Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 990
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 590
Здравейте! Христос Возкресе!
Предстои ми избор на слухови апаратчета. С двустранна невросензорна загуба съм. Изчетох цялата тема. Питането ми е конкретно за апарати от фирма СТАРКИ в София на бул. "Васил Левски". В темата само няколко души споменават тази фирма, но не срещам нищо конкретно, както са описани  апаратите, обслужване и поддръжка на фирма ОТОТОН. Питам за апаратите на фирмата, защото искам да сравня с ОТОТОН.
Аудиограмата си правих в СТАРКИ. Обслужи ме много внимателна и любезна дама, обясни ми изчерпателно всичко. Докато аз бях там имаше доста клиенти, които идваха както за нови апарати, така и за поддръжка. Но тъй като това си е сериозна инвестиция, бих искала да направя информиран избор. Моля, който ползва или има впечатления от апаратите, предлагани от СТАРКИ, да сподели информация. Предварително благодаря! Желая здраве и благодат на всички Ви!

# 1 591
Здравейте! Христос Возкресе!
Предстои ми избор на слухови апаратчета. С двустранна невросензорна загуба съм. Изчетох цялата тема. Питането ми е конкретно за апарати от фирма СТАРКИ в София на бул. "Васил Левски". В темата само няколко души споменават тази фирма, но не срещам нищо конкретно, както са описани  апаратите, обслужване и поддръжка на фирма ОТОТОН. Питам за апаратите на фирмата, защото искам да сравня с ОТОТОН.
Аудиограмата си правих в СТАРКИ. Обслужи ме много внимателна и любезна дама, обясни ми изчерпателно всичко. Докато аз бях там имаше доста клиенти, които идваха както за нови апарати, така и за поддръжка. Но тъй като това си е сериозна инвестиция, бих искала да направя информиран избор. Моля, който ползва или има впечатления от апаратите, предлагани от СТАРКИ, да сподели информация. Предварително благодаря! Желая здраве и благодат на всички Ви!

Само едно мога да кажа. Както сами казахте, това е една скъпа инвестиция, поради което съвета ми е да огледате възможно най- много модели апаратчета в нета, и чак тогава се спрете на магазин. Навсякъде ще ви обслужат добре, навсякъде има хора, но на вас ви трябва апарати в съотношение цена-качество .
В моя случай - от това, което търся ми предложоха 3 модела:
Signia Insio
Starkey Evolv
Resound Custom
Дълго ги сравнявах, и видях, че Старки са най-слаби като параметри, предвид че и 3-те апарати са на една цена. Не че разбирам много, в обши линии гледам брой канали, ленти.

# 1 592
Благодаря Ви, jijip! Blush Ще се съобразя с препоръките Ви. Точно това търся добро съотношение цена-качество. С дамата от СТАРКИ разговаряхме само за самото заболяване, не стигнахме до апаратите, понеже ми предстоеше час при УНГ, исках да чуя и неговото мнение. Сега ще тръгвам да пробвам апаратчета, та въпросът ми е в СТАРКИ при какви условия дават апаратите за проба, срещу част от крайната цена или се плаща цялата сума?

# 1 593
Аз не съм ходила в офисите на Старки, но май навсякъде срещу депозит дават да поносиш 2 седмици.
Аз малко рискувах и си взех онлайн от немски сайт. Така и така ще ходя в Германия, ще си взема на място. Цената им спрямо БГ е с 650 лв по-малко, затова си взех последния технологичен клас. Моделът е Signia Insio , с презареждащи се батерии.

# 1 594
Здравейте,
с апаратче съм от два дни.
Обаче много ми шуми, като съскане е .
Ако не мърдам , не си въртя главата е тихо. Ако обаче се движа или някой говори се чува това свистене. Така ли е и при вас? Иначе чувам по-добре, но например музиката от радиото в стаята на а колежките много ме дразни, все едно е усилено докрай. длед две седмици ще ходя да ми го увеличава доктора, трябвало постепенно да стане, а на мен ми се струва, че сега е ужасно силно .
Весели празници!🍀🍀🍀

Привет, виждам, че отдавна си писала, но ако мога да съм ти от полза - мне, не трябва да чуваш свистене, трябва да ти ги коригират.

# 1 595
Благодаря ти, jijip! Ще помоля да пробвам и тази марка (Signia Insio, с презареждащи се батерии). Разликата в цената, за която говориш, е наистина голяма, особено ако ще купуваш два апарата. Дано в Германия намериш качеството, което търсиш. После ще се похвалиш. 🙂

# 1 596
Благодаря ти, jijip! Ще помоля да пробвам и тази марка (Signia Insio, с презареждащи се батерии). Разликата в цената, за която говориш, е наистина голяма, особено ако ще купуваш два апарата. Дано в Германия намериш качеството, което търсиш. После ще се похвалиш. 🙂

Здравей, Venni. Не знам дали си чела  по-нагоре, но аз съм фен на вътреушните апарати. Тъй като избора ми е по-ограничен, въпросния модел Signia Insio е вътреушен, така че не казвам, че го препоръчвам, просто беше изборът ми от предложените три модела.
Момичета, утре пътувам и имам час за проба и взимане на отливка. Само един брой ще взема, че все пак са доста скъпи, а в момента имам на другото ухо. Стискайте палци, че с немския ме няма, а с английския ще е като развален телефон.

# 1 597
 Момичетата, които дълго се чудите дали да си сложите слухови апарати -  аз също бях една от Вас, но от два месеца съм с Фонак Лумити 30 и мога да споделя, че качеството на живота определено се подобрява. В началото и аз много държах на вътреушни, но в крайна сметка реших да взема RIC (Receiver in Canal Hearing Aids) и изобщо не съжалявам. За тези два месеца никой не е усетил, че нося слухови апарати. Да, имам дълга коса, но понякога я връзвам и се оказа, че така и никой не забелязва, че съм с апарати. Те са много мънички и ушната мида ги прикрива.
Също така попаднах на интересна статия за риска от деменция, която също споделям с вас. Преди време един професор ми беше подхвърлил темата, но вече чета за това и в интернет.
Надявам се да съм ви била полезна.
https://www.puls.bg/zdrav-um-c-31/izpolzvaneto-na-slukhov-aparat … ementsiia-n-47872

# 1 598
Здравейте,освен в Ototon ,къде другаде има магазин за слухов апарат? Реално аз трябва да мина УНГ -да ми даде портокол,че съм за апарат  и тогава или директно мога да отида в някой център? Благодаря

# 1 599
  • София
Здравейте,освен в Ototon ,къде другаде има магазин за слухов апарат? Реално аз трябва да мина УНГ -да ми даде портокол,че съм за апарат  и тогава или директно мога да отида в някой център? Благодаря

Писала съм за процедурата: https://bg-mam.ma/p/820430/45753051 , но да първо при личния, после УНГ и комисия и после в НЗОК/РЗОК,  и едва тогава в фирмата. Вече слуховите апарати не са към Социалните, а към НЗОК.

# 1 600
Здравейте,
два пъти ходих при доцента в Стара Загора да ми настрои апаратчето и пак не ми беше добре. Вторият път ми направи нова аудиограма, която е различна от първата (правени са през около месец). Каза, че затова не бил настроен първия път добре. Вчера обаче имах ходене в София и отидох в офиса на АНКА да ми го настроят, защото апарата е Widex. Очарована съм от внимание, отношение и обяснение на всичко за което попитах. Продължи около час и днес се чувствам прекрасно. Не ми свисти нищо покрай и в главата Simple Smile . Само ме е яд, че ни ги накарах да ми направят нова аудиограма. Сега ми е малко съмнително дали моята е била реална.

# 1 601
  • Sofia
Кой е този доцент, който настройва апарати? Още първия път като спомена, ми стана интересно.

# 1 602
доц. Петър Руев

# 1 603
Здравейте,освен в Ototon ,къде другаде има магазин за слухов апарат? Реално аз трябва да мина УНГ -да ми даде портокол,че съм за апарат  и тогава или директно мога да отида в някой център? Благодаря
В ОТОТОН се занимават с всичко и не е нужно да ходиш на лекар или в НЗОК. Поне така ми обясниха на мен. Иначе за моят модел се оказа, че още не са го включили в одобрения списък за социалната помощ, защото е най-новия модел на Фонак и аз се отказах за чакам още 4-5-6 месеца да уредят и тия неща, така че не успях да ползвам полагащите се 480лв. Доста е глупаво това с този списък и наистина го намирам за несправедливо, но пих и тая студена вода. И без това апаратите са ужасно скъпи... За да ползвам помощта трябваше да си избера от по-старите им модели, но реших като давам пари, поне да не купувам нещо, което вече е морално остаряло.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 20:23 от Cast99

# 1 604
В ОТОТОН се занимават с всичко и не е нужно да ходиш на лекар или в НЗОК. Поне така ми обясниха на мен. Иначе за моят модел се оказа, че още не са го включили в одобрения списък за социалната помощ, защото е най-новия модел на Фонак и аз се отказах за чакам още 4-5-6 месеца да уредят и тия неща, така че не успях да ползвам полагащите се 480лв. Доста е глупаво това с този списък и наистина го намирам за несправедливо, но пих и тая студена вода. И без това апаратите са ужасно скъпи... За да ползвам помощта трябваше да си избера от по-старите им модели, но реших като давам пари, поне да не купувам нещо, което вече е морално остаряло.
Да аз искам ,ако слагам да е като тапа.Не държа даа е с блутут и тн.Просто определено не чувам  определени тонове и ми казаха ,че съм си за апарат.Не желая да минавам Телкове и тн. Ще направя консултация с читав УНГ в София освен,да видим той какво ще каже.Дали сега или по-нататък да сложа. Дали ги дават на изплащане,че сумата хич не е малка

Общи условия

Активация на акаунт