БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 731
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Овесени ядки (фини) купувам каквито намеря, било от хранителни или здравословни магазини.
И аз така, както и елда, ръжени ядки, царевичен грис и др.п.
Тези, специално за бебета, ми се струват неоправдано скъпи  Rolling Eyes

# 61
  • Пловдив
Ако някой все пак се сети за такива за бебета,моля нека пише,държа на тях Hug

# 62
Здравейте дами
въпросът ми е относно АМ дъщеря ми е на 14 месеца ,вечер заспива с мляко до сега купувам Лактана 2 защото не желае 3 поради вкуса на плодове та да пробвам ли с киндер или няма проблем да се храни с двойката?

# 63
Здравейте дами
въпросът ми е относно АМ дъщеря ми е на 14 месеца ,вечер заспива с мляко до сега купувам Лактана 2 защото не желае 3 поради вкуса на плодове та да пробвам ли с киндер или няма проблем да се храни с двойката?
Няма проблем да пие 2 ка

# 64
  • Berlin
Аз пък мисля, че е хубаво да се премине на Киндер. Е, моят син още го пие. Blush Но взимам понякога и Аптамил за след 2г., не знам дали има за след 3г.

# 65
Здравейте! Искам да попитам има ли група в бг мамма, в която да се споделят опит относно бебета хранени натурално, имам предвид мамите сами да приготвят каши, пюрета и т.н. Благодаря предварително!  bouquet

# 66
Специална група едва ли има, но моето лично впечтление ече повечето момичета тук готвят за децата си вместо да ползват готови пюрета. Аз лично готвя за сина си, кашите си ги правя от брашно  като меля зърната, правя му супички и  яхнийки. Готови пюрета имам в  шкафа си, но ги ползвам само ако излизаме навън за по-дълго.

# 67
Аnimacia, ако няма тема, може да направите. Би ми било интересно да я следя.
Аз готвя каквото имам като замразен или траен пресен продукт, каквото нямам давам готово пюре. Месо ползвам от пюрета засега, защото няам откъде да намеря хубаво пуешко или заек. Признавам, че нямам сили да меля и варя каши и ползвам инстантни, но като ги свърша ще започна вече да варя зънцата

# 68
Ами ще взема да пусна тема. Просто вчера търсих каша за бебето и се ужасих от съставките! Според мен колкото по обработена е една храна толкова по-вредна е тя, та се замислих аз да си ги правя. И направих следното- сварих ориз с тиква, ябълка и банан, пасирах го, прибавих кърма, после пак малко го заварих(така според мен става по-вкусно) и си направих оризово-млечна каша с ябълка, банан и тиква. Ако сложиш и вит.C, ами с какво е по-лошо от тая в магазина. Това са съставките на една "БИО" каша:
Обезмаслено мляко*, Частично деминерализирана сладка суроватка на прах*, Растителни масла*, Малтодекстрин*, Яйчно масло, Обезмаслено мляко на прах*, Калциев хлорид 0,4 г, Витамин С, Калциев карбонат 0,1 г, Бифидобактерии, Витамин Е, Железен лактат 13,5 мг, Цинков сулфат 8,2 мг, Ниацин, Калциев-D-пантотенат, Меден сулфат 983 мкг, Витамин А, Витамин В1, Витамин В6, Манганов сулфат 269 мкг, Витамин В2, Калиев йодат 148 мкг, Фолиева киселина, Витамин К1, Натриев селенат 23 мкг, Витамин D.
* от биoлогичен произход Confused

# 69
  • Berlin
Може ли да споделиш коя е тази каша? Защото в моята оризова на Хип пише - 100% оризово брашно, витамин В1. Нека не отписваме така лесно всички готови каши. Лично аз нямам намерение да се занимавам с домашни такива, но пък добре си избирам какво купувам от готовите.

# 70
На Topfer, беше.

# 71
  • София
доколкото се разрових кашата е млечна, затова съдържанието е толкова подробно описано. Поне аз разбирам, че по-голямата част от описаното е състава на преходното мляко.
Аз на Тьопфер съм взимала само безмлечни, където си е примерно "Състав: пълнозърнесто брашно от спелта*, витамин B1
* от биологичен произход"
Не ги защитавам, но съм от майките, които предпочитат готовите каши и тези на Тьопфер са ми едни от фаворитите  Peace

# 72
  • Berlin
Нямам в момента млечна каша, но май наистина и съставките на млякото са описани, да.

# 73
При положение, че съм въвела успешно сирене и масло, трябва ли да захранвам постепенно и с извара или мога да дам по-голямо количество наведнъж?

# 74
Ами ще взема да пусна тема. Просто вчера търсих каша за бебето и се ужасих от съставките! Според мен колкото по обработена е една храна толкова по-вредна е тя, та се замислих аз да си ги правя. И направих следното- сварих ориз с тиква, ябълка и банан, пасирах го, прибавих кърма, после пак малко го заварих(така според мен става по-вкусно) и си направих оризово-млечна каша с ябълка, банан и тиква. Ако сложиш и вит.C, ами с какво е по-лошо от тая в магазина. Това са съставките на една "БИО" каша:
Обезмаслено мляко*, Частично деминерализирана сладка суроватка на прах*, Растителни масла*, Малтодекстрин*, Яйчно масло, Обезмаслено мляко на прах*, Калциев хлорид 0,4 г, Витамин С, Калциев карбонат 0,1 г, Бифидобактерии, Витамин Е, Железен лактат 13,5 мг, Цинков сулфат 8,2 мг, Ниацин, Калциев-D-пантотенат, Меден сулфат 983 мкг, Витамин А, Витамин В1, Витамин В6, Манганов сулфат 269 мкг, Витамин В2, Калиев йодат 148 мкг, Фолиева киселина, Витамин К1, Натриев селенат 23 мкг, Витамин D.
* от биoлогичен произход Confused

Имаше една тема Домашни каши и пюрета, много подробно описано в началото, кое как се прави. Но тя май е по-скоро информативна.
Напълно съм съгласна с теб, за мен, домашното е 100% по-добро дори и от изчистените от съдържание каши.
А тези плодови млека и Данонинота от магазина ми се струват умишлено натравяне на децата ни....

Общи условия

Активация на акаунт