БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ох,обърках се Blush
Нито белтък нито жълтък съм въвела..
какво да правя сега?

започни с жълтъка - трошичка по трошичка. Не давай тези бисквити.
Защо не си въвела жълтък до сега?

# 151
Момичета от една трошичка така всеки ден като се увеличава по малко докато се стигне до колко жълтък ? Знам че има много варианти за въвеждането му , кои вариант мислите за най удачен

# 152
Ох,обърках се Blush
какво да правя сега?

Направи бисквити без яйце и отделно си захрани с яйце
Ето тук има две рецепти
https://allforthekid.wordpress.com/2012/02/08/%D1%80%D0%B5%D1%86 … 1%82%D0%BA%D0%B8/

# 153
  • Пловдив
Ох,обърках се Blush
какво да правя сега?

Не съм го въвела защото бебка върви много бавно в захранването..и чак сега му дойде времето..

# 154
  • София
Ох,обърках се Blush
какво да правя сега?

Не съм го въвела защото бебка върви много бавно в захранването..и чак сега му дойде времето..

лошо няма, пишат че трябва по рано да се въведе жълтъка, но не мисля че е проблем да си го въведеш когато искаш.
Остави белтъка за по натам и вземи по лека лека да си въведеш жълтъка.

# 155
Момичета от една трошичка така всеки ден като се увеличава по малко докато се стигне до колко жълтък ? Знам че има много варианти за въвеждането му , кои вариант мислите за най удачен
Според нашия педиатър, се почва с 1/8, после 1/4 и се стига до 1/2. На 10 мес сме. Ще ходя на преглед скоро и, предполагам, ще ми каже да увелича малко количеството.

# 156
олечка а тези количества за какъв период от време ги даваш ?

# 157
Ох,обърках се Blush
какво да правя сега?

Въведох на 11,5м, следвах тази схема:
* първо трохички или ¼ (в продължение на седмица или две седмици)
* постепенно се стига до ¼ или ½
* предлага се през ден или по-рядко
* когато се стигне до ½, предлага се не повече от 2-3 пъти седмично

# 158
олечка а тези количества за какъв период от време ги даваш ?
Аз ги достигнах за месец Wink давам през ден.

# 159
  • Пловдив
Яйце се вари всеки ден или мога до дам от вчерашната порция?

# 160
Винаги се дава прясно сварено яйце, което се вари поне 12 мин. Peace

# 161
като е станало въпрос за яйцата, да питам може ли да се дава пъдпъдъчи яйца на бебоците!?... и ако ДА- от кога и по колко? Прочетох в една статия, че полезните им вещества са в пъти повече от кокошите и ги дават противоалергични тук http://www.hera.bg/s.php?n=2357

# 162
  • София
според мен може от преди кокошите. 3 пътпъдъчи = 1 кокоше. Аз лично давам цял пътпъдъчи жълтък, а от кокошия 1/2. След годинката се дават и сурови жълтъци при деца с анемия Simple Smile важи и за възрастните

# 163
Как въведохте рибата? В деня за месо ли се дава и след въвеждането продължавате ли с вече въведени меса или пропускате и остава само 1-2л. риба?
Дайте идея с какво да разнообразя млечната оризова каша? От доста време се храни с нея.  Rolling Eyes  Още не сме въвели глутен.

# 164
като е станало въпрос за яйцата, да питам може ли да се дава пъдпъдъчи яйца на бебоците!?... и ако ДА- от кога и по колко? Прочетох в една статия, че полезните им вещества са в пъти повече от кокошите и ги дават противоалергични тук http://www.hera.bg/s.php?n=2357

Пъдпъдъчи яйца можеш да даваш когато решиш да си захранваш с яйце, някои чакат годинка, за да ги дадат сурови, но съм чела, че може и преди това. При тях няма, или почти няма салмонела и са по-полезни сурови жълтъците.

Как въведохте рибата? В деня за месо ли се дава и след въвеждането продължавате ли с вече въведени меса или пропускате и остава само 1-2л. риба?
Дайте идея с какво да разнообразя млечната оризова каша? От доста време се храни с нея.  Rolling Eyes  Още не сме въвели глутен.

Аз месо не съм давала токова често, колокото са препоръките, затова не мога да помогна. И сега яде 1-2 седмично риба и 1-2 седмично месо
За кашите - просо, елда, киноа, амарант

Общи условия

Активация на акаунт