БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, как правите попара, с какви пропорции?

# 391
  • Berlin
Сирене, колкото кибритена кутийка, масло, колкото грахово зърно и колкото сухара изяде-2,3,4..., вода/чай на око до желаната гъстота. Така я правя аз. По-късно може да се увеличат сиренето и маслото.

# 392
  bouquet Мерси, abs

# 393
Аз слагам повечко масло (колкото 4-5 грахчета) - във всичко - и в закуската, и в обяда. Грешка ли е това?

ПП. Някой дава ли на бебето Лактана Био?
Исках да питам за тройката. На кутията пише, че е за над 10 месеца. Обаче видях, че съдържа плодове (прах от тях, което е голяма глупост) - банан, ябълка и портокал. Аз още портокал не съм въвеждала. Мислех, че е след 1 годинка. Та ми е странно....

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 08:18 от Feride

# 394

Благодаря за отговора bouquet   bouquet   bouquet

# 395
Не е хубаво да се прекалява с маслото.
Попарата категорично не се хареса.  Sunglasses

# 396
Аз слагам повечко масло (колкото 4-5 грахчета) - във всичко - и в закуската, и в обяда. Грешка ли е това?

ПП. Някой дава ли на бебето Лактана Био?
Исках да питам за тройката. На кутията пише, че е за над 10 месеца. Обаче видях, че съдържа плодове (прах от тях, което е голяма глупост) - банан, ябълка и портокал. Аз още портокал не съм въвеждала. Мислех, че е след 1 годинка. Та ми е странно....
За маслото ако му понася е ОК. В обяда може да му слагаш вместо масло - студено пресован зехтин.
Портокала в млякото е толкова малко количество, че според мен не е проблем. Моя приятелка от 2 ка лактана даде директно Киндер  като навършиха възраста. Мисля на годинка

# 397
Моят син много обича попарка,но трябва да е пасирана, иначе не я кусва.  ooooh!
Маслото е по-добре да е малко,аз лично слагам колкото едно бобче,но сиренце повечко от кибритена кутийка-харесва му.
За портокал и аз знам за след годинка,но щом е в млякото не вярвам да е много. Въпреки това не бих дала,че може да го заболи коремчето,не заради друго.

# 398
Благодаря за мненията!   bouquet

Моят мъж беше купил 3-ка, че нямаше 2-ка. Тази сутрин като беб стана в 5.20 установих, че запасът ми от двойката е свършил и по принуда дадох тройката.

Маслото му понася. Няма никакви нежелани реакции.

# 399
  • Berlin
Нищо няма да му стане от портокала, предполагам е само за аромат. По-кофтито е фрешчето от портокал. Laughing То и за възрастните е хубаво да го пият разреден, и то какъвто и да е фреш. Иначе аз съм давала 3ка, ей така за проба само. Не виждам смисъл от тази междинка.

# 400
Момичета, какво кисело мляко давате?

# 401
Момичета, какво кисело мляко давате?
По БДС 3,6%

# 402
Според мен, щом е в млякото портокалът е обработен до степен да не вреди. Има и каши и пюрета с портокал, които са за след 6 или след 8 м.

Ниа-Ниа, пробва ли да сложиш малко плодово пюре в попарата? и на мен ми я отказваше в началото, но с няколко лъжички пюре си я изяждаше. Сега го намалих до 1 лъжичка и си я изяжда и така. Е, не и е толкова любима, колкото кус-кус, но все пак я яде.

Мисля, че съм чела, че поне до годинка се дава 2% кисело мляко.

# 403
Не, чиста я дадох. Може да пробвам с плодово, да. Въпреки, че много не му хареса, силен позив за повръщане и мислех да не го насилвам... Давам му овесена каша и сиренето е в нея. Маслото не е толкова важно. Да пробвам кус кус? Какъв ще ми препоръчате и как го приготвяте?   bouquet

# 404
  • Berlin
Ами зависи на какво казваш кус-кус. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт