"Майчин дом"-Варна тема 7

• 86 146
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Момичета, моля за малко информация от раждалите в МД със секцио - кога ви дадоха бебетата и настаняването в самостоятелна стая ли е? Благодаря Ви предварително.
  Бебето ми го дадоха след 2-3 часа, настаняването е първо в следоперативна зала, където леглата са 5. С първото дете ме преместиха в друга стая на 3-я ден, явно не е имало свободни легла. С второто дете ме преместиха 7 часа след операцията при раздвижването. Стаите са с по 2 легла, ако искаш самостоятелна, трябва да доплатиш и предварително да им кажеш, че искаш такава. Успех  Peace

# 661
  • Варна
благодаря ти за информацията!

# 662
  • Варна
А как точно става избора на екип, понеже аз съм на женска консултация в Майчин дом при един лекар, но искам секциото да ми го направи друг, малко неудобно се получава май,но в крайна сметка така реших, как се процедира в такъв случай?Ако някой е с такъв казус, ще съм благодарна ако сподели..

# 663
Здравейте мами!!! Искам да попитам на родилите секцио в Майчин дом- каква упойка предпочетохте и какво е усещането? Аз ще раждам там другият месец секцио при Д-р М.Яков и все още не мога да взема решение за упойката! Благодаря ви,предварително!!!

# 664
Раждах със спинална в Майчин дом, секцио, 3то по ред. Виждаш веднага детето си, просто "присъстваш" на раждането. Емоциите са съвсем различни. Няма ги неразположенията по събуждането от общата упойка, защото просто не заспиваш. Дават ти бебчето веднага да го закърмиш.Първите две бях с обща упойка във времето, когато не беше масова спиналната, и най-вече в друга болница.Леко раждане и здраво бебче ти желая и прекрасна първа среща HugМинала е година и месец...и още се вълнувам като се сетя...

# 665
  • Варна
Аз не съм раждала с пълна упойка и не мога да направя сръвнение, но поради много фактори не бих я избрала. В МД раждахме с моя приятелка, първото и секцио беше с пълна упойка пак там. Сподели, че със спиналната е песен и съжалява, че е избрала пълната първия път.

# 666
Благодаря ви,момичета!!! До преди ден бях сигурна,че искам пълна упойка,но като прочетох доста мнения на майки,раждали със спинална започнах да клоня към нея. Пък и искам да си видя бебчето веднага и да съм адекватна след това. А да ви питам- самото поставяне на спиналната упойка много ли е болезнено?  Heart Eyes

# 667
  • Варна
Не, неприятно е, но съвсем търпимо. Поне при мен силна болка в никакъв случай нямаше.

# 668
  • Варна
В МД ми я постави д-р Добрева. Нищо не усетих при поставянето, бързо и безболезнено, за разлика от първия път (не в МД).

# 669
  • Варна
Първия път родих с пълна и много съжалявам.Преди 10 дни родих със спинална,голям рай.Поставянето не боли,просто усещаш едно боцкане.Видях си бебчето.

# 670
Аз родих с пълна, след 30 мин ме събудиха, нямах никакви неудобства, дадоха ми бебето на 2-я час. Въпрос на психика- аз определено не исках да присъствам и да ги чувам по време на раждането. Така че- важното е на теб да ти е комфортно.

# 671
  • Варна
Момичета, споделете какви впечатления имате от д-р Митев? Ще ходя на профилактичен преглед, но досега за такива прегледи минавах при Борис Яков, а той сега нали вече не е във Варна и си запазих час при Митев.
По принцип имам СПКЯ, но за специфичните неща посещавам и друг лекар на частно, а сега ми трябва просто една МБ и цито.Както и евентуално и обикновен преглед.

За секциото и от мен глас за спиналната упойка, нямаше никакъв проблем с поставянето и после следоперативния период.Предимство е, че веднага си виждаш бебчето.На мен секциото ми беше при д-р М.Яков, Добрева ми беше анестезиолог.
Имала съм преди интервенция друга и беше с пълна упойка и честно казано излизането от упойка беше много неприятно и не бих искала да повторя.Имах гадене, главоболие, докато със спиналната всичко си ми беше ОК. Peace

# 672
  • Варна
Доволна съм от Митев Peace
Два пъти ме приема посред нощите, успя хем да ме успокои, хем да ми даде подробна информация, хем да ме прегледа (между другото има лека ръка и прегледите не бяха неприятни). После така се случи, че той ми прави и един специфичен тест, а накрая се оказа, че е дежурен и когато трябваше да ми се свали конеца след секциото.
Мисълта ми е, че съм попадала в ръцето му при различни обстоятелства, къде със сериозни проблеми, къде не чак толкова. Човечен е и обяснителен и обикновено в много добро настроение.

# 673
  • Варна
Звучи чудесно, дано ми допадне, че откакто младия Яков го няма се чудя при кого да минавам ей за такива неща и профилактика, а пък и МД ми е и наблизо.

# 674
На мен ми се наложи да отида спешно в Майчин дом ,заради контракции в 7ми месец и се падна той да е дежурен. Наистина останах впечатлена от внимание и отношение. Много приятен човек,голям бъбривко-добре че беше той,че доста се поуспокоих след прегледа. Аз лично останах с добри впечатления.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт