Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 989
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 1 605
Здравейте, в ЛКК комисиите в София доплаща ли се извън направлението? Ако някой е минавал тази година, да сподели. На майка ми й предстои да мине отново на комисия, а не искаме в Ловеч, точно поради тази причина.

# 1 606
  • София
ЛКК е за продължаване на болничен. Мисля, че сте объркали темите.

# 1 607
Ми не, ЛКК е за получаване в нашия случай на слухов апарат. Много добре знам, за какво питам

# 1 608
Аз платих мисля 20лв, за този документ, който изпращат в здравната каса. Дадоха ми и касова бележка Simple Smile

# 1 609
Здравейте,от 20 години съм слухопротезирана на лявото ухо до ден днешен носих апарат на  Видекс - Дания от фирмата на Анка Пеева .
През годините вземах бюджетните от социалните преди 15 години взех и по скъп модел който доплатих. След 10 година се амортизира и го смених пак със доплащане от подобен клас .До сега не ми се беше налагало да правя някаква подръжка или ремонт на някое от апаратите сега обаче на последното след изтичане на гаранцията се почнаха проблемите.
Вече смятам че не си заслужава да го отремонтирам а направо да си закупя нов.
Питането ми е бихте ли споделили Бюджет клас марка и модел апарати от които сте доволни и не сте ги ремонтирали?  Слухозагубата ми е среднотежка . След три години ще имам право на нов и тогава ще си взема друг но дотогава трябва да изкарам някакси.
Благодаря ви предварително!
Извинявам се за дългият пост.

# 1 610
Здравейте, не мога да съм полезна, защото имам апарат от около два месеца. И моя е Видекс, бихте ли споделили модела и какви са проблемите?

# 1 611
Здравейте, не мога да съм полезна, защото имам апарат от около два месеца. И моя е Видекс, бихте ли споделили модела и какви са проблемите?

Здравейте, модела е Widex - UNIQUE  проблемите са от страна на луличката , държача и и слушалката.
За което на дават гаранция извън гаранционен срок.
Това е проблема защото по всяко време може да откаже да работи и съответно не мога да чувам.. Това е първият апарат от толкова години който дава дефекти.

# 1 612
  • София
Здравейте. И аз съм на Видекс. Аз съм с ME3-SP/Серия  MENU Super Power . 4та година ми е и догодина тряя да купувам нов, ама май няма да е тоя модел, че му бях хвърлила око и аз. На мен ми е сигурно 6 апарат, но досега не съм имала проблеми. И аз съм от 20г. при тях само, че с дясно ухо. Иначе това доколкото разбирам са сменяеми части, едва ли са чак толко скъпи.  При мен проблемите са ми с отливките и че тряя да сменям тръбичките след известно време, никво почистване не помага против тая ушна кал.
И искам да кажа нещо, което си мислех, може да ви се стори тъпо, ама добре, че тука коментираме тези апарати иначе...егати няма с кого да коментираш и проучиш нещо плюс или минус. Толкова сме отритнати малко от науката и медицината, че не са сякаш важни толко ушите.

# 1 613
Моят е такъв, много е лек, удобно ми е, постоянно забравям, че ми е на ухото.
Страхувам се, че някой път ще вляза в банята с него Simple Smile . Дано да изкара по-дълго!

# 1 614
Моят е такъв, много е лек, удобно ми е, постоянно забравям, че ми е на ухото.
Страхувам се, че някой път ще вляза в банята с него Simple Smile . Дано да изкара по-дълго!

Здравейте, бихте ли споделили какъв модел е апарата ?

# 1 615
Някъде по-назад мисля, че писах widex fusion
Но аз наистина не се бях интересувал преди това от марки  и модели Simple Smile
С тази марка работеше УНГ , който ми каза, че съм за апарат и си избрах този модел. Сигурно има много по-добри, но като за първи ще съм с този. Докато дойде времето за нов ще съм събрала впечатления и мнения и надявам се ще знам какво да търся Simple Smile

# 1 616
Момичета да ви питам някъде назад прочетох че има Фейсбук - група някой знае ли как да я намеря? Предполагам че там повече се дискутира различни въпроси. Или трябва покана ?
Благодаря за отделеното време!

# 1 617
Здравейте.  Днес най- после отидох на преглед УНГ след два в Ототон и препоръка да мина и през УНГ.  Влязох в кабинета усмихната и със извинение,  че вероятно им губя времето,  но излязох със направление (двустранна  нервносензорна загуба ) и препоръки,  че ми трябват апарати и за двете уши. 🥴 Докторката ми каза да отида  в Ортомедикс София  при д-р Цветкова.  Някой има ли впечатления от там? Леко съм объркана.  Освен това съм и със очила  -7 диоптъра.  Вероятно ще сложа само едно, на по слабото ухо.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 09:49 от tatatuni

# 1 618
Очилата въобще не пречат на апаратчето,нося очила за четене и имам задушен апарат и няма проблем!

# 1 619
Очилата въобще не пречат на апаратчето,нося очила за четене и имам задушен апарат и няма проблем!

Благодаря ти за информацията.  Наистина се бях притеснила как ще съчетаят очила и апаратче.  Този месец мисля да се разходя да видя какво ще ми предложат а и вероятно помощта която ще получа ще е малка. Ще го мисля. Аз работя като личен асистент на синът ми, но на граждански договор 🤔 Иначе съм здравно осигурена с телк за онкологично заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт