"Майчин дом"-Варна тема 7

• 87 092
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Как и кой решава, коя акушерка ще ви води консултацията?

# 106
  • Варна
Акушерките са две, а лекарите - няколко (може би десетина). Всеки лекар е "разпределен" към някоя от акушерките - Яков например работи със Снежи, Сариев е с Рени и т.н.
Общо-взето никой не решава конкретно твоята бременност от коя акушерка ще се следи, то си е ясно още, избирайки определен доктор.

# 107
  • Варна
Със стари дрешки ги обличат бебетата, но от толкова пране са станали супер мекички, така че аз нямах нищо против. А за Вип стаята- според мен е задължителна. През 5 мин някой влизаше и питаше нещо- за мен или за бебето. От визитации и консултации направо се уморих и не мога да си представя да се налагаше да се съобразявам с някой непознат. Да не говорим, че в съседната стая беше една ромка, а те нали са задружен и весел народ- всеки ден и идваха по 30 човека на свиждане и то няма такива радостни викове. Нямам нищо против ромите, обаче ако бях в стая с нея  #2gunfire
Предполагам, че ако има свободни стаи могат да ме преместят при желание...

# 108
Мамчетата които скоро са родили бихте ли споделили какво взехте в багажа си. Знам че много неща се поемат от болницата, а дрешките които им обличат нови ли са или са?

За бебето нищо не бях взела освен дрехи за изписването. Дрешките и всичко останало са от тях. Много бяха мекички.
 За себе си - зарядното на телефона, четка/паста за зъби, чехли, нощници 3 бр, бельо, превръзки за родилки (в МД осигуряват от тези дебелите без крилца), памперс чершафи (първия ден ме спасиха от това да не ми сменят многократно чершафите), Лансинох и помпа за кърма. Кремът спаси зърната ми. Помпа те имат, но винаги е някъде в употреба. Съседката по легло имаше запушване, а аз свръх много мляко и последната вечер ставахме да се цедим през час за облекчение.

Рени (не само по мое мнение) е по-внимателна, всеотдайна, мила и много подробна в обясненията си дори когато е претрупана от работа и някой я е ядосал. Предполагам си останала с грешно впечатление. Посещава всички момичета, които лежат горе - бременни или вече родили. До утре мога да я хваля.

ВИП или не посещенията са много целедневно - като се почне с термометрите, после визитациите, да си изберете меню за деня, да ви питат 100 човека добре ли сте, имате ли нужда от нещо, с какво да ви помогнат, да ви покажат и обяснят за бебетата...и то не остава време да се наспи човек  Mr. Green

Посещенията са веднъж на ден. Бебетата се прибират в стая със стъклена стена и роднините могат да ги виждат от там. В родилното стаите са с по 2 легла, а в патология - по 3.

# 109
  • С изглед към морето
Pampers, не си измислям като казах, че за 5-те дена, които бях там, Рени не дойде нито веднъж да ме види. Аз също останах изненадана от това, въпреки че ми беше последна грижа. То и докторът, който ми прави секциото, мина само веднъж и то, защото беше дежурен по визитациите. А Яков например, редовно си посещаваше родилките и се интересуваше как са.

# 110
Pampers, не си измислям като казах, че за 5-те дена, които бях там, Рени не дойде нито веднъж да ме види. Аз също останах изненадана от това, въпреки че ми беше последна грижа. То и докторът, който ми прави секциото, мина само веднъж и то, защото беше дежурен по визитациите. А Яков например, редовно си посещаваше родилките и се интересуваше как са.

Това ми е убегнало. Много съжалявам, че така са се стекли при теб нещата и от страна на Рени, и от лекаря ти.  Hug

# 111
  • Варна
По принцип не трябва да е така.Нали си плащаме,трябва повече внимание.

# 112
  • Варна
А Яков например, редовно си посещаваше родилките и се интересуваше как са.
Е, мен ме посети само веднъж с въпрос "Как си?", отговор "Добре" и това беше. Тов не ме прави по-малко доволна. Simple Smile

# 113
  • Варна
Ако си платите вип стая с придружител, ще може постоянно при вас да има някой. Иначе мен ми беше много странно, че посещенията от 15.30-16.30 стават в стаите при родилките, въпреки че бебетата по това време ги няма. Според мен не е редно всякакви външни лица, особено както е сега грипна епидемия да се разкарват по един час, че и повече при родилките- вътре в стаите. Малко лудница става ако сте 2 и на всяка и дойдат по 3-4-5-6 човека на свиждане. После уж дезинфекцирали, ама докато бях там нямаше такова нещо. Наистина е на късмет при кого ще попаднеш, аз при всички положения не исках да съм сама, бях с една много мила, културна и разбрана майка, въпреки, че оставам с впечатлението, че доста от пациентките в МД са претенциозни, надути с голямо самочувствие, което е разбираемо. А до персонала- не всички са толкова мили, чувах как някои нервно се оплакваха и викаха, как някои родилки постоянно натискали звънеца и все искали нещо.

# 114
  • Варна
въпреки, че оставам с впечатлението, че доста от пациентките в МД са претенциозни, надути с голямо самочувствие, което е разбираемо

Това впечатление на каква база е изградено?

# 115
  • Варна
 На лични впечатления по време на престоя ми и от познати също, може и единични случаи да са - не знам, сигурно затова някои от персонала много се нервиха и се изказваха лошо за някои пациентки, че постоянно искали нещо. Всичко се чуваше какво си говорят. Но като се замисля, във всички болници има най различни пациентки- от много добри и мили до претенциозни и надути, въпрос на късмет е с кой ще попаднеш в една стая.

# 116
  • Варна
Аз нямам впечатления от другите пациентки, но доста често звънеше звънеца. Персонала толкова често влиза, че не виждам, за какво толкова мога да звъня. Единствено в реанимация при свършване на банките.
И на мен не ми допада това свиждане с цяла тумба роднини. Все пак там сме за няколко дни и свиждането на съпруга, ми се вижда напълно достатъчно.

# 117
  • Варна
Ако някой е имал записан час за ЖК през миналата или тази седмица, нека сподели дали се провеждат.
Освен при Снежи, имам час и при Яков, а доколкото разбрах той ще е в отпуска скоро и не искам да го пропускам.

# 118
  • Варна
Кога ще е отпуск, че аз чакам с нетърпение прегледа следващата седмица?

# 119
  • Варна
Доколкото разбрах от 13 февруари до началото на март.

Общи условия

Активация на акаунт