното хранене съм засместила и едва устисквам да и ги направя 2 часа след като сме се кърмили. Как мислите дали да взема АМ и кърмата не и стига или да вкарам още едно заместено хранене ?
Не виждам колко голямо е детето. До годинката не се замества хранене. А от друга страна 2 часа не е толкова малък интервал, за да се притесняваш. Кърмата се усвоява по бързо от АМ и децата оглавяват по често. Ако си решила да отбиваш вземи АМ

Общи условия

Активация на акаунт