"Майчин дом"-Варна тема 7

• 86 209
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Аз бях при Рени. В някои случаи тя ми се е обаждала да ми каже какви са резултатите, в други аз съм й звъняла да я питам и винаги ми е давала пълна информация.

# 616
Здравейте, аз вече съм в 31-ва седмица, вчера бях на преглед, бебето е добре, 1.800кг, върви малко по-голямо. Попитах кога е най-добре да си търся доктор, който да ме изражда като му дойде времето, аз казах , че искам да е в МД, а отговорът беше да си избера Окръжна или АГ болница.... а аз хич ама хич не искам там. Въпросът ми е, има ли някоя от вас, която да е раждала в Окръжна/АГ болница и в Майчин дом, за да има база за сравнение? Аз лично мисля ,че ако всичко си е наред с бебето до последно, няма защо да тръгвам с лоша нагласа "АКО"  не дай си боже нещо се случи, че в АГ ще е по-добре за нас....

# 617
  • Варна
Aко нещо се случи, какъв е смисъла да се избира и Окръжна, така или иначе при проблем бебето го карат в АГ. Дали от МД, дали от Окръжна или от някое от родилните отделения в Североизточна България.

# 618
Не съм наясно, затова и питам, дали някой има информация и опит.

# 619
Аз съм пациент и на трите болници. За съжаление, първата приключи фатално, в АГ- роди се недоносено, но...не е мястото да обяснявам, че има майчета, на които им предстои раждане. Това е болницата, която всява в мен най-ужасните спомени. Вторият път родих в Окръжна- при д-р Скочев, но той вече не работи, доволна бях от него, но от много други неща не, а изобщо не съм претенциозна. Неонатолозите ми направиха много лошо впечатление. Но имаше една акушерка - възрастна, която ми показа първите стъпки по кърмене. И понеже д-ра ми вече не работеше там, третата бременност я изкарах и като консултации и като раждане в МД. Признавам си, че няма нещо, което да ме е ядосало, притеснило или затормозило там. Ходих и за няколко интервенции - вливки и амниоцентеза там, срещнах много добро отношение, макар изобщо да не знаеха дали ще раждам при тях. Насърчават първите контакти на майката с бебето, подкрепят кърменето. Всъщност единственото ми така да кажа "оплакване" беше, че стаята ми беше срещу родилна зала и две нощи подред "раждах" с другите мами, но аз все пак не съм отишла на хотел, и всички за това сме там.

# 620
Благодаря много за отговора. Аз съм ходила в МД само на преглед и 1 манипулация, и бях доволна от отношението. В АГ само 1 път, на отворени врати, честно ви казвам, реве ми се само като си помисля, че трябва пак да се върна там, не заради обстановката, а заради отношението им... В Окръжна не съм ходила, но познатите ми които са раждали там ми казаха че не биха повторили.

# 621
Здравейте,аз съм в 38 седмица вече,ходя на ЖК в МД дори утре ще  ми бъде последното посещение при акушерката за тонове.Решила съм обаче да не раждам там,а в АГ.Искам да си родя нормално,освен ако не се наложи по лекарска преценка секцио,това което не ми хареса в МД е,че съм забелязала,че основно ражданията са секцио,дори моята лекарка настоява да раждам секцио при пложение,че съм й казала че искам нормално...А относно Окръжна или АГ аз предпочитам АГ болница.Успех на всички мами и леко раждане!  Simple Smile  Heart Eyes

# 622
  • Варна
Здравейте, аз вече съм в 31-ва седмица, вчера бях на преглед, бебето е добре, 1.800кг, върви малко по-голямо. Попитах кога е най-добре да си търся доктор, който да ме изражда като му дойде времето, аз казах , че искам да е в МД, а отговорът беше да си избера Окръжна или АГ болница.... а аз хич ама хич не искам там. Въпросът ми е, има ли някоя от вас, която да е раждала в Окръжна/АГ болница и в Майчин дом, за да има база за сравнение? Аз лично мисля ,че ако всичко си е наред с бебето до последно, няма защо да тръгвам с лоша нагласа "АКО"  не дай си боже нещо се случи, че в АГ ще е по-добре за нас....

Аз родих в 33-та седмица след много трудна и проблемна бременност недоносено бебе с тегло 1.900 кг. Прекрасно се справи екипът, не се наложи местене в АГ, с днешна дата детето е здраво и се развива много добре.
Не са толкова неопитни в неонатологичните грижи в МД, колкото се опитват да ги изкарат Naughty
Да не говорим, че бебето беше в отделение 20 дни след раждането си, ежедневно ходихме по няколко пъти, винаги се дава подробна информация за състояниено му, можех да го виждам, постепенно и помогнаха да започна да го кърмя.

# 623
Радвам се че бебето е добре Simple Smile да ви е живо и здраво. Аз също мисля, че грижите там хич не са толкова лоши, колкото искат да ги изкарат. Аз вътрешно съм на 99% сигурна в това че искам там да раждам, този 1% идва от незнание, при кой лекар да отида и дали да си избирам екип изобщо. Много се надявам всичко да е нормално, и изобщо да не се налага да мисля, какво ще стане АКО... Засега нямам проблеми с бременността.

# 624
  • Варна
Всички лекари са добри в МД.При когото и да попаднеш ще си в добри ръце.

# 625
  • Варна
И аз така смятам. Освен това раждането със секцио например, се случва в присъствието на двама лекари.
При естественото раждане пък, много по-съществена роля има водещата акушерка, реално тя е по-важна в тази ситуация от лекаря.

# 626
И аз така смятам. Освен това раждането със секцио например, се случва в присъствието на двама лекари.
При естественото раждане пък, много по-съществена роля има водещата акушерка, реално тя е по-важна в тази ситуация от лекаря.
Подкрепям !
Първия път лекаря беше там и даваше насоки и следеше процеса, но главно акушерките бяха до мен. Той ми направи епизиотомия и ме заши след това.
Втория път минах и без тях за раждането  Laughing

# 627
Благодаря много за отговорите,успокоявам се... Според вас , трябва ли да си запиша все пак за преглед при някой лекар от МД или когато ми дойде времето, да отида директно там? Утре мисля да отида на лекцията във Варна Мол, там ще е Рени, която е акушерка в МД, и да говоря с нея, да ми даде съвет.

# 628
Здравейте,
аз приключих с кърменето и мисля да отида на профилактичен преглед при мамолог, някой има ли впечатления от д-р Янчева?

# 629
  • Варна
Здравейте,
аз приключих с кърменето и мисля да отида на профилактичен преглед при мамолог, някой има ли впечатления от д-р Янчева?
Добър избор! Аз лично от години ходя при нея, защото си следя няколко фиброаденома и мисля, че е много отговорен и добър диагностик  Peace

Общи условия

Активация на акаунт