БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-38

• 36 735
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Започнах захранване скоро , но ни предстои ваксина, трябва ли да изчакам с въвеждане на нов зеленчук преди и след ваксина и ако да , колко дена ?

# 556
Започнах захранване скоро , но ни предстои ваксина, трябва ли да изчакам с въвеждане на нов зеленчук преди и след ваксина и ако да , колко дена ?

Да, мин три дни преди и след, ако детето се чувства добре. Ако има реакция към ваксината, то докато се оправи напълно.

# 557
  bouquet благодаря

# 558
  • София
мами, някоя от вас давали ли е АМ Бебелан лакта 3 (от 1-3 год.) на  детенцето си? В нета четох добри препоръки за това АМ, но да попитам и тук! Ние след седмица правим годинката  Laughing

# 559
Верея по БДС 2% или 3,6%  Peace

+1 за Верея по БДС 3,6%

Утре съм решила да започнем със захранването, но се чудя между картоф, морков и тиква, кое да е първо. Пюретата ще си ги правя, но на някои места пише освен кърма да се добавя масло и захар, така ли трябва?

По-добре е да започнеш с тиква, след това да предложиш морков.

# 560

Утре съм решила да започнем със захранването, но се чудя между картоф, морков и тиква, кое да е първо. Пюретата ще си ги правя, но на някои места пише освен кърма да се добавя масло и захар, така ли трябва?

По-добре е да започнеш с тиква, след това да предложиш морков.

[/quote]
Да, и аз мисля, че по-добре да е първо тиквата, после картофът (след него дадох пащърнак) и на края морков. Децата харесват тиквата, за разлика от картофа. Морковът е потенциален алегрен и по-добре да не е първи зеленчук.

Масло се дава на един много по-късен етап от захранването и обичайно към попарата или кашите се добавя. Захар не се слага.

# 561
Захранвам с тиква вече седем дни. Педи иска за около 12 -13 дни да заместя обедното хранене, но на мен ми се струва доста кратък период. Мисля да продължавам с картоф, но искам да попитам задължителна ли е тридневната пауза преди това?

Редактирам се. За себе си реших, че ще направя тази 72 часова пауза. Няма за къде да бързам. След картофа ще продължа с пащърнак и морков, като пак ще правя пауза между отделните зеленчуци.Това са зеленчуците, които смятам да въведа за месец, месец и нещо. Относно заместването на обедното хранене, ще се водя от децата.

Ще ви следя, момичета. Hug

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 13:28 от Марципан

# 562
Захранвам с тиква вече седем дни. Педи иска за около 12 -13 дни да заместя обедното хранене, но на мен ми се струва доста кратък период. Мисля да продължавам с картоф, но искам да попитам задължителна ли е тридневната пауза преди това?

Редактирам се. За себе си реших, че ще направя тази 72 часова пауза. Няма за къде да бързам. След картофа ще продължа с пащърнак и морков, като пак ще правя пауза между отделните зеленчуци.Това са зеленчуците, които смятам да въведа за месец, месец и нещо. Относно заместването на обедното хранене, ще се водя от децата.

Ще ви следя, момичета. Hug
Според мен правилно си решила да не бързаш с заместването. За мен лично, месец - месец и половина е О.К. за заместване. Аз лично паузи не правих, просто си карах бавничко Wink

# 563
Благодаря ви! А, като му дойде времето, кое е по-хубаво да взема готова каша без глутен или да сваря ориз и да сложа плод?

# 564
Благодаря ви! А, като му дойде времето, кое е по-хубаво да взема готова каша без глутен или да сваря ориз и да сложа плод?

Ами...готова е по-лесно Simple Smile оризът ще трябва да го смелеш преди да вариш или пък да пасираш добре след като го свариш.

# 565

и двата начина са добри, но за твое улеснение може да си вземеш безмлечна оризова каша и да добавяш плод. Варения ориз трудно се пасира и става малко лепкав. Трябва да го пасираш когато е още горещ, но на мен лично ми е трудно

# 566

и двата начина са добри, но за твое улеснение може да си вземеш безмлечна оризова каша и да добавяш плод. Варения ориз трудно се пасира и става малко лепкав. Трябва да го пасираш когато е още горещ, но на мен лично ми е трудно
Благодаря! Хиляди въпроси имам Simple Smile Плод, кога да давам?

# 567
мами кога започнахте с рибата? каква дадохте ? и през колко дни се дава? аз купих на Ганчев пюре хек с домати и картофи нещо такова беше.

# 568
Какво кисело мляко давате? Вкъщи купуваме Боженци, най-истинско ми е. 4 %. Става ли и на бебчо да дам?
Ниа, нашата педиатърка ми каза млякото да е 2%. Това май, защото го дадох преди да навърши годинка. Каквото и кисело мляко да дадеш гледай да е по БДС. Аз давам Верея 2%

# 569
olech_ka, благодаря. И на мен не ми се струва много редно дете, което е било пет месеца изцяло на мляко, за две седмци да му заместя напълно едното хранене. И аз ще карам бавничко.

Общи условия

Активация на акаунт